Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 23:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 system LPG do felicie 1.6 MPI 
Autor Zpráva

Příspěvek system LPG do felicie 1.6 MPI
Zdravim, rozhod sem se pro montáž LPG do felicie 1.6MPI a potřebuju poradit jaký systém si mám vybrat, případné výhody nevýhody. Nabídnuty mi byly sekvenční Tartarini a Elpigas. Předem díky

17.1.12, 18:13
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: system LPG do felicie 1.6 MPI
kolikrát je lepší i vybrat feldu s plynem :oops:

18.1.12, 10:44

To máš skoro jedno, ono bude fungovat obojí. Ale aniž bych chtěl dělat nějakou reklamu, tak nejrozšířenější v ČR je ale značka Lovtec, u felicie to funguje uplně normálně a takové malé bezvýznamné plus oproti Tartarini a Elpigazu je že to je český výrobce(HL propan Ostrava) a tím pádem docela široká síť servisů disponujících náhradnímy díly a softwéérem pro diagnostiku a seřizování :wink: U toho Tartarini či Elpigazu bývá dostupnost náhradních dílů a disponování softwareem trošku slabší, vzhledem k menšímu počtu firem který tyhle systémy montují..Ale co do funkce se nedá říct zda je lepší ten či onen systém-oba fungují vcelku v pohodě. :)

18.1.12, 19:08

slovacek.milos píše:
kolikrát je lepší i vybrat feldu s plynem :oops:

I to je svým způsobem dobré řešení, jen je dobrý mít při koupi takovýho auta k ruce "plynaře"..aby se nestalo to co se bohužel velmi často stává- že se koupí auto kterému za měsíc končí životnost tlakové nádrže, nebo chybí "řízení" LPG a je to jen na "škrťák", nebo chyběj veškerý papíry od zástavby(bez nich ti prakticky nikdo neudělá revizi) a nebo je v tom nějakej totálně exotickej systém(např. Viale a pod. ale to v případě feldy je málo pravděpodobné :wink: )
Hlavně bacha na feldy a fabie dovežený už s LPG z Itálie..Většinou mají všechny výše zmíněné zádrhely..
Ale auto přestavěný v ČR s platností nádrže na pár let je taky dobrá volba..než dávat kolem 20tis. za novou přestavbu do 12 a více let strýho auta.. :wink:

18.1.12, 19:19
Mistr mechanik

slávku , nádrž když propadne stojí 23OO, multiventil s el.ventilem už má homologaci OO1 tak se nemění,
pokud od přestavby nemáš žádné papíry revizi ti udělá každý revizák i já žádné mít nemusíš,

pokud mají některé komponenty problémy s homologací tak se vymění, poku se nechce jednomu udělá druhý,

18.1.12, 21:39

Dovozovy auta mivaj casto MV "OO", toroidni nadrze jsou kolem 5tis. kc. Jasne ze i ja udelam revizi u auta bez LPG papiru, ale kazdemu se nechce projejzat auto a valet se pod nim se zrcatkem a hledat cisla tak jako mne nebo tobe ;-) Ale shodnem se snad na tom, ze kdyz uz se kupuje auto kde uz plyn je, tak je jiste lepsi s platnou nadrzi a papirama v poradku, ne?:-)

19.1.12, 13:12
Mistr mechanik

tak válet se pod autem to tak jedině sledovat obal trubky, nebo zda je správně přichycena, do třoidní vidíš na dno, a na reduktor taky, válcové nádrže mají štítky a dělat revizi jen podle nějakých papírů se taky nesmí, podepsat se pod nehomologovaný díl je na průser,

pokud opíšeš z papíru číslonádrže a na autě bude jiné, přijedeš do veselí nad moravou na stk a tam borce vyrazí protože to kontrolujou, vyrazí tě i s miltiventilem homologací OOO na nádrži s homologací OO1, pokud nemáš držák rezervy letíš taktéž,

platná nádrž je výhoda ale co platné papíry co to je

které musíš mít podle zákona, na techničák druhopis techničáku ti napíšou provoz na PB

musíš mít platný evidovaný revizní protokol,

jinak nevím jaké doklady, to jsou jen výplody různých středisek, nějaké kartičky, polotechničáky,

napiš co je podle tebe potřeba miloš

jinak nepíšu abychom se na něčem schodli, nebo se hádali, nebo nevím co, nebo tě napadal, nebo tě chtěl dostat prostě pokec jak to vidíš ty nebo já

19.1.12, 15:00
Mistr mechanik

slávku úředník šulin:

mám oprávnění k přestavbě uvedení auta do původního stavu HL propan,

odchlásil jsem borcovi plyn a na uřadě ho vyhodily že mě neznají a nic odhlašovat nebudou

tak jsem přišel do veselí ukázal jim opravnění a že to musí být oprávnění od ministerstva dopravy z prahy že pan olša ze bzence ho má , tak jsem chtěl písemné vyjádřaní jaké mám mít oprávnění že si tam zajedu ale pokud to nebude potřeba cestu i s ušlým ziskem budu požadovat a žádal vidět oprávnění co má pan olša ze bzence

nakonec na autě plyn odchlásili úředně a dali pokoj :oops:

