Jaký olejový filtr použít?
Autor |
Zpráva |
Capricorn
|
Re: Jaký olejový filtr použít?
Sádra: Sorry, ale s tímhle tvrzením se jdi vycpat. Tuhle prupovídku jsem už totiž taky slyšel. Ale popravdě řečeno tomu nevěřím ani za mák. Dokud někdo nepředloží laboratorní testy v tom smyslu, že filtrační schopnosti materiálu u filtru za 50 Kč typu AQ, Vika, atd, jsou stejné jako u Mann, Purolator, Purflux tudíž že se jedná o stejný materiál pak tomu rozhodně věřit nehodlám. A pokud umíš používat google tak si ty informace o rozdílné filtrační schopnosti materiálu různých značek filtrů najdeš taky z čeho se dá docela dobře odvodit že rozdíly tam rozhodně jsou.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
12.12.11, 20:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mex
|
Jenom něco namátkou... Vím sice to uvádí sama Škoda a testy vyznívají pro ni, ale myslím že není důvod nevěřit alespoň tomu že co se filtrace týká tak rozdíly určitě jsou.
_________________ Favorit GLXi
|
12.12.11, 20:12 |
|
|
ferrari
|
Ondras83 píše: mazat to bude ikdyz tam bude jen ta plechovka bez vlozky... Mne sa osobne vôbec nepáčil ten zvuk motora idúceho akoby nasucho...to počas tých 2 sekúnd... Inak, paradoxne opticky vyzeral omnoho lepšie taký čierny no name filter za 2€(možno AQ, neviem isto), ako Bosch...opracovanie toho kovu so závitom, tiež spojenie banky a toho kovu so závitom... som sa na to raz dlho pozeral...zas na druhú stranu kvalitu filtračného papiera neuvidím... Ale aj ja som už písal, že som pri svietení kontrolky som menil filtre No name (AQ?), Filtron, Fiamm, Mann a nepomohlo nič = problém bol inde...a 10 rokov som používal prevažne no name filtre a no problem, žiadne svietenie kontrolky. A ako tu už bolo napísané, na 10 000 km výmenu je to pri benzínovom motore jedno.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.12.11, 21:11 |
|
|
goodbie
|
a neplatí u filtrů takhle náhodou něco jako hrubost v mikronech milimetru??takže jestli mám filtr kerým projde zrno písku a druhým ne tak asi nějakej rozdíl tam bude a to dost podstatnej.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
12.12.11, 21:22 |
|
|
Ondras83
|
ja teda nevim, co tam vsichni poslouchate, ale ja ten motor slysim stejne, at to je hned postartu, nebo hodinu po startu...
1,2HTP po vypusteni oleje, nez nasaje na hydrostely, tak cvrdlika, TSI taky, ale jinak jsem si nikdy nevsim, ze by ten motor mel i treba desetinu vteriny jinej zvuk, akorat sviti kontrolka....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.12.11, 22:59 |
|
|
Pavucina
|
Moc te neznam, ale tve prispevky tu vyznivaji jako ze jsi pan odbornik a neslysel jsi jak doslova klepe motor, kdyz sviti kontrolka ? To se pak nedivim, ze se divis proc to lidi chteji resit, ptz to jsou celkem rany ty 2-3 vteriny, co sviti kontrolka, beží motor nasucho, nerikam, ze kazdej, ale dost motoru jsem takhle slysel zaklepat a neni to uz jen pocitove peknej zvuk. Skoda, ze nemam cim to poradne nahrat. Nemělo to být nejak urazlive, ale ver tomu, že to jsou velké rány. A u me to mechanickou části motoru nebude, motor jsem kontroloval, a nakej blazen na nem delal generalku nove ojnice písty zadne vyrazne vule. A je mi to celkem jedno jestli mu to snizuje zivotnost, ten motor není nastaven, tak aby se dožil hodně kilometrů
|
13.12.11, 09:32 |
|
|
gokralik
|
Já bych to teoreticky mohl nahrát, ale bude to ve stejné kvalitě, jako video o pár příspěvků výš. Takže kdoví, jestil by tam bylo něco poznat. Ale rachot je to fakt řádný. Se člověk bojí dotknout plynu, aby ten motor nevyskočil zpod kapoty.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.12.11, 10:53 |
|
|
Pavucina
|
Já to chtel rano nahrat, jenze jezdim na kořalku a v zime to nechytne na poprvé a na podruhe uz je to namazany
|
13.12.11, 13:14 |
|
|
fatal
rejpal
|
To je ale nějaké divné, mi kontrolka svítí 2s při studeném startu, ale nic podivného neslyším, prostě motor jde ztuha, moc se mu nechce, ale bez podivných zvuků. Na stodváce studený start po dlouhém stání, takže olej steklý, vůle na klice jak prase, při startu žádné divné zvuky. Nejsou ty zvuky z něčeho jiného?
|
13.12.11, 13:50 |
|
|
gokralik
|
Proč by pak utichly se zhasnutím kontrolky?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.12.11, 14:00 |
|
|
fatal
rejpal
|
Netuším, ale je to divné.
|
13.12.11, 14:20 |
|
|
ferrari
|
Ja som to mal s 10W40 presne tak, že motor buchotal a po zhasnutí kontrolky ihneď stíchol...ono je to ťažšie identifikovateľné, ide o sekundu-dve, som chvíľku aj počúval, či to nevydáva dajme tomu štartér, ale nie, je to motor bežiaci bez tlaku oleja...nie je to úplne nasucho, olej samozrejme na činných plochách zostane, ale nie je tam tlak.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
13.12.11, 14:32 |
|
|
Nepér
|
Je to tím. Filtr na to má vliv jen proto, že je v cestě tím jediným, co může fungovat, jako zpětný ventil. Je to totéž, co při výměně filtru. Prvních pár vteřin, než se filtr zaplní olejem a ten, než doteče do klikovky, vydává to hluk. Záleží na teplotě (hustotě) oleje, na době, po kterou auto stálo... některé filtry holt těsní lépe a některé ne. To je asi všechno, jiná záludnost tam není. Mě spíš zajímalo, jaké jsou rozdíly mezi filtry jedné značky, s rozdílnou výškou...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
13.12.11, 14:39 |
|
|
ferrari
|
No sranda ale je, že mne výmena filtra nepomohla, skúšal som 4 druhy a odstránil som to až naliatím 15W40...takže v mojom prípade to nebolo spätným ventilom...
|
13.12.11, 14:47 |
|
|
Ondras83
|
fatal píše: To je ale nějaké divné, mi kontrolka svítí 2s při studeném startu, ale nic podivného neslyším, prostě motor jde ztuha, moc se mu nechce, ale bez podivných zvuků. Na stodváce studený start po dlouhém stání, takže olej steklý, vůle na klice jak prase, při startu žádné divné zvuky. Nejsou ty zvuky z něčeho jiného? taaaaak a to jsem sem uz nechtel nic psat no nic, zejtra presedam z nejlepsiho auta na svete do facka, tak si to schvalne rano poslechnu...a taky jezdim na plyn
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.12.11, 22:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|