Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 19:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 142 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 Jaký olejový filtr použít? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Jaký olejový filtr použít?
Po tom nevim proc jsi sem psal :P

13.12.11, 23:03
Pspvek Reklama

ja jo :) chtel jsem stouralum zvednout mandle :-P

13.12.11, 23:11
Profil ICQ

No krom spousty různých tvrzení pravdivých ať už více nebo méně jak to tak vypadá a kvanta dohadů tady beztak nepadlo nic co by se dalo brát jako berná mince. Tudíž nic zajímavého. Takže ve výsledku se stejně každý bude muset spolehnout na své zkušenosti a zdravý úsudek.

13.12.11, 23:39

preci mann neeee? :-)

jo kluci, a co Fram? spatny X dobry?

14.12.11, 00:10
Profil ICQ
Mistr mechanik

Mex píše:
No krom spousty různých tvrzení pravdivých ať už více nebo méně jak to tak vypadá a kvanta dohadů tady beztak nepadlo nic co by se dalo brát jako berná mince. Tudíž nic zajímavého. Takže ve výsledku se stejně každý bude muset spolehnout na své zkušenosti a zdravý úsudek.

by mě zajímalo když si někdo vymění jednou za dva roky olej a filtr jaké tím nabude zkušenosti a zdravých úsudků,
do debat proč nejede motor, tam se moc lidí nezapojí protože musí něco umět,
debaty o mazání to je ráj goglařů a internetových teoretiků, kde se mohou konečně vykecat :oops:

14.12.11, 07:58

Miloši víš já ti na tohle povím jen jediné. Věřit můžeš, ale přesvědčit se musíš. Tím myslím že řečí je na internetu plno ovšem jen málokdo je může doložit a hlavně si je dostatečně obhájit. Nikomu ani tobě neupírám zkušenosti a naopak ani jsem netvrdil, že já mám nějaké převeliké. Ale na druhou stranu ani tvé výroky mě nepřesvědčily a popravdě řečeno mám dojem, že občas odporují tomu co je psáno a léty vyzkoušeno neb přímo výrobci doporučeno a jestli se mám rozhodnout jestli v tomhle ohledu věřit tobě nebo výrobci pak s dovolením raději budu víc důvěřovat tomu výrobci. Neber to jako dehonestaci tvých let praxe, ale jistě uznáš že co mechanik to názor a pokud si člověk vyslechne tři různé mechaniky tak každý bude v tomhle ohledu olejového hospodářství tvrdit něco jiného protože každý z nich bude mít zkušenosti poněkud odlišné. Tudíž jestli je nějaká jediná správná cesta je to ta kterou doporučuje výrobce. To že někdo prohlásí že filtr Starline je ten samý jako Mann... fajn... vzhledově možná. Ale něco jiného je vzhled a jiného zase funkční vlastnosti. Asi nemáš doma tribologickou/tribotechnickou laboratoř aby jsi ověřil jestli filtrační kapacita a účinnost materiálu Starline je stejná jako u Mann stejně jako odolnost papíru proti přetržení nebo jestli přetlakový ventil funguje tak jak má. Pravda ač mám zkušeností málo tak potom co jsem viděl jak v zahraničních článcích respektive testech na toto téma nebo na youtube si budu dávat daleko větší pozor co si do auta dávám.

14.12.11, 08:30
Mistr mechanik

mex v pohodě nerozepisuj slohovky,

pokud to dobře chápu budeš raději věřit výrobci, selský rozum necháme stranou ten už dneska neplatí,

bavíme se nejvíce o feldách a favoritech, jaký olejvový fltr doporučuje výrobce pro tyto vozy :?:

14.12.11, 12:14

Miloši neřekl bych že neplatí, ale spíš že každý za selský rozum dnes považuje něco jinýho a obvykle tu svojí premisu o které je bezpodmínečně přesvědčenej že jen ta je správná. :wink: Já např. většinou teda za těch 10 let co se kolem toho motám dával spíš prověřené značky i když pravda jak jsem psal tak jsem taky na cca 3 měsíce měl nahozený filtr Pride a houby se stalo. Ale popravdě dávat AQ apod. mám i tak přece jen trochu strach jelikož jak tady padlo přetrženou filtrační vložku už jsem taky měl možnost vidět (nevím už jaká zn. to byla ale bylo to něco z těch druhovýrobních) a to ten filtr ani nebyl moc zašvihanej a najeto měl necelých 9 tis. km. Ale zase víš jak tohle je taky nekonečná debata která stejně nebude mít konce... jeden má na to názor tenhle a druhej zase úplně opačnej. A snad je to tak i dobře jelikož pokud by tady padalo furt jedno a to samý pak by to člověka ani nenutilo se nad věcma hlouběji zamýšlet a vidět je z jiných úhlů pohledu. Ale to už jsou zase beztak jen plky co tady píšu a nic k věci.

14.12.11, 13:05
Mistr mechanik

já osobně mám selský rozum vymzán z paměti,

selským rozumem přeci nemůžeš utahovat ložisko, hlavu, měřit kompresi, dělat diagnostiku, měnit rozvody,

dobám kolomazu na žebřináku odzvonilo http://www.youtube.com/watch?v=OYqqL5tFNyQ :oops:

14.12.11, 13:46

Tak nějak podobně jsem to myslel s tím, že na něco poučky, předpisy, návody už nepamatují a tam kde končí ony začínají tyhle sáhodlouhé diskuze, dohady a tak podobně který stejně nikdy nenaberou konce, protože pokaždé se najde někdo kdo bude mít jiný názor než ty a nebo já.

14.12.11, 14:04

Mex píše:

:shock: :shock: :shock: A ty si to tu nečítal? Pokiaľ chceš mať istotu, daj Mann...či čo si sa chcel dočítať? Voľba Filtra je presne tak isto o pocitoch, ako aj voľba oleja...akože aké negatívne skúsenosti si chcel napr. vidieť? Keď aj prdne filtračná vložka, ani to nezbadáš, ani nikto. No a sp. ventil? Ako je už napísané, aj lacný filter spätný ventil má a ak motor ide pár sek. po štarte nasucho, ešte nemusí byť vadný filter.

Ondras83 píše:
jo kluci, a co Fram? spatny X dobry?
Ja by som ho s kľudom srdca osadil a jazdil.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

14.12.11, 17:13

Taky bych se toho Framu nebál. Patří pod stejnou divizi jako Purflux.

http://www.sogefifilterdivision.com/sit ... 97&lang=EN

14.12.11, 17:26

Dneska jsem menil filtr nakej no name a zpetnou klapku nemel, dostal filtr se znakem skoda a je klid.
Jinak jak se tu pise o odbornikach, tak jsem nekde cetl a nakym tom forum, ze turbo dela tissi vyfuk, a me to strasne rvalo, tak jsem ho tam dal a uz to tak nerve. Je to dostatecny selsky rozum ? :mrgreen:

14.12.11, 18:01
Mistr mechanik

kdž jsem si v dětství umyl a naleštil motorku vždy lépe táhla a jela a měla kultivovaný chod :oops:

14.12.11, 18:40

Zacíname si rozumnet :D

14.12.11, 18:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 142 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další