Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 04:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 vykon motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: vykon motoru
varok: Jo mělo by to tak být že od 1.93 by měly mít všechny verze jenom krátkou. Jinak...

4,167 = Krátká (nebo taky lehký SP)
3,895 = Dlouhá (těžký SP)

:wink:

12.1.12, 20:03
Pspvek Reklama

ale 50kW Mpi ma ''Super kratku'', a po uprave prevodovky na SK14 ma ''ultra super kratku''. Obrázek
kuknite si to v DP. (alebo si pohladajte nejeden topic, kde sa riesilo)

12.1.12, 22:26
Dřevák na focení, neumí ostřit

jo dal sem jí a při 100 na pětku je tam skoro 3500 rpm :sick:

12.1.12, 23:32
Profil ICQ

Sorry že do tejto témy ale nechcem kvôli tomu zakladať novú, ako veľmi by mi krátka prevodovka zvačšila spotrebu a akceleraciu? oplati sa ju vlastne vymenit? mám na mysli výmenu 3,895 za 4.167, jedna sa mi tu povaľuje, zda sa mi že by sa hodila o niečo kratšia aby som využil rozsah otáčok aj na vyšších stupnoch. spotreba by ma zaujímala samozrejme pri normálnej jazde: mesto, mimo mesta, dialnica, všetko v rámci povolených rýchlostí, ak by to nemal byt veľký rozdiel v spotrebe tak by som do toho išiel

13.1.12, 11:57

varok píše:
Mě se zdá, že favority i formany měli asi od 93 roku převodovku právě 4,167, ale teď nevím jestli to je krátká nebo dlouhá. Podle mě krátká, pořád se mi to plete. Feldy mají podle mě jiné převodovky.

Forman ma kratku prevodovku. Filcka ma kratku pre 50kw motor a dlhu pre 40kw a pre 55kw

13.1.12, 12:04

Peter: Favorit, Forman, Pick-up měl po 1.93 jen krátkou převodovku (Sp= 4,167) to napsal varok dobře. A jinak u těch Feld to platí pro 40 kW jen u MPi. U 135B byla taky krátká.

13.1.12, 12:10

Příspěvek 
Nejlepší je se přesvědčit na vlastní oči, kterou převodovku auto má. Ve výrobě se tam práskalo co zrovna přišlo pod ruku a za ta léta to možná poměnili už i předešlí majitelé (i když převodovky se u Fa/Fe zas tak často nekazí). Pak je třeba diskutovat. Podle nepřesných tachometrů i otáčkoměrů se dá zjistit prd.

ObrázekObrázek

Je třeba to místo pořádně vyčistit (nejlépe arvou) a potom studovat. Moc vidět to bohužel není.

Abych popsal své zkušenosti. Na Fanoušovi mám 4,16. Na Milošovi 3,89. Fanouš má 42kW, Miloš 46kW. Ta dlouhá převodovka je super mimo město i jaksi do města (dá se jezdit po městě na 3. rychlostní stupeň). Mezi město i na dálnici je to paráda, motor není třeba tolik vytáčet, do 100km/h se to dá pěkně bez kraválu vytáhnout na čtyřku a pak udržovat pětkou. Ale rozdíl mezi krátkou a dlouhou je markantní. Než se to auto rozjede, tak to chvíli trvá. Dalo by se to trochu přirovnat k rozjíždění vlaku. Na semaforech prostě první nebudete. :) Přesto se mi tolik pomlouvaná dlouhá převodovka celkem líbí, ale se 135 motorem by to byla už úplná nuda.

Porovnání rychlostí na 5. převodový stupeň.

Fanouš při 2500 ot/min 85 km/h, Miloš 95 km/h.
Fanouš při 3500 ot/min 120 km/h, Miloš 140 km/h.

13.1.12, 13:39

Jo s tím se dá tak nějak souhlasit. Literatura sice uvádí to co jsem psal předtím, ale kdo ví jestli to platilo úplně ve všech případech (i když zatím jsem osobně ještě po 1.93 z výroby "dlouhou" neviděl a to už jsem jich za ty léta viděl poměrně dost) . A teď mě tak napadá že součástí VIN je i informace o typu SP tudíž by to snad neměl být problém dohledat co tam bylo z výroby kdyby si člověk nebyl dvakrát jistý jestli už převodovku někdo neměnil. A jinak já bych při mé 135 dlouhou mít nemohl jelikož jezdím prakticky většinou jen v kopcovitém terénu a tam by to bylo mrtvý už úplně.

13.1.12, 14:00

gokralik: presne takéto zrovnanie som potreboval, vďaka

13.1.12, 14:49

Vyrobca na Fackach i feliciach montoval prevodovky podla kluca ktory je uvedeny aj v DP.
Milos ma dlhu prevodovku povodom z facka 1990 (bud Deekayova, alebo Spaceballova). A Milosova snad pojde do Felmana namiesto tej z feldy 50kW Bmm od AAA, co tam mam teraz (lebo huci, chrasti, tecie), ta totz len tiekla a chrastila.

13.1.12, 15:34
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2