Vyčištění karburátoru :-)
Autor |
Zpráva |
Dave_Pv
|
Vyčištění karburátoru :-)
Tak mi asi nic nezbude, než vyčistit karbec. Asi si to už po těch mnoha tisících km zaslouží Takže otázka jak na něj? Co vše skontrolovat? Co vyměnit? Rady a návody? Díky moc
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
3.6.07, 21:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Vyčištění karburátoru :-)
Dave_Pv píše: Tak mi asi nic nezbude, než vyčistit karbec. Asi si to už po těch mnoha tisících km zaslouží Takže otázka jak na něj? Co vše skontrolovat? Co vyměnit? Rady a návody? Díky moc
no pokud ho chceš jenom vyčistit, tak ani nemusíš nic rozebírat...několikrát mám vyzkoušenej fígl....auto jelo jako studený-na sytič to bylo lepší-evidentně přiucpaná HT .... sundal sem vzducháč, nastartoval, jednou rukou sem přidal plyn, až to mělo dost otáček tak druhou rukou sem zacpal sání...plyn přitom musí byt plnej....a jak klesaj otáčky tak tu ruku sundám tak aby to úplně nezdechlo...karbec se vypláchne benzínem...lítaj při tom z vejfuku všichni čerti, ale je to rychlý a účinný...platí to i na vodu v karbecu, teda pokud to eště aspoň trochu jede...naučil mě to jeden pán, co spravuje škodovky celej život, tak snad se vám to taky šikne...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.6.07, 21:37 |
|
|
Martin
|
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
4.6.07, 07:10 |
|
|
jizíček
|
CROWACK píše: Dave_Pv píše: Tak mi asi nic nezbude, než vyčistit karbec. Asi si to už po těch mnoha tisících km zaslouží Takže otázka jak na něj? Co vše skontrolovat? Co vyměnit? Rady a návody? Díky moc no pokud ho chceš jenom vyčistit, tak ani nemusíš nic rozebírat...několikrát mám vyzkoušenej fígl....auto jelo jako studený-na sytič to bylo lepší-evidentně přiucpaná HT .... sundal sem vzducháč, nastartoval, jednou rukou sem přidal plyn, až to mělo dost otáček tak druhou rukou sem zacpal sání...plyn přitom musí byt plnej....a jak klesaj otáčky tak tu ruku sundám tak aby to úplně nezdechlo...karbec se vypláchne benzínem...lítaj při tom z vejfuku všichni čerti, ale je to rychlý a účinný...platí to i na vodu v karbecu, teda pokud to eště aspoň trochu jede...naučil mě to jeden pán, co spravuje škodovky celej život, tak snad se vám to taky šikne...
ucpat sani ?? - tim jsi myslel dat ruku na misto jak je filtrbox (na ty dve komory) ???
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
11.6.07, 21:16 |
|
|
CROWACK
|
Presne tak, tim ze ucpes (skoro) emulzni trubice a mas pritom plnej plyn, vzniklym podtlakem se vyplachnou necistoty do sani-aspon tak mi to ten pan rikal. A z praxe to mam odzkouseny mockrat. Akorat to nesmis prehnat a oddelat ruku vcas aby ti to nechciplo pak by to slo blbe nastartovat jak by to bylo zachlastany...
|
11.6.07, 21:27 |
|
|
jizíček
|
CROWACK píše: Presne tak, tim ze ucpes (skoro) emulzni trubice a mas pritom plnej plyn, vzniklym podtlakem se vyplachnou necistoty do sani-aspon tak mi to ten pan rikal. A z praxe to mam odzkouseny mockrat. Akorat to nesmis prehnat a oddelat ruku vcas aby ti to nechciplo pak by to slo blbe nastartovat jak by to bylo zachlastany...
jasny .. diky
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
11.6.07, 21:32 |
|
|
Radic
|
jizíček píše: CROWACK píše: ucpat sani ?? - tim jsi myslel dat ruku na misto jak je filtrbox (na ty dve komory) ??? Presne tak, tim ze ucpes (skoro) emulzni trubice a mas pritom plnej plyn, vzniklym podtlakem se vyplachnou necistoty do sani-aspon tak mi to ten pan rikal. A z praxe to mam odzkouseny mockrat. Akorat to nesmis prehnat a oddelat ruku vcas aby ti to nechciplo pak by to slo blbe nastartovat jak by to bylo zachlastany...
