|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Prasík
|
Správná funkce jednotky
Ahoj. Chtěl jsem se vás poptat, ohledně funkce jednotky, popřípadě vstřikování. Mám felicii 1,3 BMM a zaznamenal jsem, že když uberu plyn = brzdím motorem, tak auto pod cca 1750 ot. min práská do výfuku. Se sériovým výfukem bych si toho asi nevšiml, je to takový jemný zvuk. Ale co jsem četl, a domníval jsem se, že když sudnám nohu z plynu, jednotka by měla vyhodnotit otáčky a uzavřít přívod paliva. Jak je teda možné že do výfuku lítá nespálený benzín? Funguje to až od určitého překročení? Díky za odpověd
_________________ Felicie 1,3 BMM Combi
|
20.4.11, 19:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Správná funkce jednotky
vstrekovac sa odpaja iba nad 2000otacok. to ze ti nieco hori vo vyfuku ale normalne nieje. Rj a cely szstem vstrekovania je tam prave preto aby takato situacia nemohla nastat ani vo sne. Skusil by som vymenit cely domcek so skrtiacou klapku a vstrekovacom. Pripadne zavolat do cimbu. ten motorcek spojeny s klapkou sluzi totiz aj na spomalenie skrtiacej klaky v pripade zoskocenia vodica z plynu. Vola sa to ochranna pozicia pre katalizator
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
20.4.11, 23:16 |
|
|
Prasík
|
No mám doma sice náhradní jednotku, i vstřikovač, ale nevím jestli mužé být špatný... když jezdím, delší trasy, tak mám spotřebu něco kolem 5-6 litrů a svíčky jsou naprosto bílé, tak nevím kde může být chyba
|
21.4.11, 13:14 |
|
|
varok
|
Bílé svíčky chudá směs. Měli by být myslím takové světle hnědé. Černé jsou zase z moc bohaté směsi.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.4.11, 09:47 |
|
|
Prasík
|
No mi šlo hlavně oto, jestli to u BMM vůbec vypíná přívod paliva při brždění motorem. Vím že u MPI je potenciometr na škrtíví klapce, který dává hodnoty jendotce.. tak jsem se chtěl ujistit jestli je to tak i u BMM. Když říkáte že to vypíná až po 2000 ot. za minutu, pak by to bylo vyřešené
|
2.5.11, 20:54 |
|
|
varok
|
Tak to jsem se taky přiučil, děkuji. Já myslel, že je jedno kolik otáček točím když brzdím motorem, že to vypíná palivo vždy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.5.11, 12:15 |
|
|
Prasík
|
No to jsem si právě myslel taky ... docela jsem v to věřil, protože jsem při každé příležitosti štouchnul rychlost a myslel jsem že jedu EKO Asi se to budu muset odnaučit
|
3.5.11, 14:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|