|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kikan
|
Svíčky
Pánové chci se poradit, používám svíčky BRISK DR15YC, ale snižoval jsem hlavu a proto chci vědět co tam dát. Mám totiž problém a myslím že to je těmi svíčkami. Začalo to nedávno, když jedu a udržuji rychlost, tak auto začne škubat (jako by vynechával válec), když přidám plyn, tak auto táhne, ale né tak jak předtím. Volnoběh drží, i když po nastartování asi 10 sec. trvá, než se ustálí. Při zahřátém motoru taky moc dobře netáhne a tahal líp. Potvrďte mi mou teorii o špatných svíčkách a doporučte mi nějaké, které to snesou.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
23.5.07, 20:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Svíčky
a co to bylo puvodne za motor, jaky mel tlaky a o kolik si ubral? jesli si mel 135ku a snizil si, tak dej svicky pro 136 a mas klid
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.5.07, 21:05 |
|
|
Kikan
|
Původní 135 - snížená hlava o 1 mm.
|
23.5.07, 21:35 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak dej svice pro 136 a je po problemu
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.5.07, 22:38 |
|
|
Kikan
|
Já vím že už to tady bylo X - krát, ale opakování je matka moudrosti Jaký typ je na 136?
|
24.5.07, 00:56 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
|
24.5.07, 05:50 |
|
|
Kikan
|
Jj dík
|
24.5.07, 11:16 |
|
|
Kikan
|
Tak svíčky jsem vyměnil, kabely jsem vyměnil, víčko rozdělovače + palec vyměněnej. Podotýkám že krom svíček tam bylo vše nové a měnil jsem to za to starší (ale bylo vše v poho). Trošku se zlepšil výkon, ale to cukání přetrvává, i když né v takové míře jako předtím. Ještě jedna věc, když nastartuji studený motor, tak zhruba 5 sekund trvá než se ustálí volnoběh (kolísá a skoro to chcípá), pak už je v poho. Už jsem uvažoval že zajedu i na diagnostiku, ale tady v okolí to nikdo nedělá (nebo už nevím kdo)¨, všude kde měli reklamy _ uděláme diagnostiku vozu škoda. Přijedu tam a řeknou - my tu koncovku nemáme. Už jsem tak poslal do prdele 3 servisy - a to doslova a do písmene.
Proto někdo z okolí - nevíte kde dělají diagnostiku na formana????
|
4.6.07, 11:17 |
|
|
CROWACK
|
Kikan píše: Tak svíčky jsem vyměnil, kabely jsem vyměnil, víčko rozdělovače + palec vyměněnej. Podotýkám že krom svíček tam bylo vše nové a měnil jsem to za to starší (ale bylo vše v poho). Trošku se zlepšil výkon, ale to cukání přetrvává, i když né v takové míře jako předtím. Ještě jedna věc, když nastartuji studený motor, tak zhruba 5 sekund trvá než se ustálí volnoběh (kolísá a skoro to chcípá), pak už je v poho. Už jsem uvažoval že zajedu i na diagnostiku, ale tady v okolí to nikdo nedělá (nebo už nevím kdo)¨, všude kde měli reklamy _ uděláme diagnostiku vozu škoda. Přijedu tam a řeknou - my tu koncovku nemáme. Už jsem tak poslal do prdele 3 servisy - a to doslova a do písmene.
Proto někdo z okolí - nevíte kde dělají diagnostiku na formana????
teoreticky-co kdybys zkusil u motronika vyčistit klapku a zresetovat ho? kámoš řešil podobný problémy (i když teda nesnižoval hlavu)-díra pod plynem, problémy s volnoběhem...vyčistil, konektory prostříkával, byl z toho zoufalej...no a pak to zresetoval a pak prej že dobry...
Jinak s tou diagnostikou bych to videl bledě, kdyz uz to připoji, asi toho moc nevyčte, spiš se to dělá metodou měniš a pozoruješ co to udělá...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.6.07, 11:28 |
|
|
Kikan
|
Tou klapkou to na 99% není. Nedávno jsem měl rozhozený motor a vše bylo v poho. Ještě zkusím odpojit tu jednotku a uvidím. Už mě to začíná sr.t FURT NĚCO
Nějaké jiné nápady???
|
4.6.07, 21:19 |
|
|
elegant
|
Nechcem vtierať, ale ani nechcem zakladať nový topic.
Aké sviečky idú do 120 L r.v. 79 ?
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
5.6.07, 19:20 |
|
|
CROWACK
|
elegant píše: Nechcem vtierať, ale ani nechcem zakladať nový topic.
Aké sviečky idú do 120 L r.v. 79 ?
Brisk N15YC, nebo studenější N14YC
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.6.07, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|