Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 127 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
 Co říkáte na š Citigo? 
Autor Zpráva

Příspěvek Co říkáte na š Citigo?
Nedávno měli u nás u Kauflandu předváděčku nové škody Citigo. Dnes jsem se díval na AMS a testovali to tam. Je to prý jen obsah 1.0 litr, myslel jsem že to jsou 1.2. Výkon to mělo slušných 55kW. Spotřeba kolem 4,7litrů při normální jízdě, ale když prý člověk trošku více šlápne na plyn, tak spotřeba roste. Na dálnici jel 130 a spotřeba prý už 6 litrů. Maximálku to má myslím 165km/h. Kolik to žere při maximálce. Asi stejný podvod jako fábie TSi. Potom jel do prudkého kopce, plně naložen, tedy ve čtyřech chlapech. Jel na pětku, musel podřadit na čtverku, potom tři a nakonec jel na dvojku, protože to nejelo.

No, moc mě to nepřekvapilo. Kdysy jsem totiž mluvil s jedním chlápkem z našeho baráku a ti mají právě fábii 1.2 TSi a skoro to samé. Prý když jede sám, nebo ta jeho žena, tak prý to je docela živé, ve dvojku už to slábne a když jede plné autí, tak prý nic moc, skoro jako felina. Spotřeba prý taky není těch psaných 5 litrů, nebo kolik to slibují.

4.2.12, 16:27
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Co říkáte na š Citigo?
ja s tim jel, na spotrebu sem nekoukal ale ve 2 lidech to kopec na 5 zvladalo, jenze ja to rozjel uz na rovince neco pres 130 abych v tom kopci aspon 90 udrzel :-D

4.2.12, 16:31

Je to auto pro městský provoz, kdy jede nakoupit jedna, nebo dvě osoby. Kdo od toho čeká nějaký standart cestování je blázen
Stejně jak Fabie 1.2TSi a vlastně všechny věci ostatní, nejlevnější nikdy není dobré :roll:

4.2.12, 17:02

Tak, tak, je to predsa len liter a tedá má malý krúťak 95 Nm, teda vo vyšších rýchlostiach to nemá šancu...to nie je auto na diaľnicu, ale zas pri 130 km/h 6l/100 je vcelku dobrý údaj.
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... uz-mene/?1

Inak ale Fobia 1,2 TSi by mala asi šlapať trochu lepšie ako Felda, predsa len je tam to T...krúťak pri 63kW verzii je 160 Nm, musí to trochu ťahať...a od Feldy to zas nie je omnoho ťažšie...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

4.2.12, 17:13

Šemik píše:
Stejně jak Fabie 1.2TSi a vlastně všechny věci ostatní, nejlevnější nikdy není dobré :roll:

A tak Fabia 1,2 TSi je základná motorizácia? Sa mi nezdá...PS - ani Citigo 1,0 55kW nie je základný (= najlacnejší) motor.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

4.2.12, 17:27

Ano, ale Fabia a Citigo jsou nejlevnější řady - ani jedno není slušné auto, na něčem se ušetřit musí.

4.2.12, 17:36

Příspěvek 
Na Citigo se šetřilo hodně. Jednoduchá palubovka, sedačky bez opěrek (podobné jako Rapid). Plechy dveří zevnitř a chybějící koberce v kufru mi připomínali trochu první Favority... Ale zde šetřili i na šňůrkách, takže se po otevření víka kufru nezvedne plato - to už je trochu extrém.... Samozřejmě škodovka si to umí odůvodnit a má to přece super skvělou novinku - aretaci plata zvednutím... no to mám u Fa taky, když ho zarvu do těsnění pátých dveří. :D Samozřejmě chápu, že kufr na tom autě není to nejdůležitější. :) Jo a taky by mě zajímalo, jak měřili jeho objem... páč mělo by to být stejné jako Fa, tudíž 250 l. Přitom by se tam stěží vlezly dvě sportovní tašky. Tady se asi balamutí zákazník. :)

Ale jinak to na mě působí mile. Do města, pro jednoho max dva lidi je to ideál a nebránil bych se tomu. Ale jak jsme zvyklí, češi si to budou kupovat páč je to nejlevnější model, brázdit v plném obsazení dálnice a pak nadávat.

