Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.11.24, 15:50

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: ETHANOL E85
slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:
Když lambda neukazuje, auto jede kurevsky blbě, tak mi tady nevykládej mindžoviny... :)
Já zapomněl, že tvoje auto jebe na fyzikální zákony, sorry... :D :D :D

až budeš lítat po place s KTS nebo vagem jako já zjistíš o čem mluvím, polovina starých aut má lambády v háji,

je fakt že některá auta bez lámbády moc nebo vůbec nejedeou záleží ale jak odešli nebo co ukazují,
felda když odejde v pohodě a náhradní hodnota je 1 jede v pohodě,

zavolej si 6O8 248 311 jmenuje se mirek bratranec, jezdí s feldou MPi bez lambáy asi 6 let denně do práce v pohodě

----------------
Starý Seat Malaga (1989) s "poršáckým" motorem, Jetronicem a S2 sice s nefunkční lambdou také jezdil, ale jaksi o 1,5 l spotřeby výše... :-) Na ty staré herky už lambdy tolik nestojí, nevím, proč si to Mireček nevymění... Co emise? Asi nic, dají se přece zaplatit, že... :-D

25.4.12, 14:12
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

----------------------
Neušetřil jsi ani korunu, stačí si spočítat průměrnou cenu a nárůst spotřeby - a jsi na to stejně, jako předtím. Desetikoruna na 100 km je o ničem, to je desetník na kilometr... Oni to mají dobře spočítané, aby se jim to nevymklo z rukou. Bionafta svého času byla také levnější, ale auto na ni hůř jelo a víc žralo, takže výsledek byl stejný... :)[/quote]

zkušenost z praxe na couračky a v mrazech spotřeba 8 a na dálku 6,5-7. takže ta úspora tam je. Felda ani na natural 98 nejezdí za 6 ani omylem. Nárust spotřeby je cca 0,5 na 100. jestližen je ethano za 24,90 a benzín za 37,90 tak je to sakra znát.

Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. - J.A.Komenský

25.4.12, 19:06
Pan Kapitán

Jiří Čech píše:
Starý Seat Malaga (1989) s "poršáckým" motorem, Jetronicem a S2 sice s nefunkční lambdou také jezdil, ale jaksi o 1,5 l spotřeby výše... :-)

Tak to by mel jet dobre na lih ;-)

Cvokárium: Youtube Instagram

25.4.12, 21:49
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
proč si to Mireček nevymění... Co emise? Asi nic, dají se přece zaplatit, že... :-D

jsem ti jirko napsal číslo minuta volání pár kaček se ho zeptej jak mu to žere když denně jezdí cca 5O km ve čtyřech

26.4.12, 06:31

A taky se může rovnou zeptat proč si tu lambdu nevymění

26.4.12, 07:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

proved jsem leteckej test E85 v rudý raketě, 1:4 ve prospěch N95 to jelo normálně, 1:1 to chtělo místama obohatit sytičem na čistou E85 to s přetryskovanym karburátorem (SEDR 120, trysky I.st. 130 II.st. 140) jelo celkem slušně, horší to bylo studený a prudký přidání plynu (nedostatečnej nástřik akcelerační pumpičky), pod 2000 se tomu moc nelíbilo (na N95 to je jak nafta, plynulej záběr od volnoběhu), nejlíp to jelo kolem 3500-4500... spotřeba 11.6L/100km, to při současnejch cenách v mim okolí (E85 25kč, N95 37kč) odpovídá zhruba spotřebě 8L/100km N95... a s takovou spotřebou umim jezdit bez zdržování provozu... krom toho nemusim v případě delší cesty hledat benzínky kde maj E85, případně tahat benzínovej karbec, když bych náhohou E85 nesehnal...

sečteno a podtrženo:
v mém případě jsem neprodělal a ani neušetřil, ale mam novou zkušenost :)
E85 možná jako náhrada vysokooktanovejch paliv pro upravený motory, ale pro běžnej provoz radši N95/LPG :)

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

26.4.12, 20:35
Profil ICQ

Ono pri seriovom KP nema ani zmysel o tom uvazovat, akurat ma sere ze mate taky lacny benzin :D

