Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 06:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 palubka z feldy do faka (vypínače) 
Autor Zpráva

Příspěvek palubka z feldy do faka (vypínače)
Čau, mam problém dával jsem s kámošem palubku z feldy do faka, za odpoledne tam byla...všechno jsme zapojili podle návodu z netu, kterej ted nemůžu najít... :? Jenže jsme to zapojili nějak blbě...vypínače na světla = pohoda , vyhřívání zadního okna = pohoda, ale pak už je to horší...když pustim přední mlhovky, tak pohasne kontrolka na parkovačky, stejně tak pohaslá je i kontrolka na ty mlhovky ( někde jsem četl,že ten vypínač má v sobě odpor, to by mohlo být to, ale nevim) pak zadní mlhovky...ty jsou zapojený uplně blbě...když je zapnu, tak se rozsvítěj i přední... podle schématu mají bát 3 dráty živé, jenže já mam živý jen 2 a uplně jiný barvy než v návodu...a při tom kabely (počet) a barvy (odpovidají) jen je živej místo červenýho zelenej a jeden černej živej neni :? Nemáte někdo nějaký schéma, nebo něco? Kdyby mi to nevyhazovalo pojistky, tak by mě to nesralo...jo a ještě se občas slabě rozsvítí kontrolka na pravej blinkr a pak nefunguje, ale jen někdy :x Tak nevim co s tim...

12.8.07, 11:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
já tomu prd rozumim...o elektrice vim kulový...

12.8.07, 11:46

Příspěvek 
Myslel si tento odkaz?http://www.pepes.cz/auto.htm :wink:

15.8.07, 16:52

Příspěvek 
MAJO píše:

myslel jsem jinej, bylo to tam líp vysvětlený...bylo tam napsaný, že je to převzatý ze stránek suppertuning.cz , jenže ty už bohužel neexistují...jinak díky...

15.8.07, 19:18

Příspěvek Re:
MAJO píše:

Zdravím chlapi,
právě makám na této úpravě dle tohoto odkazu. jenže já,než jsem se do toho pustil, jsem si obě přístrojovky vzal vedle sebe, vzal malé 12V trafo a všechny piny jsem postupně kontroloval dle toho popisu. Feliciové jsou v pořádku, ale kontakty na těch favoriťáckých konektorech jsou špatně. Tak jak to má napsané, má ty popisky přesně obráceně. Čili k první popisované kontrolce patří číslo té poslední toho konektoru, k druhé předposlední, až se postupně všechna čísla vymění. V tuto chvíli máte vypsané přesně čísla pinů na konektoru kabeláže v autě. Přesně ty, kabely, které budete případně štípat a ty kabely mají na sobě i shodná čísla. Záleží na co ten pán koukal, jestli na konektor na kabeláži nebo na přístrojovce. Ale musím uznat, dal si s tím práci a napsal, že si je označil dle sebe. Pak už stačí jen přiřadit k Feliciovým pinům piny z Favorita a je to. Já jsem si označil ty konektory jako A B C a pak jsem k Feliciovému černému konektoru přiřadíl dle popisků třeba plácnu A1, B6, A3 a takhle označil piny i na bílém a žlutém konektoru. Funguje to. Jen ještě musím odzkoušet, který kablík napojit na palivoměr. Ale to musím nejprve natankovat :P jinak se to nehne z opěrky ručičky a nic nepoznám :lol:

Co se týče vypínačů dle popisku z tohoto odkazu, zkoušel jsem to, ale dle kabeláže mi to nějak nešlo, tak jsem si to předělal dle svého. Tužka papír, zkoušečka a už jsem jel...Pár hodin důmání a ono to pak půjde. Jen znát celkový systém, co má kdy svítit.

Ten človíček to nejspíše dělal nacvakáním přímo na vypínače. Já mám Feliciovou kabeláž, že které jsem vystříhal konektory a dával to na ně. I když i na nich jsem některé propojky odcvakal.

Takže návod je dobrej, moc mi pomohl, ovšem důvěřuj, ale prověřuj.

Já teď potřebuji sehnat schéma na feliciový vypínač z varovných světel (blikny), nebo celkové schéma. Ještě se zkusím podívat dle toho návodu, co tam pán radil. Mám zatím rozklesleno, které piny se kdy spojí jak u feldy, tak u fáva, ale ještě to musím vydůmat s konektorem na autě, abych věděl kudy tam teče proud. :)

17.5.11, 00:18

Příspěvek Re: palubka z feldy do faka (vypínače)
Zkusil jsem ta varovná světla zapojit dle toho schématu... pohořel jsem. praskají mi pojistky. :sick:

17.5.11, 20:08

Já jsem to podle toho schématu udělal a funguje to bez problémů, ale doporučuji vyměnit raději celej přední svazek a je to bez problémů něž přepojovat spínače.

Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001
Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008

20.5.11, 12:12

Jo, já jsem si to zapojil, vše ok. akorát varovná světla mi nešla, na ty jsem byl krátký. Pomohl mi s nimi kamarád, fungovalo to a druhý den jsem to chtěl dodělat a je to zase v pr... Praskají mi pojistky...

20.5.11, 12:22

Stránky suppertuning jsou pořád funkční http://www.suppertuning.wz.cz/intro.htm -> http://www.suppertuning.wz.cz/pages/palubka.htm

20.5.11, 12:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]