4.2.12, 17:46
von GLEXR

Jestli to jede nebo ne, bych vzhledem k účelu auta neřešil, do města to stačit musí. Naprosto ale souhlasím s poslední větou příspěvku gokralika nademnou. Dopadne to jako s HTPčkem, což by podle mě taky nebyl tak profláknutej motor, kdyby Češi nešetřili za každou cenu a nekupovali jen nejlevnější verze. Na ježdění po městě a blízkém okolí by vydržel daleko víc, ale když to firmy kupovali pro obchoďáky na 60 000 km ročně po dálnicích, nelze se divit, že se to sype jedno za druhým... Ukažte mi důchodce, kterýmu se haťapka složila. :lol:

Ale to je offtopic. U Citigo mi přijde úsměvná podobnost předních sedaček s těmi v Rapidu. Použít stejnou látku na potah, jsou snad k nerozeznání.

Škoda 742 Forever Team

4.2.12, 18:15
Profil ICQ
Ignorant pravidel

me ty sedacky pripominaji TPCA trojcata
Obrázek
jinac dnes v 7 rano sme zacali vyrabet facelift II :-D uz dostali LED denni svetla

4.2.12, 18:17
Dezertér

Za to jááá jsem včera jel Aygem 1.0 :D - bílej s kytičkama.

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

4.2.12, 18:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

varok: tyhle malorážkový motory mají malou spotřebu při klidné jízdě po vesnicích. Čili v rychlostních limitech. Na dálnici a při svižné jízdě leze spotřeba nahoru.

gokralik: ještě bych zmínil absenci zadních podběhů.... :roll:

4.2.12, 19:18

meli jsme to tenhle tejden na dilne...5dni to tam stalo, tak jsem to dost okukoval, prolejzal, sedel v tom...neprijde mi to zly...

kdo od toho ceka auto s dynamikou 2,0 na jezdeni do chorvatska, tak je s prominutim blb...

a v tom AMS jsem to videl taky a ten porad nesnasim uz jen kvuli tem dvoum blbum na zacatku, co se tam prisrali jen proto, aby meli nejaky prachy, ale o autech nevedi vuuuubec nic (tomas a tomas)...ten co testoval to Citigo testoval i Yetiho a toho si nemoh vynachvalit

a proc to porovnavate s fabii, kdyz je to jina trida? porovnavejte to se Swiftem, trojcata TPCA, Panda atd...

no a jinak k TSI a jeho jizdnim vlastnostem felicie...ja v tom najezdil docela dost, jel jsem s tim i v pepovim Yetim a jako felicie mi to vubec neprislo...no vlastne jo...kdybych spojil dva motory felicie, tak asi tak jede TSI 77kw :)

4.2.12, 20:42
Profil ICQ
Ignorant pravidel

ja muzu hodnotit jak trojcata tak tu citigo, do mesta a primestsky provoz to je dobre, jeste s automatem to je lexus, jen dupete na pedaly a o nic se nestarate (TPCA) zive to je jede to ale nakup do kufru fakt nedate mozna tak 2 multipaky Staropramen :-D

4.2.12, 20:58

já s podobně velkým autem jezdil dva roky a pro dva lidi je to ideální vůz...a většina lidí jezdí max. ve dvou...snad to bude mít úspěch, konečně škodovka co se mi líbí. možná je to tím že je to taková socka jako 742 :D

4.2.12, 21:02
Ignorant pravidel

jestli sem dobre videl tak ta testovana dnes na CT1 mela neco jako navigaci ktera umi ukazovat i otevrene dvere > takze asi neco jako palubni pocitac ale kdo by daval nekolik tisic za zbytecnou vybavu

4.2.12, 21:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 127 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další