19.1.12, 15:16

No jsou i nadrze montovand vne auto, pod podlahou, prave zrovna dovozovy Citroeny a Peugeoty z NL..a zrovna to jsou auta cca 10 let stary..Musi byt "Priloha TP" kde jsou vsechny identifikacni udaje o vozidle a o jednotlivych komponentech LPG namontovanych ve vozidle.Za spravnost udaju, zda souhlasi s tim co je fyzicky namontovano odpovida ten kdo je v te priloze podepsan, tedy technik firmy ktera provedla prvomontaz.Kdyz mi prijede zakaznik kterymu nesedej vyr. cisla s udajem v priloze, tak mu do protokolu napisu to co je fyzicky v aute a doporucim at si to necha do te prilohy prepsat tam kde mu ten dil vymenili.To by meli automaticky,je tam na to kolonka..Karticky s platnosti revizi nejsou povinne, ale je to doklad o platnosti revize, ktery policie pri kontrole na silnici musi uznavat, protoze neni zadnym predpisem stanoveno, jak ma vypadat takovy doklad; ridic musi zkratka nejakym dokumentem prokazat ze ma platnou revizi..Jasne ze tohle je forum, pokec..:-) Nedovolil bych si kohokoliv schazovat nebo stirat, respektuju ze kazdy neco umi a zna nebo ma nejake zkusenosti a stejne tak jako ja se s nima zde s ostatnimi o ne podeli :-)

19.1.12, 18:06
Mistr mechanik

co vím já tak se benga do plynu nemontují a revize nekontrolují,

co vidím tak benga s dalekohledy a jedou po pásech a držení mobilu v ruce,

nádrž zavěšenou pod autem, zatím jsem ještě neviděl , možná jednou multiventil se zadrbe blatem a pak se to celé pojebe,

co se týče té přílohy k TP. když ztratíš techničák s přílohou
kde tu přílohu vemeš vystaví ti duplikát tam máš malou zmínku provoz PB, a žiješ vese dál tak je to stejně šaškárna,
občas se do toho nějaký cyp na stk pustí, tak tam nejezdíš nebo každému komu děláš revizi tak řekneš at tam nejzdí a jede tam a tam
ten jeden cyp na stk vyčetl že prej když máš individuálně schválenou přestavbu nesmíš nic měnit pokud něco vyměníš přestavba zaniká a musí se znova schválit revize stk papíry přihlásít

to se zas vykecávám :roll:

19.1.12, 21:28

Policajt když se blbě vyspí tak hledá každou píčovinu, jako třeba zrovna revizi LPG, když si všimne žlutý nálepky na tadnim skle..
Jednou se mně osobně stalo, že mne začal policajt po té co jsem byl trošku hubatej důkladně kontrolovat auto a poučovat mně že ta žlutá nálepka LPG má bejt tam a né tam a tohle tak a né tak..až chtěl vidět revizi..a my dáváme malý kartičky..takže i já jí mám..Noo a on tam chyběl podpis v razítku..no zapoměl jsem na něj když jsem to psal, no.. Upozornil mně na to..a když jsem vytáh tužku a vymrsknul jsem do toho před ním svůj autogram..tak málem vyletěl z kůže..A dlouho jsem mu to nemohl vysvětlit, že tohle já můžu.. Až to nakonec pochopil a uklidnil se.. :lol: :lol: :lol: :D
jeje..zas jsem se rozkecal já.. By jsme se měli "odstěhovat" do "Mimo mísy" s tímhle klábosením :D

19.1.12, 22:50
Mistr mechanik

benga to je kapitola sama o sobě, já si vzpomínám že mě jednou jebali že jsem ve velkém techničáku neměl kousek otištěného kulatého razítka, už prostě nevěděli co vymyslet, naštěstí jim tu agendu sebrali, a na úřadě si tak na lidi nevyskakujou jak nadřazené benga,

jsem si vzpoměl jeden fízl prodával žigula na LPG,
je tomu tak dvacet let, a já jakože se podívat jestli se to dá za ty prachy,
v kufru měl flašku 1O l napojenou kompresorovou hadici k ruční brzdě, tam měl pistoli od švajcu a další hadici vraženou až do filtrboxu,
rozjel se lovato benál ventilem odpojil palivo a jak mu to kuckalo pistolí ladil dávku plynu
až zamrzl pustil zas benál

do inzerátu napsal vaz 2101 provoz na plyn :oops:

20.1.12, 08:00

U nas na urade zustal jeden co tam byl uz kdysi jako polda, jen svlekl uniformu a sedi tam dal..A obcas ale zapomina ze uz neni polda a trochu buzeruje, treba tim ze to auto chce videt a posuzuje jak je prestaveny atd. Uz jsme ho ale vycvicili..ze uz neni technik ale jen urednik. :-D

20.1.12, 12:46
Mistr mechanik

u nás je taky jeden fízl, není zlý jen trochu zvláštní říká se mu šuleček , dneska jsem tam přihlašoval
čtyřkolku,

ten systém ale maká pořád stejně úředník musí vymyslet jak to neudělat a pak z toho má peníze nebo nějakou výhodu

jediný pokrok co jsem si všiml tak nekontrolujou zelenou kartu :oops:

20.1.12, 16:11
Mistr mechanik

slávku co by mě ještě zajímalo v oboru revizí

pokud děláš první revizi po montáži máš natlakovat systém na 3O atm a po dobu deseti minut zkoumat zda se něco nekroutí

u nádrže typu A je přetlakový ventil na 25 atm a na třicet to nafoukat nejde, přesto se razítkuje jak je to všechno OK :oops:

21.1.12, 12:34
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další