Palubní počítač do Felicie pomocí ODB adapteru+Androidu?
Autor |
Zpráva |
Papi
|
Palubní počítač do Felicie pomocí ODB adapteru+Androidu?
Trochu jsem brouzdal po internetu a zjistil jsem, že pomocí OBD II v kombinaci s Android zařízením a bluetooth se dá vytvořit docela levný palubní počítač... Otázka je, jestli se to dá aplikovat do Felicie (1.3MPI, 2000), OBD port by údajně měla mít, otázka je, jestli s těmahle hračkama spolupracuje a jaký info přes port posílá? http://www.dealextreme.com/p/obdii-blue ... -12v-42825Zkoušel to někdo? Jedna z hlavních věcí, co mě zajímá, jestli funguje spotřeba... Jak kvůli diskuzím jak se má jezdit, tak kvůli skutečný úpoře
|
13.1.12, 19:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Palubní počítač do Felicie pomocí ODB adapteru+Androidu?
No myslim ze to bude problem. Felda totiz nema OBDII v pravom zmysle slova, len sa tak tvari. Udaje o dobe vstreku asi RJ posiela, ale rychlost vozidla...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.1.12, 20:41 |
|
|
Papi
|
tak rychlost je mi jasná, když to má bovdenovej tacháč ale ta neni potřeba, ta se změří přes GPS Ale co myslíš tím, že se to jen tváří jako OBDII?
|
13.1.12, 20:55 |
|
|
kwiko
|
Emisny protokol OBD2 bol pre europske auta povinny az od roku 2001 a tak Felicia, ako ani prve Octavie tuto normu nepodporuju. A zvycajne americke obd citacky protokoly vo felicii moc nechapu.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.1.12, 21:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Papi píše: tak rychlost je mi jasná, když to má bovdenovej tacháč ale ta neni potřeba, ta se změří přes GPS Ale co myslíš tím, že se to jen tváří jako OBDII? a jaké údaje tě zajímají spotřeba
|
14.1.12, 08:11 |
|
|
Papi
|
Jo, spotřeba, píšu to v prvním příspěvku Další údaje by ale taky nevadily
|
14.1.12, 11:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
si připni voltmetr na první vstřik a pojedzdi pak napiš jak ti to ukzuje spotřebu
|
14.1.12, 13:58 |
|
|
Papi
|
S voltmetrem si asi těžko zjistim okamžitou spotřebu na 100km Zatímco program v telefonu, pokud by to pracovalo, by si to spočítal přesněji, okamžitou i průměrnou a další, míň potřebný ale zajímavý funkce...
|
14.1.12, 18:40 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
radsi origo Apri
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
14.1.12, 19:18 |
|
|
Papi
|
jo, to vim taky, že s origo počítačem by to šlo taky... Ale mě zajímá jestli by to šlo touhle cestou, protože Android telefon už mám a 400 za BT přípojku jsou něco jinýho, než 3000 za origo počítač (když ho náhodou seženu).. Jde mi to o pokud možno levnou možnost přímého měření okamžité a průměrné spotřeby.
|
14.1.12, 21:15 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jak bylo receno, nemusi s feldou komunikovat a stejne udaje by byly skreslene kvuli absenci rychlosti vozidla
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
14.1.12, 21:23 |
|
|
Papi
|
No nemusí, ale pořád je možnost, že právě potřebný a použitelný údaje posílá... Co se týče rychlosti, telefon má vestavěný GPS modul, který se o rychlost postará (podle všeho uvažovaná aplikace s jeho absencí počítá) a to možná i přesněji, než by to zvládlo originální řešení...
|
14.1.12, 22:05 |
|
|
Alfi
|
Zdravím, uvažoval jsem stejně. Koupil jsem Felícii, měl jsem zájem o palubní počítač, jenže jsem zjistil, že je téměř nesehnatelný a když už tak za vysokou cenu. Proto jsem pátral po alternativě a narazil na stejné řešení, tedy Bluetooth ELM327 + chytrý telefon s androidem. Telefon už mám dlouho a stále u sebe, ELM327 jsem koupil za 350 Kč a čekám na doručení. Až to vyzkouším (asi za týden), dám vědět, zda toto u Felície bude pracovat. Toto zařízení pracuje se všemi protokoly o kterých jsem slyšel, tedy od ISO až po CAN. Pokud se to podaří rozjet, bude to daleko přesahovat možnosti originálního Apri (kromě možnosti volby jak se mají data zobrazovat, lze např. u Torque pro Android (zdarma ke stažení, nebo 90Kč PRO verze) zvolit vykreslování grafů pro všechny údaje, které se podaří z jednotky přečíst, čtení chybových kódů atd...) a hlavně při instalaci není potřeba demontovat celou palubovku a hodiny si hrát s připojováním čidel, nýbrž stačí jen připojit na konektor, přes bluetooth spojit s telefonem a je hotovo. Snad nám to tedy pofrčí jak má. Cena 350 Kč a 5 až 10 minut na montáž mi za ten pokus stojí. Mimochodem i kdybych si k tomu koupil chytrý telefon speciálně pro tento účel (např. Samsung Galaxy Mini) tak mě to stále výjde levněji než originální Apri z bazaru vymontované z nějakého auta kdoví jakým způsobem.
|
15.1.12, 01:33 |
|
|
Alfi
|
Ještě jeden odkaz, jak by to aspoň zhruba mohlo v i deálním případě vypadat. Pokud něco vůbec načteme http://www.youtube.com/watch?v=2s1J8O5s ... re=related
|
15.1.12, 01:56 |
|
|
Papi
|
Á, na takovou odpověď jsem čekal, ne možná, ne alternativu, ale názor někoho, kdo opravdu zkoušel Takže až to dorazí, dej prosím vědět jestli a s jakou app to spolupracuje (taky zatím uvažuju o Torque), díky
Naposledy upravil Papi dne 15.1.12, 11:44, celkově upraveno 1
|
15.1.12, 02:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|