Prasknutí skla v autoskloservisu
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Prasknutí skla v autoskloservisu
to si asi fakt narazil na zloděje, chtít 500,- za maximálně půl hodiny práce, kamarád nedavno měnil sklo tónovaný i s gumou a prací za 2100,-
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.7.11, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Jaký zloději ? Přijdu, řeknu co chci, zeptám se na cenu, podmínky a když se mi to líbí, službu využiju, když ne, jdu jinam, nebo se to naučím dělat sám.
A 500 není tak moc, dělali to dva lidi (nejmíň, když píše kluci), oni si chtejí vydělat, to máme jejich mzdu plus daně, soc., zdrav., co odvádí taky zaměstnavatel, náklady zaměstnavatele na provoz dílny (energie, pronájmy, investice, splátky, nářadí, nástroje, likvidace odpadů, atd.), něco jsou náklady na mzdu provozovatele dílny případně nějakou administrativu dle velikosti společnosti a na nějaký zisk z pětistovky za půl hodiny zbude ho**o.
|
25.7.11, 06:14 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
To je jasny, jak mas zamestnance, platis jak divej, nemuzes to udelat bez uctenky, atd.
Ze stary sklo muze prasknout, to je jasny. Jestli s tim neprovadeli nejaky alotria, ale normalne to montovali, tak jim nemuzes nic vycitat. Ja kdyz jsem menil zadni tesneni a Edovi, tak jsem se taky bal, sklo to nastesti vydrzelo i kdyz jsme s nim teda cvicili znacne. Zasklit skoro ctvercovy okno je peknej opruz.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
25.7.11, 08:29 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky mi sklo vyměnili s novým těsněním za něco kolem 2100 (sklo tónované, to je tuším o něco dražší). Ale původně chtěl víc (s tím jsem souhlasil) a až pak mi udělal lepší cenu, možná že s tím neměli až tak moc práce. Nebo ví, že spokojený zákazník je nejlepší reklama, protože příště půjdu rovnou tam a s klidným svědomím je doporučím.
|
25.7.11, 08:37 |
|
|
john simple
|
já nedávno sundaval všechny skla na rapidu, samořejmě s gumama a nenásilnou formou a opatrně a přední sklo stejně prasklo se stane, no
|
25.7.11, 08:49 |
|
|
fatal
rejpal
|
varok: K té půlhodině práce a 500Kč. Jak už napsal Vít, když těm "klukům" platí třeba 100Kč/h tak si to spočti. Náklady zaměstnavatele jsou cca dvojnásobek, čili 2x2x100/h je 400kč jen za hodinu platu dvou kluků. A k tomu si připočti další náklady. Stále se ti 500 zdá moc?
|
25.7.11, 08:53 |
|
|
Jiri
|
Ta cena neni asi moc......ale jedna vec je se zeptat....a bud jo nebo ne....nechat si neco udelat a pak nadavat ze tam sou zlodeji je zase blbost zakaznika.....servis mu ma cenu oznamit dopredu a pokud se pak behem opravy neco najde co je potreba udelat navic vola se zakaznikovi...a resi se to....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
26.7.11, 19:29 |
|
|
Jarda S.
|
Vít píše: A 500 není tak moc, dělali to dva lidi (nejmíň, když píše kluci), oni si chtejí vydělat, to máme jejich mzdu plus daně, soc., zdrav., co odvádí taky zaměstnavatel, náklady zaměstnavatele na provoz dílny (energie, pronájmy, investice, splátky, nářadí, nástroje, likvidace odpadů, atd.), něco jsou náklady na mzdu provozovatele dílny případně nějakou administrativu dle velikosti společnosti a na nějaký zisk z pětistovky za půl hodiny zbude ho**o. chěl sem poukázat na to že za samotný těsnění a práci chcou 950, spolu se sklem ( běžná cena kolem 1500) chcou dohromady kolem 2000,- tak kde zmizí za pětistovka ? to dělaji zadarmo ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.7.11, 19:37 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jenze bezna cena to je pro tebe, servis to kupuje o hodne levneji
na autodilech jsou bezne desitky procent marze, stjena vec( v prikladu dvouhmota na AWT) se da koupit za 18000 i za 8000 a ten co proda za 8000 porad jeste vydelava, zrovna tak to je se spoustou jinych dilu, nevim proc by to bylo jinak se sklem
|
27.7.11, 07:55 |
|
|
Jarda S.
|
s těma maržema máš pravdu, když si autokelly může dovolit dávat slevy 20- 40%, nicméně potom by ti museli prodat sklo bez marže nebo s velmi malou marží
|
27.7.11, 10:24 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jenze i maly zisk je porad zisk, a mozna proste dali slevu, protoze jim to okno ruplo v pazourach, mit za dvojku novy okno s novym tesnenim namontovany v aute je vlastne super cena
|
27.7.11, 13:29 |
|
|
varok
|
Vidím, že mě tady většina stále nechápe, tak to raději ukončíme.
Na cenu, za kolik mi to přetesní jsem se samozřejmě ptal předem. Nebylo to málo, ale s cenou 950,- kč jsem souhlasil. Mě jde pořád o to, že jsem měl v plánu utratit kolem té tisícovky a místo toho jsem dal skoro dva a půl. Jsem samozřejmě rád, že mám nové okno a těsnění. Když ale člověk zrovna nemá moc peněz a chce jít tou levnější cestou? Hm.
Když jde někdo kupovat jiný díl do obchodu s náhradními díly, mají třeba za 500,- kč a dražší značkový za 1200,- kč. Nemá tolik peněz, tak si raději koupí ten levnější díl. Doma namontuje a třeba po týdnu odejde, to je něco jiného a vlastní blbost zákazníka. Na druhou stranu to může jít reklamovat.
Jedete do autoskla, že chcete přetěsnit čelní sklo, cena domluvena na 950,- kč. Při montáži skla jim praskne. Nic jiného než si u nich nechat namontovat nové vám nezbyde, nebo jsem měl jezdit bez čelního skla? Nějaké výplaty těch kluků taky prosím neřešte.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.7.11, 14:35 |
|
|
gokralik
|
No jo varoku, holt když chceš jezdit s autem, musíš s investicemi počítat. Taky jsi mohl koupit za tři kila těsnění a přetěsnit si to sám.
Já myslím, že z toho prasklého skla neměl radost ani nikdo v servise. Určitě jim jde hlava kolem, když tam někdo přiveze nějaký starý křáp u kterého nevíš, co ti upadne.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.7.11, 18:32 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
část tohoto zajímavého tématu jsem si přečetl ... a mám na to i svuj názor není lepší si přední sklo pojistit za příplatek 500 kč a někdy třeba za rok, za dva čirou náhodou potkat na cestě nějaký šterk který odletěl od projíždějícího auta ? zavést ke známému (nebo nějakému servisu ) - který si poradí z oknem a nechat to na pojištovně ??
|
28.7.11, 19:21 |
|
|
Jarda S.
|
je to řešení
|
28.7.11, 19:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|