No ja sem tam ruku dal jenom jednou a to omylem tak pri 4000 ot./min a myslel sem ze me to procucne diru do ruky Ale treba to tak ma byt a muj pocit byl neopravneny (ono taky kdo jen mysli ten ho.no vi ze? Kazdopadne zajimave...
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
11.6.07, 22:06 |
|
|
bany.xf.cz
|
A kdy mam ubrat ten plyn? Když to naběhne zpátky do otáček, nebo tak nějak aby se to vyrovnalo do volnoběhu? Nebo to mám chvilku držet v nějakejch rozumnejch otáčkách? Díky.
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
12.6.07, 13:31 |
|
|
CROWACK
|
bany.xf.cz píše: A kdy mam ubrat ten plyn? Když to naběhne zpátky do otáček, nebo tak nějak aby se to vyrovnalo do volnoběhu? Nebo to mám chvilku držet v nějakejch rozumnejch otáčkách? Díky.
Sundáváš ruku ze sání, ubíráš plyn, no chce to trochu cvik...
|
12.6.07, 17:46 |
|
|
bany.xf.cz
|
CROWACK píše: bany.xf.cz píše: A kdy mam ubrat ten plyn? Když to naběhne zpátky do otáček, nebo tak nějak aby se to vyrovnalo do volnoběhu? Nebo to mám chvilku držet v nějakejch rozumnejch otáčkách? Díky. Sundáváš ruku ze sání, ubíráš plyn, no chce to trochu cvik...
OK, ale mám to když tu ruku sundám chvíli držet v otáčkách dokud všichni čerti nevylítaj? Jako třeba na 4000 nebo 5000? Nebo to mám pak nechat na volnoběh?
|
12.6.07, 17:57 |
|
|
CROWACK
|
|
12.6.07, 18:05 |
|
|
bany.xf.cz
|
Jo tak na sraz bych moc rád dojel, ale nemám eště řidičák. Zatim ho jenom dělám a babička by asi nebyla schopná přespat ve stanu. A ani nevim jestli bych jí tam chtěl...
|
12.6.07, 18:11 |
|
|
tope
|
CROWACK píše: Dave_Pv píše: Tak mi asi nic nezbude, než vyčistit karbec. Asi si to už po těch mnoha tisících km zaslouží Takže otázka jak na něj? Co vše skontrolovat? Co vyměnit? Rady a návody? Díky moc no pokud ho chceš jenom vyčistit, tak ani nemusíš nic rozebírat...několikrát mám vyzkoušenej fígl....auto jelo jako studený-na sytič to bylo lepší-evidentně přiucpaná HT .... sundal sem vzducháč, nastartoval, jednou rukou sem přidal plyn, až to mělo dost otáček tak druhou rukou sem zacpal sání...plyn přitom musí byt plnej....a jak klesaj otáčky tak tu ruku sundám tak aby to úplně nezdechlo...karbec se vypláchne benzínem...lítaj při tom z vejfuku všichni čerti, ale je to rychlý a účinný...platí to i na vodu v karbecu, teda pokud to eště aspoň trochu jede...naučil mě to jeden pán, co spravuje škodovky celej život, tak snad se vám to taky šikne...
Dával jsem novej výfuk a vzduch. filtr a zkusil vyčistit karbec podle návodu. Porpvé mi to sice chcíplo, ale pak jsem třikrát zopakoval a v pohodě. Autí jede jak čert a rozjíždí i bez sytiče. Tlak na ruku je fakt silnej (nečekal jsem to) takže asi opravdu pročistí. Jo a všichni čerti opravdu lítali.
|
2.5.08, 13:10 |
|
|
ferrari
|
Ke´D je zasa problém s voľnobehom, niekedy pomôže na trojek vytočiť motor na trojek tak na 5000 ot a potom úplne ubrať plyn a nechať dobehnúť do malých otáčok a opakovať...niekedy to pomôže, pretože keď pri 5000 ot úplne uberiete plyn a motor ťahá, tak je pod škrtiacimi klapkami veľký podtlak a tento všetok sa snaží ťahať zmes cez voľnobežný systém...ešte lepšie je to z prudkého kopca ísť tak 100 km/h so zaradenou trojkou a bez plynu...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.5.08, 10:58 |
|
|
bany.xf.cz
|
100 km/h na trojku jo??? To fakt jde se 120kou?
|
4.5.08, 11:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|