26.4.12, 20:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Ignorant pravidel

na karburátoru je třeba ještě převrtat pár trysek ,kachnis vám poradí jezdí na to celkem už dlouhou dobu.Na E 85 je potřeba min fávo se stříkačkou do karbce je to dost náročné na seřízení.Ideálně se stím pere felda mpi fabia a potkávka 1,6

26.4.12, 20:45

Já jsem dnes při cestě zkusil dolít trošku E85. Palivoměr mně ukazuje míň a měl jsem nad 1\4 a dotankoval těsně přes 11litrů (zaokrouhleně na CZK), takže asi nepatrně 1:1 ve prospěch N95. Zádné změny v chování motoru či auta jsem nepozoroval. Je pravda, že s tím autem jezdim rozumně. Zkusim postupně nějak otestovat a poté poreferovat. Ale ten čistej provoz na E85 mě stále láká. Startování teplého motoru také beze změn.
Jenom se to drželo asi 0,5cm nad střední hodnotou teploměru, předtím se to drželo vždy tak 0,5cm pod. Ale dnes bylo opravdu pěkně a já stále jezdil po městě se clonou na chladiči. Občas i při krátkém stání spínal větrák. Ale to asi dělala fakt ta clona, ale letos ten přecho mráz tropy byl fakt rychlý. Svíčky stále původní asi 5.000km, najeto 220800km.

26.4.12, 23:40
Moderátor

Přicmrdnutí cca 20% E85 do N95 zhruba odpovídá té hranici 15% lihu, o které jsem zde už psal, otázkou je, kolik lihu už obsahuje N95. Zvýší se oktanové číslo, odparem lihu v sacím potrubí se zvýší hmotnost směsi, která se dostane do válců, tedy motor by měl jet o facku lépe. Otázkou je, jak dlouho mu ta snaha vydrží, že... :) Každopádně tak, jako tak se při nezněném kompresním stupni zvýší spotřeba, takže nula z nuly pojde. Ty ceny E85 a N95 jsou velmi dobře spočítané, aby ani jedno nevyšlo lépe... :D

Pánové - před vojnou jsme s lihem také docela fest laborovali a vím, co to umí a neumí. Takže mi tady nevykládejte pohádky o spotřebě atd. URU to popsal naprosto přesně, jak to ve skutečnosti s tím lihem je, jak se pak motor chová. A že to nedělají stříkačky - jasně, protože ty mají možnost se trochu přizpůsobit, což karbec neumí. Ale spotřeba bude vždy vyšší a nikdy se na tom neušetří a pokud ano, tak to nestojí za řeč.

27.4.12, 08:08
rejpal

Uvažuju do BMW E34 nalít trochu E85, zkusit zvýšit oktany na 100. Kolik E85 k N95 musím nalít abych se dostal na 100 nebo lehce nad? Dostanou pryže zabrat, nebo v tak malém poměru se nemusím bát? Bude to do těch 15%?

7.5.12, 10:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Kamarád má to samé co já a jezdí na čistý E85 už 4tkm. Kua, já to asi zkusím. Rozdíl je 13 kč což je 130kč na 100km. Spotřeba prý stejná, výkon udajně o něco lepší.

7.5.12, 18:44
Ignorant pravidel

něvěřícím tomášům. schválně jsem to sledoval a dal si počítadlo.natankoval jsem až čala blikat rezerva.směs 1:3 felicia mpi 40 kw.najeto 514 km a zbývá ještě celá rezerva.najěžděno na couračkám 10 km do práce a zpět.nádrž má 45 litrů.

7.5.12, 21:00

Osobně bych to do auta nenalil :D ale co mám říkat... jezdím na lpg :D

7.5.12, 22:12
Profil ICQ
Moderátor

hany26 píše:
něvěřícím tomášům. schválně jsem to sledoval a dal si počítadlo.natankoval jsem až čala blikat rezerva.směs 1:3 felicia mpi 40 kw.najeto 514 km a zbývá ještě celá rezerva.najěžděno na couračkám 10 km do práce a zpět.nádrž má 45 litrů.

----------
Nádrž Felicie má 42 litrů a o moc víc do ní nedostraneš, mám to auto také... a jako jeden díl E85 a 3 díly benzínu?

8.5.12, 06:53
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 76  Další