LPG jede jen než se motor ohřeje
Autor |
Zpráva |
kreematornik
|
LPG jede jen než se motor ohřeje
Čau, mám problém s mojí felinkou, je tam automatické přepínání na lpg. Když je motor studený tak nastartuje benzín a po chvíli se to samo přepne na plyn. Ujedu tak 3-4km, motor se ohřeje, škubne to, hodí mi to na benzín, přestane blikat zelená ledka na plyn a už to na plyn nepřepne, ani ručně to nejde. Tak vůbec netušim co by to mohlo být. Felda 1.6MPI rv2000 LPG (asi)brc dávanej 2006 Za rady budu vděčný
|
20.12.11, 18:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: LPG jede jen než se motor ohřeje
a máš tam nějakej plyn? Není přivřenej ventil na nádrži? další věc co spotřeba na benzín a chování motoru na benzín? to je v cajku? nevím jak u tohodle konkretního plynu ale některý jsou napojený na čidlo teploty motoru a u felicií se poměrně často stává že do určitý teploty to čidlo funguje tak jak má a pak díky nějakýmu poškození nebo poruše skočí do hodnot studenýho nebo přímo zmrzlího motoru a tím pádem ti i přepne zpět na benzín. Bežně čidlo nefunguje vůbec a je na něm hodnota -49 od momentu kdy zapneš klíček ale už dvakrát jsem se setkal s tím že čidlo třeba do 50 stupňů teploty vody funguje jak má a pak na něm teprve naskočí -49 začne houpat volnoběh a auto se klidně i uchlastá a zdechne a pak je problem ho i natočit, dokud "nevystydne".
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.12.11, 19:11 |
|
|
kreematornik
|
Jojo, plynu mam plnou bombu. Na benzín to jede úplně v pohodě ať je to studený, nebo teplý bez problemu. A na ten plyn to jede taky úplně v pohodě jen do tý doby než se to ohřeje
|
20.12.11, 19:26 |
|
|
michalkatka
|
ale tebe sa to ohrieva na benzín, na LPG to neprepne vôbec ( tak som to pochopil ).
skontroluj či s reduktora plyn ide - pri BRC je jeden ventil blokovací, ktorý pri prepnutí musí dostať 12V aby začal pracovať a druhý ventil je na výstupe ktorý nejako riadi bohatosť zmesi...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.12.11, 20:19 |
|
|
varok
|
Já to pochopil tak, že to nastartuje na benzín, hned to přepne na LPG. Na plyn mu to jede, ale po pár kilometrech se to zahřeje a LPG systém mu to odstaví. Zkusil bych vyměnit čidlo teploty chl. kapaliny.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.12.11, 22:58 |
|
|
Sláávek
|
A co je to za systém LPG? Podtlakovej s mixem nebo sekvenční vsřikování..?
|
11.1.12, 20:41 |
|
|
darklord
|
Felda 1.6 ma plastove sanie, tak co myslis?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
12.1.12, 13:02 |
|
|
Sláávek
|
darklord: Já samozřejmě vím, že fel 1,6 má plastové sací potrubí.. ale to mi nic neprozrazuje o tom jaký systém LPG v tom autě je..
|
12.1.12, 20:52 |
|
|
darklord
|
Ja som teda podtlakove LPG na plastovom sani este nevidel. A ak to tak niekto ma, tak to potom hodne svedci o servise kde mu to namontovali.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
12.1.12, 20:55 |
|
|
Sláávek
|
Tak jsi toho ještě viděl málo Nebo myslíš že v dobách kdy ještě SGI neexistovalo se do Felicií 1,6 nemontoval pohon LPG? Ale aby nedošlo k nedorozumění..Já se neptal kreematornika zda je to "poddtlakově řízený systém", ale zda je to systém "podtlakový", tedy se směšovačem(mixem) Nezaměňovat "směšovač" a "reduktor"
|
12.1.12, 21:00 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
darklord píše: Ja som teda podtlakove LPG na plastovom sani este nevidel. A ak to tak niekto ma, tak to potom hodne svedci o servise kde mu to namontovali. dřív jiná možnost nebyla ale dávali se protizášlehový klapky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.1.12, 23:36 |
|
|
Sláávek
|
Sadra17: Presne tak, davaly se protislehy, i kdyz jejich ucinnost byla diskutabilni Ale stejne jsem se nedovedel o jaky druh systemu se v tomhle tematu jedna.. Tak asi neporadim, no..
|
14.1.12, 21:58 |
|
|
kreematornik
|
Čau, ježiš to ani nevim jaký tam to lpg je. Trubky jdou to takovýho hliníkovýho kola to je asi ten směšovač , z toho vedou hadice, ňáká myslim že do nějakýho černýho válce, z kterýho vedou tři hadice, asi. Normálně nastartuju na benzín, prošlápnu na 2000 otáček, přepne to na plyn, jedu tak dva km než se to ohřeje, drbbne a skočí tam zpátky béňo. Pak už to nejde přepnout ani ručně,ani zelená ledka nebliká. Ta bliká zase když se to zdechne tak bliká tak do 1500 otáček a nad zhasne a už zase ani neblikne tak nevim. Zkusil jsem i dát teplotní čidlo mimo motor, aby jako bylo stále studený, ale to nepomohlo, tak nevim. Jak se to prostě ohřeje,tak jakoby je to lpg celý mrtvý. Nevim kde je zakopanej pes, jestli to třeba nejsou membrány? nebo já už opravdu nevim.
|
27.1.12, 16:48 |
|
|
kreematornik
|
|
27.1.12, 17:39 |
|
|
Sláávek
|
Nazdárek To co je na těch obrázcích je sekvenční vstřikování plynu Lovtec Magic, tedy ne BRC jak píšeš..A ten přepínač na obrázku jeod systému Lovtec Bingo, tedy určenej pro klasický systém LPG se směšovačem..Tvůj přepínač, pokud máš tedy Lovtec, má navíc ještě svislou řadu LEDek jako ukazatel stavu plynu v nádrži.. Když budeme tedy vycházet z toho že máš Lovtec Magic, tak tvoje závada může být způsobená vadným čidlem teploty reduktoru a nebo plynu-ten systém má dvě čidla totiž.. Tedy je potřeba nechat v LPG servisu "napíchnout" jednotku Magic, tam by se to mělo ukázat v závadách, pokud je některé z těch čidel v čudu.. Teplotní čidlo na motoru s tímhle nemá nic společného.
|
1.2.12, 20:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|