Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Tmavý dým, nedrží otáčky, dobrý chod pouze ve vyšších otáčká 
Autor Zpráva
Tydýt

Příspěvek Re: Tmavý dým, nedrží otáčky, dobrý chod pouze ve vyšších ot
zkusím to vyměnit co nejdřív a dám vědět, našel jsem to v obchodě (kamenném) za nějaké dvě kila zhruba

31.5.11, 20:46
Pspvek Reklama

Možná bych ho napřed zkusil zkontrolovat je to chvilka práce, ale příznaky na něj sedí. Jestli se napřed rozhodneš pro kontrolu a v případě že membrána bude OK tak nezkoušej natahovat pružinku jinak změníš charakteristiku a tudíž náběh obohacovače. On se teda má po rozebrání správně měnit tak jako tak (právě kvůli pružince), ale už jsem ho několikrát měnil a měl rozebraný a nikdy jsem po zpětné montáži původního rozebraného nepocítil že by se cokoliv změnilo.

31.5.11, 20:58
Moderátor

Capricorn píše:
darklord píše:
Ak je to fakt pierburg tak vymenim za dva Jikovy z fava

Je mi do toho kuloví... Ale stejně mě zajímá co tě k tomu vede.

Já teda nevím, jsem jenom hloupej kluk, ale co se týká karbů Pierburg ve Favu, tak nejsou o nic lepší, než ty z Jikovu. To není z mé hlavy, ale mnohaleté zkušenosti člověka, který se roky ničím jiným nezabýval, než opravami karburátorů... :-)

1.6.11, 21:13

Jiří Čech: Právě proto jsem se na to ptal co ho k tomu vede. Jsem sice jen amatér co se karburátorů týká, ale praktických zkušeností už mám s nimi za těch cca 7 let dost. A také jsem párkrát slyšel tu báchorku o tom že Pierburg 2E3 byl kvalitnější než Jikov LEKR což i po mých zkušenostech si dovolím označit jako nesmysl. Navíc pokud vím tak Jikov vyráběl i náhradní díly pro Pierburg tudíž v podstatě i pro zn. na které se karb. řady 2E montovaly tj. pro VW, Ford, Opel.

1.6.11, 22:58
Tydýt

Tak vyměnil se obohacovač,,,což způsobilo dobrý start za studena a celkem i jeho chod, než se zahřeje,,,jenže pak příjde opět zhoršení téže situace a dým z výfuku,, může jít o obohacovač směsi u sytiče ?

1.6.11, 23:13

Pokud stále nic pak zkontroluj v jaké pozici je vzduchová přívěra u motoru zahřátého na provozní teplotu. Ona přívěra je klapka nad komorou prvního stupně. U studeného motoru musí hrdlo prvního stupně plně uzavírat a postupně s tím jak se ohřívá chladící kapalina a tím pádem i víko sytiče a bimetal v něm se otevírá až do pozice kdy hrdlo prvního stupně bude zcela otevřené a klapka bude kolmo. A jinak co by ještě mohlo způsobit tyhle problémy je nesprávná (vysoká) hladina v plovákové komoře... tam je to buď o netěsném plováku a nebo jehlovém ventilu. Obě závady se projeví v podstatě až u teplého motoru tak jak píšeš. Napřed ale zkontroluj ten sytič... jestli pořád nevíš kde co a jak pak zkus hledat je to tady všechno popsané a taky si zkus stáhnout knížku od Andrta na kterou je tady někde taky odkaz a nebo jí zkus hledat např na uloz.to

1.6.11, 23:44
Moderátor

Capricorn píše:
Jiří Čech: Právě proto jsem se na to ptal co ho k tomu vede. Jsem sice jen amatér co se karburátorů týká, ale praktických zkušeností už mám s nimi za těch cca 7 let dost. A také jsem párkrát slyšel tu báchorku o tom že Pierburg 2E3 byl kvalitnější než Jikov LEKR což i po mých zkušenostech si dovolím označit jako nesmysl. Navíc pokud vím tak Jikov vyráběl i náhradní díly pro Pierburg tudíž v podstatě i pro zn. na které se karb. řady 2E montovaly tj. pro VW, Ford, Opel.

Pokud vím, tak Jikov ho vyráběl v licenci, tedy technologie výroby byla totožná. Takže není důvod rozlišovat Pierburg od Jikovu. To je prostě jenom přežitek z dob bolševika, že všechno ze Západu je lepší, než to naše... :D

2.6.11, 05:35

darklord píše:
Ak je to fakt pierburg tak vymenim za dva Jikovy z fava. Kazdopadne k tvojmu problemu - obohacovac ste uz menili? Ak nie tak byt tebou to vyskusam

2 Lekre a 1 Pierburg mám, ale karbec už nechcem ani vidieť...

2.6.11, 07:32

Aha, dalsi co pochopil ze tade cesta nevedie :) Tak, kto bude prvy co osadi na OHV FSi?

2.6.11, 12:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

nejlepsi zpusob pro tohle OHV je davno znamy, DCOE jen tak neco nepredci

2.6.11, 12:10
Profil ICQ

Ale prosimta, DCOE je len hlupa tryska ktora tam blije benzin. A to tak ze na volnobeh chudak benzin nelieta do motora ale do filtra, videl som na vlastne oci. Myslim si ze MPi urobi ak nie viac prace tak rovnako ako DCOE a s nizsou spotrebou.

2.6.11, 14:55
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2