|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Fabia 1.4 Mpiproblemy s chladiacou kvapalinou, a pristrojovk
Autor |
Zpráva |
roman358
|
Fabia 1.4 Mpiproblemy s chladiacou kvapalinou, a pristrojovk
zdravim, neviem ci ste sa stým uz niekto stretli, ale mizne mi voda v nadrzke chladiacej kvapaliny. Je tam aj nejaka emulzia ako keby sa tam dostaval olej. Problem je v tom ze ked mi zacne svietit kontrolka chladiacej kvapaliny popri nej sa niekedy rozblikaju aj kontrolky serva, airbagu, baterky, nefunguje otackomer, ani teplota, no vsetko blbne. Ked sa odstavi niekedy je problem znova nastartovat. potom uz aj zdochyna. Po case som ten motor prestartoval a isiel bez problemov, asi nejakych 50 km no potom to urobilo znova. Bolo uz viac krat aj v servise vyhodilo im tam viacero chyb nieco s imobilizerom, chyba riadiacej jednotky motora, pistrojovej dosky no vsetko mozne. Niekedy nevyhodi zasa nic. Vymenil sa aj kluc pretoze si mysleli ze je to imobilizerom. Nic nepomohlo. Co sa tyka toho oleja v nadrzke hovorili nam kontrolovat rukou tlak v jednej hadicke, no ten sa zda byt normalny, ani olej nevyzera ze by mizol. Viete niekto porazit ? Dakujem
|
21.6.11, 17:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
roman358
|
Re: Fabia 1.4 Mpiproblemy s chladiacou kvapalinou, a pristro
a este jedna vec, myslite si ze ta pristrojovka chladiaca kvapalina nejak spolu suvisia, alebo su to dva rozdielne problemy ? dik
|
21.6.11, 18:47 |
|
|
Kristensen
|
podle mě co se týče problémů s elektrikou tak ti hnijou kabely pod tělesem posilovače brzd je to pod kapotou když vyhodíš celej filtrbox ven tak dole v rohu na nosníku a olej v nádobce s chladící kapalinou je obrázkem špatnýho těsnění pod hlavou.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.6.11, 18:53 |
|
|
roman358
|
skusim to pozret, inak jedina vec co na tej pristrojovke funguje ked "blbne" je to kolko je benzinu. A vela tych chyb bolo hlavne kvôli tomu ze imobilizer blokoval nejake veci. Myslis ze to moze byt nahoda, ze pristrojovka blbne len vtedy ked predtym zasvieti ten stav chladiacej kvapaliny ?
|
21.6.11, 19:15 |
|
|
Sotek
|
emulze/šlem je od špatného těsnění pod hlavou, právě že se to projevuje kontrolkou hladící kapaliny kdy je čidlo zanesený a postupně odejde ( typické pro 1.4Mpi ) ale je divný že když ti začne svítit tato kontrolka, tak začnou blbnout i jiný. Takže asi chybka v nějakým svazku jak psal Kristensen. Jaký máš rok ? já 2002 a tam už to nějaký dobrák podvázal ten svazek a neleží debilně v tom žlabu... Ale tak jako tak ti pomalu ale jistě odchází těsnění...
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
21.6.11, 20:39 |
|
|
roman358
|
Tak to moje ma tak isto rok vyroby 2002. Ja som tusim uz nieco o tych kabloch cital, vraj to bola nejaka chyba od vyroby, jak teda myslim to iste. S tym zväzkom co presne musim urobit ?
|
21.6.11, 20:51 |
|
|
Sotek
|
zkontrolovat jestli neni naboptnalá bužírka, pokud ano, vyměnit svazek ( což je drahý jak prase nebo nahradit schnilé kabely novejma ( cože je zase pakárna ) takhle to vypadá když je to OK, svazek je podvázaný, rozmotaný, neválej se kabely v hnusu a vodě ( jsou sice krapet špinavý od prachu ale to je OK teď už jsou otřený http://rypicong.rajce.idnes.cz/svazeka takhle když je to v čudu... http://forum.skodahome.cz/topic/45128-m ... e__st__150dělaj to 2 věci, buď je v čudu snímáč úhlu řízení nebo kabelový svazek. Pak by bylo dobrý se kouknout jaký máš servo, jestli Koyo nebo TRW. TRW je shit ( používal se na začátku ) díly jsou drahý, je poruchový. Já mám naštěstí Koyo. Mě od TRW už odešlo čidlo tlaku oleje. Oprava za 100Kč, ale znepříjemní to život...
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
21.6.11, 21:42 |
|
|
roman358
|
tak s tym ze je to drahe si ma moc nepotesil, hadam sa to bude dat spravit a zajtra sa na to skusim pozret. Inak servo mam uz menene , ale neviem ake tam je. vdaka vam velka.
|
21.6.11, 22:09 |
|
|
Sotek
|
no, když jsem myslel že mi blbne servo a študoval k tomu nějaký věci na forech, tak když se tam zmiňoval tento svazek jako nejčastější problém, tak myslim že tem pár lidí psalo že výměna svazku 10 - 12 tis on ten samotnej svazek je drahej jak prase protože v něm vede skoro všechno Nepociťuješ že by ti blblo servo poslední dobou ?
|
22.6.11, 07:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|