Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 00:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 vymena oleje- jaky?? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Já myslel, že olej Mogul Extreme je 10W40. Já ho do fáčka taky lil a OK. Teď ale váhám, jestli u něho zůstat, nebo nalít něco jiného. Původně byl v autě 15W40, já nevěděl a nalil jsem tam předtím 10W40. A minerály a polosyntetika dnes už asi není moc rozdíl, si myslím. A ve fabrice určitě nelijí do aut oleje, které stojí třeba 200,- kč litr.

1.10.10, 18:27
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Varoku ono teď to máš tak že Mogul Extreme je univerzální název pro celou řadu olejů a oleje se v názvu liší právě onou uváděnou viskozitou. Kuk sem... http://www.mogul.cz/Shop.aspx :wink:

1.10.10, 20:31

Příspěvek 
z vyroby je to stavene na mineral,tak to tam let,ze v autorizaku ti davaji 10 w 40,nakoupi ho levneji po beckach a zadraho ho prodavaji,ja bych to delal taky tak,ze tam mas samolepku na motoru ze je tam nalete 10 w 40,zakruzkovat na tom listku muzes cokoliv,pokud to sam nekoupim a nenaleju tak tomu proste neverim,delal sem v servisu,na spulce z listkama,ktere lepis na kastlu,mas na vyber co zakrouzkujes:) na pohled bys mozna poznal 10w oproti 15w,to je tezko,ohledne toho ze ti pozde zhasina mazani,jestli ted nekdy budes menit olej a bude ti to delat porad,muze byt aj cidelko spatne,to je otazka ani ne 100 kc,to bych zkusil vymenit

2.10.10, 14:31

Příspěvek 
v dnesni dobe je tech oleju strasne moc vyrobcu,ja si treba myslim ze mogul neni dobry olej,ale je to muj nazor,myslim ze nekdo s nim ma zkusenosti tak me to vyvrati,paramo,rekl bych ze to same,nenapada mna znacka kvalitniho oleje,mozna CASTROL,kdovi jak je na tom ted kvalitativne,ale cenove je asi na spici:-D

2.10.10, 14:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
Klukin1988 píše:
v dnesni dobe je tech oleju strasne moc vyrobcu,ja si treba myslim ze mogul neni dobry olej,ale je to muj nazor,myslim ze nekdo s nim ma zkusenosti tak me to vyvrati,paramo,rekl bych ze to same,nenapada mna znacka kvalitniho oleje,mozna CASTROL,kdovi jak je na tom ted kvalitativne,ale cenove je asi na spici:-D

si někdy zjisti jak se oleje vyrábí, kdo vyrábí podkladové oleje pak přijdeš na to že jsou všechny z jednoho soudku miloš

2.10.10, 15:45

Příspěvek 
Každý má svůj názor a svůj oblíbený olej.
Capricorn: Aha, to se tedy omlouvám. Viděl jsem jen Mogul 10W40 Extreme. Jiné už byly Mogul M6AD, M7AD, Mogul felice apod.

2.10.10, 18:23

Příspěvek 
si někdy zjisti jak se oleje vyrábí, kdo vyrábí podkladové oleje pak přijdeš na to že jsou všechny z jednoho soudku miloš[/quote]

hmmm.....to je mozna taky fakt,zaklad je ropa:-D

3.10.10, 00:54
rejpal

Příspěvek Re: vymena oleje- jaky??
Jaký interval výměny oleje (motorového) je u Felicie 1.3MPi/98? Měl jsem dojem, že 15000km, přetáhl jsem na cca 18000km, pak jsem se v chytré knížce dočetl o 7500km. :shock:

28.6.11, 06:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Pozri do servisky, 7500 tam ma pisany dizlak, benzinak by mal mat 15k, uz favorit ma pisanych 15000.

28.6.11, 06:42
Profil Zobrazit autorovy stránky

no a hlavne taka 1.6tka s prehladom za 10t km zozere tolko oleja, ze sustavnym dolievanim sa cela napln vymeni :)) (co samozrejme nenahradza uplnu vymenu)

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

28.6.11, 07:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Servisku musím nejprve vyhrabat. Pak do ní zapsat co jsem provedl s autem minule (snad si vzpomenu :roll: ) a co tentokrát. Až pak budu řešit co tam je předepsané.
Olej mi to nežere vůbec, takže nějaká výměna náplně nehrozí. Prostě vyliju 3,5l černého a naleju 3,5l světlého. :)

28.6.11, 08:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

7500 je pro 1,3mpi nesmysl, takovou knizku je dobry leda tak spalit, najdi navod k obsluze (web skodovky zdarma v pdf), tam to je

4.7.11, 07:27
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3