Felda čmoudí, žere olej i vodu
Autor |
Zpráva |
polaji
|
Re: Felda čmoudí, žere olej i vodu
krabon píše: slovacek.milos píše:
kde bydlíš
Slaný, cca 30 km od Prahy.. je tu asi 6 servisů, a 4 z nich berou 300Kč/h... Tak si udelej vylet na Jižmí Moravu a Miloš ti to dá dokupy . Nebo tu mám znamýho u brna kterej mi treba udelal gufera, utesnil prevodovku dolil vse spravil komplet zareni jenom za 1 000 A to klepani, co alternator ?
|
28.12.11, 11:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
krabon
|
Hm.. na Moravu daleko . Ale to klepání je možná alternátor.. Jen nevím, jak to ověřit. Když to stojí a běží na volnoběh tak se s každým zapnutým spotřebičem začne víc a víc klepat (je to znát hlavně na volantu).. Když ale člověk jede, tak to znát není. Ono i stačí na tom neutrálu trošku šlápnout na plyn a přestane to taky.. Jinak už si nakonec domlouvám výměnu celého motoru. Oprava tohohle by prý byla značně nerentabilní..
|
28.12.11, 16:35 |
|
|
PJDefort
|
Koupíš jinej motor za třeba 1500,- místo aby si za 1500,- opravil tento? to je hloupost...utratíš peníze za motor, kterej na tom bude možná ještě hůř...spíš bych opravil tento..
To co popisuješ s tim klepáním opravdu vypadá na alternátor, zkus sundat řemen a nastartovat bez něj na chvíli (neběží totiž vodní pumpa)...jestli klepání pomine, bude chyba tam..
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
28.12.11, 16:50 |
|
|
polaji
|
krabon píše: Hm.. na Moravu daleko . Ale to klepání je možná alternátor.. Jen nevím, jak to ověřit. Když to stojí a běží na volnoběh tak se s každým zapnutým spotřebičem začne víc a víc klepat (je to znát hlavně na volantu).. Když ale člověk jede, tak to znát není. Ono i stačí na tom neutrálu trošku šlápnout na plyn a přestane to taky.. Jinak už si nakonec domlouvám výměnu celého motoru. Oprava tohohle by prý byla značně nerentabilní.. jak rika defort oprav tento . Me taky vsichni rikali at koupim novy auto nedoplatis se no a vida vislo mi to na litr a je to jak novej motor ... Kce to jen trosku hledat u znamych kteri maji znami a ti maji svuj mensi servis a ne zadny znackovy servisy kde ti meni pulku motoru a pritom staci dotahnout sroubek S tim alternatorem to zkus jak rika defort (ae bacha na baterku )
|
28.12.11, 19:42 |
|
|
antoda
|
Ja si myslim, ze baterka je to nejmensi a o ni vubec nejde...
|
28.12.11, 22:52 |
|
|
Krozak
|
Hele nechci se jen míchat do toho, ale když žere olej? Logicky automaticky napadne člověka pístní kroužky, olej vodu, přehřejvání.. stačí jeden pístní kroužek u feldy 1.3 už jsem jeden takovej upek tak to tu píšu třebas by to mohlo byt tim.. těsnění to by vysvětlovalo vodu a kroužky olej a oboje čuzení z vyfuku jak něco
|
29.12.11, 07:49 |
|
|
gokralik
|
Krozaku, když tomu nerozumíš, tak se do toho nemíchej.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.12.11, 08:47 |
|
|
Krozak
|
aby se nakonec nedivil.. v minulim přízpěvku jsem o to psal a měl jsem to takový. Jinač bych to nepsal..
|
29.12.11, 15:26 |
|
|
gokralik
|
Přes pístní kroužek by motor nežral vodu. Navíc píše, že se mu auto přehřívá. Co víc ještě dodat, tohle je jasná netěsnost hlavy válců.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.12.11, 15:32 |
|
|
Krozak
|
pistni kroužky byli k oleji.. No přehřejvání vody, alle to sem tu psal ale nemuže byt praskli spíš bych souhlasil stim podfouknutým.
|
29.12.11, 16:05 |
|
|
Kristensen
|
určitě bych nechal opravit tento motor, než shánět jinej s nejistým stavem, co se týče ceny za opravu tak tam to je hodně objektivní protože záleží jak bude vypadat spousta ostatních věcí, takže když už by se to mělo dělat a udělat pořádně, tak hlava dolu a v první řadě vše očistit a zkontrolovat a prohlídnout staré těsnění, určitě na něm bude vidět problem, může se dostávat jak voda do válců díky špatnýmu těsnění tak i olej do válců nebo obojí najednou nebo se i obojí mezi sebou mýchat, přesahy vložek, rovinnost hlavy případně prasklina, těsnost pístních kroužků, potom usoudit zda to opravit nebo hledat jiný řešení ale jinak pokud budou vložky cajk a hlava nebude prasklá (pokud by byla křivá tak přebroušení není takový problem ani náročný na finance) tak sundat z hlavy ventily, vyházet gufera, zkontrolovat dosedací plochy ventilů případně očistit a zabrousit potom nasázet nová gufera, posadit hlavu zpět, pokud chce mít člověk jistotu tak zrovna hodit novej termostat a novej olej by asi taky nebyl už na škodu. Pak to musí fungovat jak má nekouřit nepřehřejvat a nežrat (eventuálně minimum) olej. Pokud ti někdo přehodí jen těsnění pod hlavou tak sice za pár kaček (cca 800-1000) ale může to být trošku nejistá oprava.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.12.11, 17:04 |
|
|
Krozak
|
Kristensen: Snad jsem napsal přezdívku dobře, ale jsi konečně někdo očem mluvim i já že by to mohlo být tím. Jako myslím ty pístní kroužky a tim by mohl žrát olej, já to vím sám jsem to měl jinač bych to nepsal. Nebudu e sem do toho motat.
|
29.12.11, 19:38 |
|
|
polaji
|
Krozak: ten pistni krouzek to bych rekl kdyby ten motor mel najeto pres 300... Jinak zdani muze klamat, 4z5 lidi mi rekli taky pistni krouzky no a vedle jak ta jedle gufera. Proste zacit od toho nejednodusiho a pri rozdelani pak jen ostatni prekotrolovat jak rika Kristensen Ps: Je to to těsnění
|
29.12.11, 21:33 |
|
|
Krozak
|
Hele já měl najeto 200 tisíc a byli včudu 2 kroužky. Záleží na způsobu jak majitel jezdí je to jen o tom. Když to bude gaážovaný tak se nic neděje a když stim budeš tahat dřevo a vlek za sebou a pořád něco tak ti stačí i těch 100 tácu. já bych se mrkl na svíčky, tam se pozná jestli je to pístní kroužek.
|
29.12.11, 21:58 |
|
|
Kristensen
|
na svíčkách to nepoznás s jistotou, protože když se ti bude olej dostávat do spalovacího prostoru přes ventily tak ta svíčka bude stejně zahnojená jako by to bylo přes kroužky. U něj je evidentní to těsnění protože mu mizí všechno a ještě se to přehřejvá.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.12.11, 23:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|