Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 kontrolka airbagu svítí 
Autor Zpráva

Příspěvek kontrolka airbagu svítí
zdravím na dvojkové oktávce jsem odpojil airbag spolujezdce a pak znovu zapojil a když sem nastartoval tak mě na přístrojovce svítí kontrolka airbagu zhasne sama nebo se to musí smazat přes diagnostiku?

23.11.11, 20:42
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: kontrolka airbagu svítí
Urcite diagnostika, pozriet chyby a vymazat. Malo by to potom prestat.

Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času
VW Touran 1.9 TDI 2006 do času
VW Polo 1.2 12V 2006 do času
Fabia 1.9 SDI 2001 do času

24.11.11, 08:29
Profil ICQ

Tohle dělá, když se při odpojeným ABG zapne zapalování. Musí se to smazat VAGem.

24.11.11, 12:25
Mistr mechanik

john.05 píše:
zdravím na dvojkové oktávce jsem odpojil airbag spolujezdce a pak znovu zapojil a když sem nastartoval tak mě na přístrojovce svítí kontrolka airbagu zhasne sama nebo se to musí smazat přes diagnostiku?

v manuále máš napsíno že když blbneš s pytlem odpoj baterku :wink:

24.11.11, 20:19

máš pravdu miloši že je to tam tak napsané ale holt v té chíli sem si to neuvědomil že nemám ještě odpojenou baterku a tak jsem odpojil bag a už to bylo pro příště už budu chytřejší takže říkáte na diagnostiku a vymazat

24.11.11, 21:05
Profil ICQ

bud v klidu mě se povedlo nedávno na svý oktě to samý montoval sem si blututh od Nokie a u spolujezdce sem ho odpojil pak sem jen koukal smáz mi to známej Vagem během chvilky :lol:

24.11.11, 22:59

dotaz :) , nevíte v které dílenské příručce na feldu je popis práce s diagnostikou co se týká airbagů ? Prolezl jsem všechny příručky co jsem našel ale postup pro airbagy nikde. Jenom samý motor, převodovka, immo, centrál, kastle, ale o begách ani čárka, teda jen el schéma zapojení. :( a VIS 3.0 taky mlčí :(
chtěl jsem se v tom přes víkend povrtat, ale asi to nedopadne :(

25.11.11, 11:48

to: alesALF

ABG ma vlastnu RJ jednoku, takze v diagnostike by si ju mal konkretne najst. A co presne potrebujes? Mas zavadu, svieti ti kontrolka ci?
Len tak z pasie sa nedoporucujem s tym hrat...mozes potom spravit viac skody ako ostychu.

25.11.11, 13:45
Profil ICQ

uplně klasická závada, žárovka při zapnutí svítí, zhasne a zase se rozsvítí. mám airbag ve volantu, volantová pružina proměřena a je ok, airbag po uvolnění zkratovacích plíšků má odpor neměřitelný (asi přerušené vinutí zapalovače).
A jelikož mám kabel na diagnostiku tak jsem si řekl že zkusím jak funguje a jen tak, že zkusím místo bagu dát odpor jako simulaci bagu, jestli by to zabralo a co na to řekne ŘJ airbagu. (pokud bych ji odrovnal, tak si udělám výlet na vrakáč a bouchnu tam jinou no :-), stejně tam musím jít vyžebrat nový bag do volantu). Pokusy s odporem byly zatím neúspěšné, tak jsem myslel že bych zjistil co píše ŘJ airbagu. V rámci průzkumu elektroinstalace jsem našel pod kastlíkem konektor na druhý airbag spolujezdce a tak jsem si řek že bych ho doplnil. Akorát nemůžu najít jak ho zapnou. VIS ve verzi 3.0 má v popisu pouze IMMObilizér a dílenské příručky o airbagu mlčí :-( .
Elektrika a elektronika mě baví už skoro 12let a prostě mě štve že na to nemůžu přijít :-). Takže pokud se dá někde sehnat nebo alespoň poradit, tak budu moc vděčný.

25.11.11, 14:11

Aha uz chapenko :)

Myslis tym toto, to je ok?
http://www.skoda-dil...gu-felicia.html
Pokial je odpalena cievka, tak mozes z odporom maturovat kolko chces...:D Diagnostika ti nevypisuje ziadnu chybu, ked je ten bag out?

Mno a ten kastlik ma aj predpripravu na ulozenie bagu? Kazdy z bagov by mal mat svoju RJ.

25.11.11, 16:55
Profil ICQ

odkaz je taky nějak out :-)
odpalovací cívka je urcite KO, tak jsem se to snažil nasimulovat odporem, což se nepodařilo (než tam dám jiný a funkční). ŘJ píše že je hodnota odporu vysoká. Kastlik počítám že seženu i airbagem. Konektor pro připojení tam na mě vykukuje. No počítal jsem že řídící jednotka bagu řidiče umí i zapalovat bag spolujezdce akorát se to povoluje přes diagnostiku. Takže jdu hledat do elektrických schémat jak je to teda zapojené :-(.
Nemate nekdo verzi VISu kde jsou uvedene adresy i pro ŘJ airbagu ?

Tak dle schémat v dílenské příručce umí řídící jednotka airbagu jak volantový tak kastlíkový airbag. Takže teď jen sehnat adresy pro VAG a hurá de se testovat :-)

25.11.11, 20:01

Kabelaz je rovnaka pre jeden, ci 2 bagy, avsak som si skoro isty ze RJ airbagu budu odlisne. Takze tu na jeden bag pravdepodobne novym kusom nenaucis.
Bag spolujazdca je vo felde strasny zlocin spachany na psychiku posadky, ked si nema kam odlozit drobnosti ako zvazky bankoviek, sminky, ci revolver... :oops:

26.11.11, 21:37

Tak už kontrolka zhasla :-) . Smáznuta chyba VAGošem plus simulace airbagu kusem odporového drátu úspěšně zabrala. Airbag spolujezdce nebude, mladá mě přehlasovala (že prý potřebuje kastlík na již výše zmiňované propriety, akorát nevím jestli tím myslela i ten revolver ;-)
Dnes jdu rabovat vrakoviště, tak snad tam seženu funkčnější airbag než ten co mám ve volantu.
Moc díky za všechny dobře míněné rady a ať se vám daří

28.11.11, 08:06

Příspěvek kontrolka airbagu svítí
zdar, mam problem s fabii r.v.01 . Uz delsi dobu mi sviti kontrolka bagu. Podle diagnostiky funguje. Nevite nekdo co s tim?

6.1.13, 23:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]