Autor |
Zpráva |
kozina
|
Svíčky - černé saze
Favorit 136 r.v.89 snižoval jsem hlavu nevím o kolik a od tý doby se na svíčkách tvoří saze svíčka Brisk D14yc spotřeba OK jede to taky myslím dobře Prý je to bohatá směs ?co s tím
|
6.6.07, 15:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Svíčky - černé saze
kozina píše: Favorit 136 r.v.89 snižoval jsem hlavu nevím o kolik a od tý doby se na svíčkách tvoří saze svíčka Brisk D14yc spotřeba OK jede to taky myslím dobře Prý je to bohatá směs ?co s tím
seřídit karbec, hladinu...nebere ti olej? jestli jo, může to dělat taky...
EDIT: nebo taky zacpanej vzducháč
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.6.07, 15:31 |
|
|
Kaliban123
|
Jak se vůbec seřizuje v karbecu plováková hladina??? Jsem nějak nedokázal pochopit plovák je celý plastový takže s ničím tam hejbat nejde a ventil je jen ventil
|
6.6.07, 15:48 |
|
|
CROWACK
|
Kaliban123 píše: Jak se vůbec seřizuje v karbecu plováková hladina??? Jsem nějak nedokázal pochopit plovák je celý plastový takže s ničím tam hejbat nejde a ventil je jen ventil
přihýbáním plíšku, měla by být tak 20mm od horního okraje plovákové komory, bejvá tam kontrolní nálitek
|
6.6.07, 15:58 |
|
|
Kaliban123
|
CROWACK píše: Kaliban123 píše: Jak se vůbec seřizuje v karbecu plováková hladina??? Jsem nějak nedokázal pochopit plovák je celý plastový takže s ničím tam hejbat nejde a ventil je jen ventil přihýbáním plíšku, měla by být tak 20mm od horního okraje plovákové komory, bejvá tam kontrolní nálitek
No jo ale tak je to na 105,120 fáčko tam nic takového nemá
|
6.6.07, 16:08 |
|
|
kozina
|
[quote="CROWACK"][quote="kozina"]Favorit 136 r.v.89 snižoval jsem hlavu nevím o kolik a od tý doby se na svíčkách tvoří saze svíčka Brisk D14yc spotřeba OK jede to taky myslím dobře Prý je to bohatá směs ?co s tím[/quote]
seřídit karbec, hladinu...nebere ti olej? jestli jo, může to dělat taky...
EDIT: nebo taky zacpanej vzducháč[/quote]
olej nežere akorát jsem tam dal otáčkoměr a otačky volnoběh asi 400 to se mě zdá málo ale vrní takže v klidu vzducovej filtr je tři měs. měněnej
|
6.6.07, 16:21 |
|
|
CROWACK
|
to máš málo, zvedni volnoběh (cca 800ot/min) a seřiď bohatost směsi...
|
6.6.07, 16:56 |
|
|
fert.j
|
u facka se sw hladinou hejbat neda...
serid bohatost nalad si sroubkem volnobehu respektive dorazu kalpky volnobeh a pak toc sroubkem bodatosti je zleva kdyz se koukac proti autu a vysroubovanim obohacujes fabricky nastaveni ne neco kolem 2,5 otacky vysroubovany
ale to pak doladis podle toho kdyz budes vysroubovavat ten sroubek a otacky porostou tak az se dostanes k tomu ze zacnou padat tak ho cca o 0,5-1 odtacku zas zasroubuj a bude to ok...ale jakmile po serizeni zas hnes dorezem klapky musis to zopakovat protoze se ti to nastaveni rozhodi...
|
7.6.07, 07:57 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Možná bude problém jen v těch svíčkách, D14YC je pro 135, do 136 patří D15YC
|
8.6.07, 17:47 |
|
|
e.n.e.m.y.
|
Vít Široký píše: Možná bude problém jen v těch svíčkách, D14YC je pro 135, do 136 patří D15YC
Pokud vím tak pro 135 je D17YC a pro 136 D14YC. Na 135 by byla D14YC moc studená a tvořili by se na ní úsady... Takže má svíčky správně
|
8.6.07, 18:04 |
|
|
kozina
|
[quote="e.n.e.m.y."][quote="Vít Široký"]Možná bude problém jen v těch svíčkách, D14YC je pro 135, do 136 patří D15YC[/quote]
Pokud vím tak pro 135 je D17YC a pro 136 D14YC. Na 135 by byla D14YC moc studená a tvořili by se na ní úsady... Takže má svíčky správně :wink:[/quote]
Taky sem vyčetl že favorit 136 má mít svíčky D14YC jinak řada názoru je právě že špatná D 17yc moc teplý
|
8.6.07, 20:51 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
www.brisk.cz, katalog uvádí pro 136 jen 15. Já se tím řídím, taky mám 136, taky trošku obroušenou hlavu a není s tím problém, teda až na to, že ty svíčky mají životnost asi 15 tisíc, ale při ceně 28 korun za jednu to tolik nevadí.
|
9.6.07, 07:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co VN kabely jaký mají odpor v kiloohmech miloš
|
9.6.07, 11:50 |
|
|
kozina
|
Svíčka favorit 136
Dobrý den,
v dokumentaci k vozidlu lze skutečně nalézt, že doporučená svíčka je
D14Y. Ale postupem času se zlepšily paramertry zapalovacích svíček a v
současné době doporučujeme jak my tak Škoda používat zapalovací svíčky
BRISK Super D15YC.
|
13.6.07, 15:22 |
|
|
patrik-hp
|
kozina píše: Favorit 136 r.v.89 snižoval jsem hlavu nevím o kolik a od tý doby se na svíčkách tvoří saze svíčka Brisk D14yc spotřeba OK jede to taky myslím dobře Prý je to bohatá směs ?co s tím
Jestli to jede O.k. a spotřeba je v poho,tak v tom asi nepátrej.
Pátrej,až se bude projevovat závada...Třeba to pálí dobře a ty si je vyjmul na poloohřátym motoru,kterej běžel na volnoběh při polootevřený přívěře ...Prostě jsou zakouřený nic víc,nic míň..
|
13.6.07, 15:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|