Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 10:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Gufero pod setrvákem Felicia 1.3 – výměna? 
Autor Zpráva

Příspěvek Gufero pod setrvákem Felicia 1.3 – výměna?
Zdravím vás, chtěl bych poprosit o radu jak vyměnit gufero pod setrvákem a na co si dát pozor? Převodovku a spojku budu mít sundanou. Auto má najeto 250tis km a rozdělávám to kvůli výměně spojky a pro jistotu bych chtěl vyměnit i toto gufero. Půjde mi to gufero sundat a nové dobře nasadit, když sundám jen setrvák, nemusím demontovat celé hliníkové víčko z bloku, ve kterém je gufero? Předem moc díky za rady.

7.5.12, 08:47
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Gufero pod setrvákem Felicia 1.3 – výměna?
a tece ti tade olej? nieje vo vymene ziadna veda, len je asi nadrahsie zo vsetkych gufier na motore. :D

7.5.12, 19:56
Mistr mechanik

pokud nic neteče nic neměn měn hlavně olej

při dnešní kvalitě náhradních dílů lehce šíhneš do vosího hnízda :oops:

7.5.12, 20:50

Tak zatím tohle gufero neteče, ale auto má najeto min. 250tis km od r. 95 a tohle gufero je jistě původní a poslední, ostatní gufera, hlavně na převodovce už netěsnili To pod řemenicí už je po druhé měněné. A teď když musím vyměnit spojku a navíc i předovku, myslím, že by bylo jistější při tom tohle gufero vyměniť, aby za pár km neodešlo a já to nemusel znova rozdělávat. Odhaduju, že s tím autem ještě 50 tis km najedu. Nové už mám koupené, je to origo za 140kč. Půjde mi to staré vyndat snadno, bez sundání víčka a nové dobře nasadit, nebo můžou nastat nějaké komplikace, např. že původní nepujde vyndat, nebo nové nasadit? Nebo je to původní gufero tak kvalitní, že se dá spolehnout na to, že do budoucna nepoteče?

7.5.12, 22:18

nemenil by som ho. Nezvykne tiect ked sa dodrziava vymena olejoveho filtra. je tam totiz riziko ze ho krivo natlcies a bude tiect a takisto kluka na v mieste gufera uz ma nejake tie usadeniny, ktore by si mal pri vymene vycistit. poskriabes to a bude to tiect. Medvedia to robota :mrgreen:
Tecie hlavne ked mas vylagrovane loziska kluky a ani vymena gufera to nezachrani

8.5.12, 08:30

Výměna tohohle gufera je bez lisu prakticky nemožná.

Víčko ve kterém je se demontovat musí, na motoru to neuděláš, tohle gufero tam velmi dobře drží.
Staré se vylisuje/vyklepne ven a nové se nalisuje, je nutno ho lisovat v celé ploše stejnoměrně, rádo se ohne.

Ale neměnil bych ho. Staré je ke klice sedlé, jak to rozděláš a budeš vracet nové tak ho můžeš snadno poškodit o vyjetou drážku v klice a je vymalováno. Pokud by staré teklo tak jo, ale je-li to OK, nespravuj co funguje - a tady to platí dvojnásob.
Navíc tohle gufero začíná zpravidla téct jen velmi pomalu, takže na 50 000km.. bylo by mi líto snad i těch 140 korun za nové. :wink:

8.5.12, 08:37

mne to tieklo pod zotrvákom, ale nie cez gufero, ale cez ten dekel v čom je usadené, ja som dal vtedy nové aj to gufero bez lisu, čo ma zarazilo že na tom dekli nebolo žiadne tesnenie, iba taká nejaká srajda ako hermetik, ja som tam dal to papierové a už netečie...

8.5.12, 19:32

Moc díky všem za odpovědi, za potvrzení obav z komplikací při výměně tohoto gufera. Nikde to tam neteklo, tak jsem ani nesundával setrvák, dal jsem jen novou komplet spojku a jinou převodovku. Převodovku nakonec úplně zbytečně, závada nakonec bude v ložisku v kole. To drahý gufero snad půjde vyměnit za ložisko do kola + doplatek.

9.5.12, 09:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]