gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Tak super, ještě jednou díky... ještě jsem to proměřil ručičkovým multimetrem a ukazuje to mezi 14-15V. Když jsem zapl světla, ručička se nepohla. Ale kdoví, s jakou to pracuje přesností. Akorát mi teď kontrolka dobíjení svítí při vypnutém motoru trochu míň. Mazání svítí jasněji... nevím jestli to tak bylo i předtím. Ale snad to nemá na nic vliv.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.6.11, 17:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Záleží jaký máš měřák, ale 15V už je moc. Má být max. 14,2V, myslím že šemík píše i 14,5V. Ale já osobně bych více než 14,2V nedával.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.6.11, 20:33 |
|
|
gokralik
|
Vím vím... ještě to budu měřit. To bylo jen tak narychlo.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.6.11, 00:04 |
|
|
gokralik
|
Tak jsem shodil letní gumy. Úplně na značkách sice ještě nejsou, ale v tomhle počasí to klouzalo už jako na sáňkách. Takže jsem nahodil sjeté zimní a teď musím dojet je. Gumy jsem měl vepředu Goodride H550A, vzadu Debica Vivo. Kupoval jsem je jeté, měly tak 4-5mm. Najel jsem na nich 19815km. Myslím, že to není úplně nejhorší výsledek. Goodridy byly vepředu, s těma se jezdilo fajn, pěkně držely, při utahování zatáčky začaly pískat, ale nikdy se neutrhly. To platí ovšem pro suchou vozovku, na vodě nebo při nižších teplotách to byla katastrofa. Ve městě, v pravoúhlých zatáčkách bylo ve volantu cítit, že jedete bokem už při rychlostech 30-40km/h. Debicy byly vzadu, nemůžu na ně říct křivé slovo co do jízdy. Jen ten hluk... jako kamion. A teď bych už rád jednou v životě koupil úplně nové pneumatiky renomovaného výrobce a ne pořád tyhle sračky. Chci vědět, jaké má Favorit jízdní vlastnosti. Takže bych asi nejradši pořídil Continental EcoConti 3, které tady hojně doporučujete.
|
4.7.11, 15:04 |
|
|
darklord
|
gokralik: ja o nich tiez uvazujem na formana
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.7.11, 18:00 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
pocitejte ale s tim, ze az vas zacnou ty continentaly bavit a vy se o ne zacnete v zatackach opirat, co snesou, budou rychle mizet
|
4.7.11, 21:19 |
|
|
darklord
|
S formanom? Neblbni, s tym som este na plny knedlik nesiel odkedy ho mam a ani to nejak neplanujem, S tym sa bude jazdit na spotrebu, oni tie naklady niesu zanedbatelne. A na rapida pojde beztak nieco uplne ine...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.7.11, 21:23 |
|
|
gokralik
|
Nová kola a nové pneu. Už se těším, až se poprvé projedu. Pneu přišly dnes a stará pneumatika (protektor) praskla asi hodinu po tom. Ještě že to bylo při rozjezdu a ne ve 100km/h. Takže ač jsem chtěl nové pneu nahodit až na sraz a během toho drtit hnusné staré zimáky, tak za mě bylo rozhodnuto.
|
14.7.11, 16:40 |
|
|
Capricorn
|
Tak pak dej vědět dojmy a pocity (což je mi jasný že je sdělíš i tak ). Taky už musím něco novýho pořídit jelikož teď dojíždím starý zimní a abych se přiznal tak jsem taky co se letních týká nic lepšího než Barumky na auto nikdy nedal.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
14.7.11, 16:59 |
|
|
gokralik
|
No já jsem na to strašně zvědavý, protože moje jediné gumy byly staré Barumky Economy, v zimě Obnovy a Polarisy (oboje gumy hrůza co do hluku a pohodlí, ale v zimě držely parádně - i přes svůj zralý věk). Teď jsem měl ty Debicy, ty byly hlučné, hučelo to jak v kamionu a Goodridy, ty byly celkem OK až na to mokro, o tom už jsem se zmiňoval předtím. Každopádně jsem nikdy neměl úplně nové gumy, takže to bude po šesti letech moje premiéra. Doufám, že hučení zmizí (takže se vyřadí možnost, že by to mohly být ložiska) a doufám, že se nebude třást volant ani při 150km/h.
|
14.7.11, 17:32 |
|
|
varok
|
Mě se ty KN liťáky líbili více. Ale je to otázka vkusu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.7.11, 17:35 |
|
|
gokralik
|
KNka jsem nevyhodil, u těch půjdou gumy dolů a budou se restaurovat. Jeden disk je bohužel bouchlý, tak doufám, že mi to někde srovnají... a pak ten doškrábaný lem, to by se dalo jen zatmelit. Pak pěkný světle stříbrný lak a sehnat chybějící středové krytky. Potom zrestaurovat tyhle pavučiny. Pěkně černoleštěné jak je měly Sportliny. No a pak uvidím co se mi bude víc líbit, jedny budou na zimu a druhé na léto.
|
14.7.11, 17:41 |
|
|
gokralik
|
Tak dojmy... gumy jsou krásně kulaté, žádné neustálé drcání a třásot karoserie není. Hluk se nesnížil tak moc, jak jsem doufal, ale na to už asi bude mít vliv aerodynamika kastle a řev motoru. Spíš jde teď místo hučení zezadu hučení zepředu (prostě od agregátu a vzduchu). No ale fakt to drží... zkusil jsem utáhnout pár zatáček a žádné pískání, ani nebylo cítit, že by se guma začala valit do boku. Taky brzdění i rozjezdy jsou "jistější". Guma se asi tolik nedeformuje. A hlavně mám ty disky i gumy konečně perfektně vyvážená. Do volantu nejde žádné cukání ani při rychlostech >110km/h. A začínám věřit Milošovi tvrzení, že je třeba se každý rok podívat na brzdy. Jedno zadní prase zatuhlé (nastříkal jsem olej pod manžetu a rozhýbal), druhé teče. A to tam jsou dva roky, příště se na Fragokov vyseru a budu shánět něco jiného.
|
15.7.11, 10:38 |
|
|
CROWACK
|
no jo, ale co tam chceš dát? Já už originál dost dlouho neviděl, v jakým stavu by měl gumičky, to je taky otázka...a mám zafixovaný, že co do kvality je nejdřív origo, pak fragokov, pak dlouho nic a pak teprve ti ostatní...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.7.11, 14:07 |
|
|
gokralik
|
Asi platí to, co bylo psáno na D-Fens. Životnost těchto aut je dána kvalitou druhovýrobních dílů.
|
15.7.11, 14:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|