Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.11.24, 11:25

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: ETHANOL E85
Tak už jsem se svou feldou 1,3 mpi 40Kw vyjel asi tak 10 nádrží na čistej E85. Spotřeba se mi drží někdo kolem 7,2 l/100km +-0,1l a to ať jedu dálku nebo krátké trasy je to furt stejný. Jestli se na motoru něco posere je mi srdečně jedno protože mám doma v záloze jak palivové čerpadlo tak 50kw motor. A na autě za 13000 korun, které si u mě už 15000 km odjezdilo, mě to bude štvát asi tak jako to, že jsem si k obědu nedal pizzu ale řízek na který jsem neměl chuť.

6.8.12, 14:13
Pspvek Reklama

Me to na cistej jede strasne blbe, 1:1 je ok spotreba jak rikas sedi, jezdim kolem 7 na cistej co jsem uhrkal 200km cca tak spotreba kolem 9l, jinak nejnizsi s feldou jsem mel 6-6,5 na n95 1,3l 50kw mpi 50mesto50mimo(plati pro vsechny)

6.8.12, 23:28

Jo takovou spotřebu jsem měl i u 40 i u 50 kW na N95 6,3 litru jak říkáš 50:50 město mimoměsto. Nevím jestli nehraje roli to, že tam mám vstřiky z 50 kW motoru, protože jsem měl jeden ucpanej, vyměnil jsem celou lištu se vstřikama ale ty jsou podle mě stejný jak na 135 tak na 136 motoru. Ještě se to dá prej přečasovta v jednotce aby byl jinej předstih, to u nás na mpi dělaj za 1500kč. Ten mechanik co to dělá má feldu 50kw přečasoval si to a taky jezdí na čistej E85.

7.8.12, 18:21

meart píše:
Rusty a na kolik te vysla ta generalka na felde a co vsechno jsi delal? dik za info... :)

celkove to vyslo asi na 18000....ale bylo v tom vsechno vcetne t-pistu, ostry vacky, znizeny hlavy, zvetseni sacich kanalu a ventilu, odlehceni setrvaku, snizeni setrvaku kuli pritlaku spojky, vyfuk na miru atd...vetsinu jsem delal pres znamy, takze to bylo levnejsi....ale jsem s tim vcelku spokojen

7.8.12, 21:43

Tak to musis mit svoje auto rad, kdyz mu takhle dopravas :) docela dost penez ale v podstate vsechno novy. Me dneska nekdo ojel mou ' Fialku ' klicema az na plech. Od kliky prednich dveri az k zadnimu svetlu:(:(:(

7.8.12, 23:15
Moderátor

Rustyy píše:
meart píše:
Rusty a na kolik te vysla ta generalka na felde a co vsechno jsi delal? dik za info... :)

celkove to vyslo asi na 18000....ale bylo v tom vsechno vcetne t-pistu, ostry vacky, znizeny hlavy, zvetseni sacich kanalu a ventilu, odlehceni setrvaku, snizeni setrvaku kuli pritlaku spojky, vyfuk na miru atd...vetsinu jsem delal pres znamy, takze to bylo levnejsi....ale jsem s tim vcelku spokojen

------
Setrvák se nesnižuje, ale používá se spojka z Fel 1,6...

8.8.12, 06:38
Moderátor

meart píše:
Tak to musis mit svoje auto rad, kdyz mu takhle dopravas :) docela dost penez ale v podstate vsechno novy. Me dneska nekdo ojel mou ' Fialku ' klicema az na plech. Od kliky prednich dveri az k zadnimu svetlu:(:(:(

----
Normální GO Fel 1,3 vyjde okolo 8 -9 000 Kč.

8.8.12, 06:41
Dřevák na focení, neumí ostřit

Jiří Čech píše:
------
Setrvák se nesnižuje, ale používá se spojka z Fel 1,6...

bejvávalo, dneska už je na felicii jenom jeden typ :cry:

8.8.12, 07:21
Profil ICQ
Moderátor

Neřikéééé... :-) Že jsem koupil na svou 1,6 spojku určenou na 1,6... Ale pokud dávají jen tuto na všechny typy, tak nic proti tomu. Každopádně i kdybys upravil 1,3 do totálního bezvědomí, tak nikdy nejsi schopný dosáhnout točivého momentu vyššího, než tato spojka snese. Co si pamatuji, tak upravené 1,3 měly maximální moment nižší, než sériová 1,6.

8.8.12, 07:46
Pan Kapitán

Ja se nekdy i divim, co vsechno se na jednom konci sveta povazuje za nesehnatelny a my to tu normalne kupujem v krame. Treba vcera jsem videl v obchode novy packy topeni na 120ku i s bowdenama a cudlikama.

Cvokárium: Youtube Instagram

8.8.12, 09:22
Profil ICQ YIM

Jiří Čech píše:
Neřikéééé... :-) Že jsem koupil na svou 1,6 spojku určenou na 1,6... Ale pokud dávají jen tuto na všechny typy, tak nic proti tomu. Každopádně i kdybys upravil 1,3 do totálního bezvědomí, tak nikdy nejsi schopný dosáhnout točivého momentu vyššího, než tato spojka snese. Co si pamatuji, tak upravené 1,3 měly maximální moment nižší, než sériová 1,6.

mno prave proto snizeni setrvaku...zaprve ho to taky odlehci, a zadruhe ta spojka ma dostatecny pritlak....sice uz mam nohu jak gorila....je trosku tuzsi....ale neni to zly....

9.8.12, 06:46
Moderátor

Právě proto se setrvák nesnižuje, protože to není zapotřebí... :-))

9.8.12, 10:42
Mistr mechanik

Marťas píše:
Tak už jsem se svou feldou 1,3 mpi 40Kw vyjel asi tak 10 nádrží na čistej E85. Spotřeba se mi drží někdo kolem 7,2 l/100km +-0,1l a to ať jedu dálku nebo krátké trasy je to furt stejný. Jestli se na motoru něco posere je mi srdečně jedno protože mám doma v záloze jak palivové čerpadlo tak 50kw motor. A na autě za 13000 korun, které si u mě už 15000 km odjezdilo, mě to bude štvát asi tak jako to, že jsem si k obědu nedal pizzu ale řízek na který jsem neměl chuť.

a co kyslíkovou sondu míš ji funkční? pokud jo tak ji odpoj :wink:

10.8.12, 06:21

To pak pojede na chudou ne? Už tak si myslím že to jezdí na chudou směs to by dávalo pak stejně jak benzínu bez sondy a nejelo by to ne? ale zkusím.

11.8.12, 09:40
Mistr mechanik

včera jsem dělal feldu jezdící jen na etanol,

byla jedna z prvních vcelku velmi zachovalá BMM, kyslíková sonda KO ale v řj 1.OO, v paměti je lamdasonda žádný signál, jinak v řj vše funkční,

majitel dal novou zapalovací soustavu a sportovní filtr, já palivák a zrušil kat, felda jezdí za 7 l při normální jízdě, není probrém aby zrychlila ze 11O na 14O, při sportovní jízdě pokud se jí dá není problém spotřeba 1O l,

start normální ale pokud se hned dupne pa plyn tak se motor zadusí, něco jak karbec bez akcelerační pumpičky,

prostě se nesmí na plyn hr až se motor ohřeje a má točky pak jede OK

pokud jezdil majitel po čr tak etanol je prej rozdílný na některý to jede uplně normálně,

můj dojem je že etanol je v pohodě :wink:

16.8.12, 05:44
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 76  Další