Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 06:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 felicia prehrieva sa 
Autor Zpráva

Příspěvek felicia prehrieva sa
Zdravim vsetkych mam feliciu 1,3 50 kW. Mam takyto problem. Dost casto sa mi stava ze sa mi auto prehrieva ma to takyto priebeh. Nahreje sa na nejakych 80 stupnov. Rucicka je niekde medzi 90 a 70, viacej hore nepojde. No niekedy rucicka nekontrolovane stupa hore nad 90 a s topenia ked mam nastaveny na horuci vzduch ide studeny a hadica od termostatu ku chladicu ta hruba je studena a napumpovana na prasknutie. Neviem ci z mal dakto takyto problem. Termostat mam tam uz druhy takze v tom asi chyba nebude zeby to bolo zavzdusnene..ale neviem si to vysvetlit ze najprv topi a potom zrazu fuka studeny vzduch. Mimochodom ako sa to odvzdusnuje mnohy hovoria ze sa to robi samo cez ten vrchnak ale pokial je vrchnak vadny tak vzduch sa neodstarni je aj nejaky iny princip odvzdusnenia. Vopred diky za odpovede.

29.12.11, 01:01
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: felicia prehrieva sa
Klasika - je prasklé těsnění pod hlavou.

29.12.11, 05:28

Tim si nejsem tak jistej.. těsnění, to by strácel kompresi na valcich a poznal by to na vykonu auta. Mrkni pod víčko u hlavy co leješ olej očistiho, pak prolez turbky zda nemáš nějákou ucpanou když trdíš že je k prasknutí narvana.. i kdyby nepomohlo, skus mrknout na chladič pak bych ještě tipoval topení. když ti fučí studenej vzduch což mi nedava smysl ale těsnění pod hlavou.. tse blbost.

29.12.11, 07:45

Příspěvek 
Krozak: Hrabe ti? :D Tohle jsou jasné příznaky prasklého těsnění pod hlavou. Čtu už tvůj druhý příspěvek co tady radíš a oba jsou koniny jak Brno.

29.12.11, 08:14
rejpal

Tak abychom to upřesnili, těsnění nemusí být prasklé, protože při prasklém těsnění by příznaky byly asi výraznější. Spíše bude těsnění podfouknuté, což však může být v důsledku ještě horší (zarezlé šrouby apod). Každopádně ze všech možností je těsnění hlavy jednoznačně hlavní podezřelý.

29.12.11, 10:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

no ale keby bolo prasknute tesnenie tak si myslim prejavilo by sa to aj na strate vykonu..a je mozne ze tlaci vzduch do hadice co je privod do chladice v dosledku prasknuteho tesnenia? Nemozu byt len mrazove poistky poskodene?

29.12.11, 12:18
Profil ICQ

jasné tesnenie, hlava dole, zarovnať plochu, skontrolovať presahy vložiek...

na výkone sa to neprejaví, väčšinou sa zhoršia studené štarty, zo začiatku to ide na 3valce... a pod viečkom oleja sa tvorí taký bielošedý maglajs...

29.12.11, 12:28

já to jen dodal, u mě to tak bylo. Takže konina to nemusí být.. a kdyby to měl praskli tak by ztracel výkon.. každej motor ztrácí výkon. Jen jsem to dodal protože jsem měl felicii a měl jsem takový problémy. Ale je to těžký když nikdo nevěří.. no co já se tu michat do ničeho nebudu jen jsem to podoknul třeba to mohlo pomoct.. ale asi těžko jak tak vidim.

29.12.11, 15:13

Bublinky do expanzky jdou??? Pokud bublá tak jasné těsnění pod hlavou ne?

29.12.11, 18:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

lenze mne sa voda netrati..ani nebublinkuje. Mozno je cyhbny termostat nedostatocne sa otvara alebo neskoro sa otvori. To mozno vysvetlit tu napumpovanu hadicu aj to studene kurenie. Voda pri vare sa meni na paru dostane sa tam vzduch voda necirkuluje a tym padom sa motor prehrieva. Alebo sa mylim? ale termostat mam tam uz druhy. Zeby dve boli chybne. Naopak urcite nie je lebo som ho kupoval aj s domcekom.

29.12.11, 21:18
Profil ICQ

áno príčin môže byť viac, ale logicky...

termostat si menil, na voľnobeh je to ok, ak motor zatažíš teplota ide hore a prestane kúriť...

odvzdušnenie zabezpečuje tenká hadička medzi expanzkou a vekom termostatu...

viečko expanzky udržuje pracovný tlak...

ak za chodu na voľnobeh dáš dole viečko expanzky ( pozor hrozí obarenie horúcou vodou, alebo parou ) cez tú tenkú hadičku do expanzky voda nebublinkuje... ( viď tvoj príspevok hore )

over si cirkuláciu vody, povedzme za studena naštartuj, a postupne ako sa hlava ohrieva sa musí ohrievať aj malý okruh ( pri BMM je tam aj sacie potrubie ) ale stačí sledovať ( teplotu hmatom ) hadice kúrenia, musia sa ohrievať postupne s hlavou. keď už teplota hadíc bude cca taká že sa nebude dať udržať musí sa začať výraznejšie ohrievať aj hrubá hadica čo ide od termostatu do chladiča, ak si trpezlivý počkaj kým aj hadicu čo ide od chladiča dole rukou neudržíš, niekedy vdedy by sa mal zopnúť ventilátor chladiča...
- ak toto všetko na voľnobeh funguje tak ako som opísal chyba je v tesnení hlavy, ak nie chyba bude inde...

29.12.11, 22:42

Taky bych se přikláněl k těsnění pod hlavou, možná by bylo záhodno zkontrolovat i vodní čerpadlo, jestli (a jak) honí vodu. Ale v případě poruchy čerpadla by asi netopilo topení vůbec, ani zezačátku.

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

2.1.12, 13:14
Profil ICQ
Mistr mechanik

jonyx5 píše:
lenze mne sa voda netrati..ani nebublinkuje. Mozno je cyhbny termostat nedostatocne sa otvara alebo neskoro sa otvori. To mozno vysvetlit tu napumpovanu hadicu aj to studene kurenie. Voda pri vare sa meni na paru dostane sa tam vzduch voda necirkuluje a tym padom sa motor prehrieva. Alebo sa mylim? ale termostat mam tam uz druhy. Zeby dve boli chybne. Naopak urcite nie je lebo som ho kupoval aj s domcekom.

no pokud ti leze teplota a přestane topit tak už nes hlavu k opravářovi přebrousit, změřit přesahy a nové těsnění :wink:

2.1.12, 16:58

Tyhle motory, ať už sou namontovány vzadu nebo vepředu, vaří z 99.8% z důvodu vadného těsnění pod hlavou.

Výměna trubek, hadic nebo kdovíčeho je jen utěšování se a oddalování řešení problému. Hlava se nakonec musí sundat tak jako tak (ničeho se nebojte, uvědomte si, že tyhle motory jsou OHV)

2.1.12, 19:09
Ignorant pravidel

tatka mi ted volal ze ma pravdepodobne stejnej pripad, topeni lezho nahoru ale z pruduchu foukal studeny vzduch
blizsi info asi tak za hodinku
mozna to muze byt i to tesneni pod hlavou protoze naposledy bylo meneno pred 5 lety :-D

PS: myslite ze to zvladne aspon 50km topit? je v brne a pojede pozde v noci tak at si nemusi brat palcaky a salu do auta

7.1.12, 18:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další