Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.11.24, 18:30

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva

Příspěvek ETHANOL E85
Mám Favorita r.v. 1990. Zatím to testuji. Mám tam asi 4 litry naturalu 95 a ethanolu asi 9 litru. Facko jede o neco lepe nez pred tim. Volnobech drzi uplne v pohode a pri startu VZDY chytne na prvni pokus bez zadneho skytani. Zatim jsem ujel 124Km ale zkusim jenom cisty ethanol casem a uvidime co to udela...bud to pojede nebo prejdu zpet na doporucene PHM

4.4.12, 20:45
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: ETHANOL E85
S ethanolem jsem experimentoval loni, několik nádrží 50:50 s benzínem a nemůžu to doporučit. Auto jelo stejně, ale víc žralo... ve výsledku menší nájezd na nádrž a úspora plus mínus nula. Kdo chce šetřit, jezdí na plyn, nebo snad ještě u dieselmotorů na vysmaženej olej z jídelen/restaurací (i když to už asi zdaleka nebude tak bezproblémovej provoz jako na plyn).

5.4.12, 06:50

mam takovy dotaz....u felicie MPI je vstrikovani rizeno jednim nebo ctyrmi kanaly....ptam se prave kuli prestavbe na E85...

5.4.12, 08:57

Já to řikám furt, že na to každý auto reaguje jinak. To je přesně to, jak kde auto saje falešnej vzduch, do jaký míry umí upravit směs a předstih, jak jsou unavený čidla a snímače... To můžeš mít dvě úplně stejný auta a každý pojede jinak.

5.4.12, 09:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

U MPi stříkají dva a dva najednou.
Fakt by mě zajímalo, jestli někdo reálně ušetřil s E85 aniž by upravoval motor. Připadá mi to jako takové psychické ušetření, cena je nižší a to potěší, ale že tankuješ častěji si nevšimneš, a že je na konci měsíce částka za palivo stejná taky ne. :-)
A že kurví přírodu a ekonomiku mnohem více než benálem si taky nikdo nevšimne, no co, hlavně že dotyčný "ušetřil". :)

5.4.12, 09:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Hele já ti mám takovej pocit, když to natankuju 1:1 tak že mě kilometr pak vyjde levnějš. Když jsem jezdil na čistej E85, měl jsem spotřebu vyšší, ale taky mi to víc lítalo, takže jsem z toho měl srandu a furt na to furt šlapal. :lol: Možná kdybych jezdil se stejnym zrychlením, vyšel by mě kilometr taky levnějš. Při ředění 1:1 je spotřeba plus mínus stejná. U mýho konkrétního motoru.

5.4.12, 09:48
rejpal

Právě. Pocit. :roll:

5.4.12, 09:51

ja to taky bez upravy motoru neplanuju tankovat...proto se ptam prodavaj totiz moduly pro Monotroniky, ale s tim ze starsi MPI jsou taky rizeny jednim signalem....a pak moduly pro MPI novejsi ktery maj pro kazdy vstrik spesl kanal...

5.4.12, 09:58

No dobře, takže vědecky... Na benzín jsem jednu trasu ujel za 288 Kč. Na E85 míchanej s Natural 95 (1:1) jsem měl asi o litr vyšší spotřebu, kdy stejná trasa stála 279 Kč. Takže to vyšlo levnějš.
Jenomže - na čistej benzín s mym motorem umim jet jednu trasu za 7,3 l / 100 km nebo taky za 8,5 l / 100 km. Takže fakt těžko soudit. Myslim že když chceš šetřit, určitě E85 neni ten pravej tah. A už vůbec ne pro mě, protože v Ústí, když ho náhodou maj, tak je za 29 Kč. Nejbližší za asi 26 Kč je v Libouchci, ode mě nějakejch 15 Km (tam i zpět 30 km).

5.4.12, 10:05
Moderátor

fatal píše:
U MPi stříkají dva a dva najednou.
Fakt by mě zajímalo, jestli někdo reálně ušetřil s E85 aniž by upravoval motor. Připadá mi to jako takové psychické ušetření, cena je nižší a to potěší, ale že tankuješ častěji si nevšimneš, a že je na konci měsíce částka za palivo stejná taky ne. :-)
A že kurví přírodu a ekonomiku mnohem více než benálem si taky nikdo nevšimne, no co, hlavně že dotyčný "ušetřil". :)

------------------
nikdo neušetří, navíc přijdou později problémy se zničenými díly motoru, o to se to prodraží...

5.4.12, 12:22

Jsou určité auta kde to naleješ a hraje do dobře ECU je schopna to přežvýkat.
Projížděl jsem UKforum a treba prave u alfy by to melo fungovat dobre. E85 ma vysi teplotu horeni a taky vysi teplotu FIT. Tim, ze u TSka jsou dve svicky na valec by to melo resit tento problem.
Ale ja si to do alfy nenaleju :D

5.4.12, 12:49
Moderátor

Dallen:
Do TSI to radši nikdo nelejte, tem motor je velmi citlivý na kvalitu paliva, vím, o čem mluvím...

5.4.12, 12:59
rejpal

Hádám že TwinSpark a TSI je něco dost jiného...

5.4.12, 14:24
Ignorant pravidel

tak jsem asi divnej ale s feldou mpi 40 kw jezdím na ethanol 1:3 a za 7 na 100.A přes zimu v tech mrazech 1:2 a to jsem šel na 8.Při ceně 24,90 se to vyplatí a je to sakra znát.

Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. - J.A.Komenský

5.4.12, 14:50

Je fakt, že kolega má alfu a řikal že jemu se to vyplatí

5.4.12, 15:21
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 76  Další