Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 22:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Lpg rada 
Autor Zpráva

Příspěvek Lpg rada
cawko mate niekto oskusane nejake veci ohladom znizenia spotreby plynu v aute ?? a kolko vam tak vychadza spotreba ?? 100km .... u mna to je cca 10 l takze na 36 l plynu zrobim 360 km .... kolega mal na felicii tiez tak riesenu dodavku plynu ako ja ziadna riadiaca jednotka a viacbodove vstrekovanie ale mal to len vyvedene do karburatora ako ja a zrobil na nadrz 500 km preco to nedokaze aj moje auto ??

23.6.12, 21:33
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: Lpg rada
Bud mel lepsi kompresi nebo chudsi smes nebo oboji. Zalezi taky jak s tim jezdis. Muze to klidne bejt treba rozdelovacem.

Cvokárium: Youtube Instagram

23.6.12, 21:53
Profil ICQ YIM

motor mam po go ...... ja asi fakt pozriem to zapalovanie vymenin na skusku vysokonapetovu cievku a premeram sviecky ...... nejako sa mu nechce ist na benzin vzdy trva nejaky cas kym sa dostavi vykon a na plyne tak isto
jazdim z tym takto : po meste to tocim do 2000 ot a ked tam uz mam na 4 prevodovom stupni 50 km h tak tam dam 5
mimo mesta chodim maximalne 90 km h aj to na 5 prevodovom stupni a je tam nieco asi okolo 2500 ot niesom si presne isty .... ako nehovorim hej niekedy mam auto nalozene ale nie vzdy

24.6.12, 08:06

Jestli mohu poradit, tak bych to ochudil na té hrubé hadici, jestli tam je normální ruční škrtící ventil se šroubkem. Někdy tam je jen servoventil, s tím točit nejde. Jestli je to ale systém jen neřízený Lambdou, tak tam ten ruční ventil nejspíše bude. Ale přiškrtit jen trošičku, jinak to nemá potřebný výkon. Měl jsem taky velkou spotřebu, protože mi to v LPG servisu do..i, místo toho serva mi tam dali jen klasický škrťák a spotřeba jak prase. Tak to mám ochuzené možná až moc, ale spotřebu teď mám okolo 8-8,5l, tak jsem velice spokojen. Hodně záleží na stavu víčka a palce rozdělovače, svíčkách, vzduchovém filtru apod. Jestli už je po GO motor zaběhnutý, tak bych to točil více. Vím že u těchto verzí je to po městě složité, ale nedával bych 5ku. Já raději jedu na 4.ku a více to točím. Když se tyto motory podtáčí, tak to taky není ono a spotřeba je zbytečně velká. Nejlepší točit kolem 2500-4000ot./min. a spotřeba trošičku klesne.

24.6.12, 09:07

K tej spotrebe. Mal som Forman 50kW, BMM, LPG -BRC a od zaciatku som mal stale spotrebu 10L plynu. Na benzin 6,2L vonku a 7,3L v meste. Skusal som na znizenie spotreby vsetko od vymyslu sveta a nic nepomohlo. Teraz v zime som bol doma na PN a vymenil som na aute vsetky popraskane podtlakove hadice, co idu z nasavacieho potrubia. Dal som dole skrtiacu klapku, difuzor a hla, tesnenie tenke, stvrdnute, na niekolko casti rozpadnute. Po tychto vymenach som v aute uz nejazdil, lebo mi skoncila EK, STK a kamaratov otec mi daroval Feldu. Chalan, ktoremu som auto dal, hovoril, ze ma spotrebu okolo 8,5L.
Neviem kolko mas nabehane po generalke, ale ak je to do 2000km, tak ten motor nepodtacaj pod 2000 ot/m. Ja som sa snazil jazdit medzi 2500 - cca 3200 ot/m. Neviem, ako by to bolo, keby som zabehaval v nizsich ot., ale motor bol pruzny, nehucal a na vyssich otackach neprotestoval.

105 L (od 1997 do 1999)

24.6.12, 12:07

zabehoval ho predchadzajuci majitel a po generalke ma cca 35 000 km ..... ale ja vyskusam pozriet sviecky a veko rozdelovaca .... spotreba moze byt vyssia pri nespravnom nastaveni rozdelovaca a pri nespravnej voli ventilov ??

24.6.12, 17:13

Aj ventily mozu mat vplyv na spotrebu. Nastavenie spravneho predzapalu tiez. Tu spotrebu mas od zaciatku vyssiu, alebo za posledny cas? Pokial ma kamarat MPI, tak je to realne. MPI ma ine sanie ako Favorit, alebo Felicia s BMM. Ked si kupil auto, sviecky, kable, hlavu a palec rozdelovaca si menil?
Ked som dostal Feldu, tak chod motora nebol nic extra. Na 4-ke som nemohol ist pomalsie ako dakych 45 a na 5-ke pod 60 bolo utrpenie. Vymenil som sviecky a kable, bez zmeny a az ked som vymenil palec a hlavu rozdelovaca, tak auto zacalo normalne tahat. Ako som pisal vyssie, tak sa pozri na tesnenia pod karbecom a podtlakove hadice, aby ti nenasavalo falosny vzduch.

105 L (od 1997 do 1999)

24.6.12, 20:15

ked som kupil akosi som neriesil zo zaciatku spotrebu lebo kazdy mi povedal prv sa musis naucit z tym jazdit normalne aby som nemal velku spotrebu ..... tak asi po mesiaci so mdo toho prisiel a potom ma zacala srat ta spotreba ....... tesnenia pod karburatorom idem menit ...... este by so mchcel vediet jednu vec sitič na bmm ako funguje riadi ho riadiaca jednotka alebo ako to je ?? neviem ci ho nahodou nemam zaseknuty ..... nevies kolko stoji veko rozdelovaca aj palec ??

25.6.12, 08:53
Pan Kapitán

Zasknutej sytic na BMM, to mne pobavilo.

BMM dela sytic rizenim vstriku. Jedine ho muze ovlivnit nejak spatny cidlo teploty motoru.

Cvokárium: Youtube Instagram

25.6.12, 10:29
Profil ICQ YIM

no sorry nevedel som ak oto funguje :) .... cidlo teploty v nasavacom potrubi ??

25.6.12, 11:40

Ano, favority BMM mají čidlo teploty chl. kapaliny pro ŘJ vzadu na sacím potrubí. To taky někdy dělá vysokou spotřebu, nebo Lambda sonda. Předstih se u těchto typů Favoritů nenastavuje, jen základní poloha. Zbytek si řídí jednotka sama. Sytič tomu někteří říkají, ale ve skutečnosti tento motor sytič nemá. Má to jen přibohacování při studeném motoru, ale to si řídí opět jednotka. Prostě pouští do motoru bohatší směs, aby se motor netrápil.

25.6.12, 14:09

dobre tak zajtra vymenim to cidlo mam ho z favorita ktory bez problemov jazdil na benzin a vsetky podtlakove hadice skontrolujem ... dneska som konecne dal dokopy pioniera tak som nemal cas ale zajtra sa pustam do auta :)

25.6.12, 19:51

palec veko rozdelovaca a snimac teploty vymenene dneska alebo zajtra idem vymenit indukcnu cievku a skontrlovat sviečky

27.6.12, 07:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]