|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Horká svorka na alternátoru
Autor |
Zpráva |
jirkaL
|
Horká svorka na alternátoru
Felicia rv1996 50kW BMM, alternátor 55A. Je to normální, že svorka +, ta hlavní proudová je po minutě volnoběhu horká že na ní neudržím prst? Baterie nabitá, zapnuty světla, ventilátor, vyhřívání zadního okna. Napětí na baterce je: Bez světel 14-14,2V, se světly 13.8-14V, se světly, ventilátorem (naplno), a vyhříváním zadního okna 13.2-13,5V
_________________ Škoda Felicia 1.3BMM, 1996-staroxicht.
Email: jjjlll(a)quick.cz
|
22.8.12, 18:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Horká svorka na alternátoru
mrkni na to oko možná je zoxidovaný a má přechodáky pak to topí skus ho opilovat nebo rovnou nový pal prohlídni i spoje na přívodu ke startéru
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
22.8.12, 19:05 |
|
|
jirkaL
|
Oka mám nožem pečlivě oškrábaný, podložky a matky nové mosazné, dotaženo na krev. Mám podezření že to topí celej diodovej blok. Nevim kolik to tak může mít stupňů, je to prostě "hajs", možná 75, možná 90. Jde o to jestli je to normální.
|
22.8.12, 19:44 |
|
|
goodbie
|
ten šroub plus polu je vlisovanej do hliníku s diodama a možná to tam má přechoďák a topí to.psal si že je to horký hned po nastartování tak,že to asi normální nebude,alternátor se provozem ohřeje ale né hned po startu.Tak vyndat a podívat se do alternátoru nebo dej jinej a bude klid.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
22.8.12, 21:08 |
|
|
MartinK72
|
Máš tam zřejmě přechoďák mezi vodičem a očkem. Poměrně běžná věc, musíš očko znovu na kabel nalisovat. A můstek topí, to je normální, teplota diod se ale nesmí dostat nad 190stC, víc křemíkové diody nevydrží.
|
22.8.12, 21:47 |
|
|
jirkaL
|
Tak je to asi normální, a zbytečně jsem plašil. Byl jsem s tím na dovolené (1500km) a v pohodě.
|
6.9.12, 20:53 |
|
|
MartinK72
|
Pokud je B+ za minutu horká tak, že na ní nelze udržet ruku, tak to v žádném případě normální není! Jen to prostě buď přestalo blbnout, nebo ta svorka takto vysokou teplotu vydrží. Nakrimpoval bych to očko znovu, pro sichr...
|
7.9.12, 12:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|