Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 12:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Re: felicie 1.6 97ka nechce se ohřívat vyřešeno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: felicie 1.6 97ka nechce se ohřívat vyřešeno
zdravím zdejší rádce mám takový drobný problém tatíkovo felda 1,6 se špatně ohřívá a když jí na místě ohřeju na 80 -tak až otevře termostat a pak du projet tak teplota nedrží a padne někam cca k 50-60stupnům první co mi napadlo termostat dal sem ůplně novej situace stejná pak padlo podezření na čidlo teploty a budík čidlo dáno nové situace stejná a budíkem to taky není když sem to byl projet a pak zved kapotu motoru tak hadice od termostatu je pouze vlažná tudíž soudím že je zavřenej ,pak mi napadlo dát jiný výčko na nádobku expanzní neměl sem nový ale bylo funkční situace se trochu zlepšila přesto ta teplota padá a nedrží.
auto má novej chladič hadice komplet rozvody i s vodní pumpou cca 5000km
nemá někdo tušení kde by moh bejt problém :?:
dík za reakce

Naposledy upravil p.s. dne 13.10.12, 13:35, celkově upraveno 1

12.10.12, 16:38
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: felicie 1.6 97ka nechce se ohřívat
termostat vymenit. ziadnu viku, ziaden starline, ziaden turkeystat, ziaden poliakstat, ziaden vermont, ale najst si tabulku termostatov wahler, ktory do toho auta a motora patri a ten tam dat.

ak sa motor na mieste zohreje, ale pri jazde je podchladeny, tak nedoviera termostat. nic ine to byt nemoze. pri zohrievani by jedna hadica mala byt tepla skor, druha by sa mala zacat zohrievat (odost slabsie) az ked prva bude tepla.

supacke lacne termostaty zvyknu mat ten problem, ze sice pri deklarovanej teplote su plne otvorene, ale pootvoria sa uz napriklad na 50-60 stupnoch a to v tychto teplotach celkom kludne staci na to, aby sa pak motor nevedel zohriat.

pri jeho montazi treba davat pozor na smer, ktorym sa tam montuje.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

12.10.12, 16:49
Profil Zobrazit autorovy stránky

termostat je meyle a u tý 1.6ky nejde otočit před tím tam byl wahler a dělalo to taky sem stoho volajakýsi zmetěný :D
dle mě to těsní nebot po jízdě jak sem psal je ta hadice u termostatu téměř studená

12.10.12, 17:03

Tak ak je hadica za termostatom studená (= okruh uzavretý) a na budíku 50 st., tak predsa len bude problém s ukazovateľom...a čidlo máš nové? A čo budíK A čo kostra? Trebárs ukostrenie prístrojovky...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

12.10.12, 17:38

čidlo sem skoušel nový spíš ten budík ještě skusím jednu věc pojezdím vemu digi teploměr a začnu měřit teplotu a porovnám s teplotou na budíku
to ukostření skouknu to mi v tom dešti dnes ani nenapadlo :)

12.10.12, 17:42
Mistr mechanik

takže podle tebe to termostatem není

vem stužidlo a tu hadici co vede k termostatu zatáhni přes dvě prkénka no a pak vyjed jak otevře termostat tak uvidíš co se stane :oops:

12.10.12, 18:22

že by starej a uplně novej dnešní termostat vykazovali stejnou závadu :?: no možný je vše nejdřív to proměřím a porovnám s budíkem teploty a pak to skusim stáhnout a projet jen na malej okruh -zajímavej nápad :mrgreen:
pochopil bych kdyby ty hadice od chladiče byly tak nák stejně teplý ale ne ta k termostatu je skoro studená a ta druhá horká

12.10.12, 18:46

Termostat je klasický problém motoru AEE.

Bohužel z konstrukce domku termostatu je na pohled jasné, že to nebude nikdy dobře fungovat.
Termostat se opírá o přepážku v hrdle, přičemž je usazen vcelku volně, zvlášť po letech, když jsou i ty symbolické držící packy KO. Pak kolem něj voda protéká a teplota jde dolů

Řešení jsou dvě, první - neřešit to. Druhé je nákladnější (cca 4000CZK) komplet termostat budky ve škodovce. Čína, Turek, Polák - vše vyhozené peníze

12.10.12, 20:03
Mistr mechanik

šemík co to je 4OOO czk to byla taková devalvace :?:

12.10.12, 21:16

Tak před rokem, když jsem AEE (bohužel) taky měl jsem se o to zajímal - za komplet termostatu i s domkem chtěli bez pár korun právě 4000.

13.10.12, 12:32

Tak klucí se mi to povedlo pořešit problémy byly v podstatě 2: ten první byl jak píšete v samotným domku termostatu kterej sem o prázdninách kupoval novej neb mi starej prostě praskl ten termostat v něm byl volnější a dostatečně netěsnil takže to asi po ohřátí protékalo a způsobovalo to to padání teploty
vyřešil sem to měděnou podložkou navlečenou na spodní část termostatu - to že to těsní a že podložka je správná poznáte jednoduše při zavírání víka termostatu se musí ten termostat kapku přeprat na pružině
projel sem to a z půlky dobrý přestal mi cestovat teploměr ale nechtěl potvora vylézt nad 70stupnů -v nádobce chladící kapaliny též digitálem naměřeno cca 70stupnů
takže 2 problém termostat ačkoliv nový a to ůplně tak na pikaču prohrabal sem garáž našel náký polámaný termostaty a vylaboroval z nich ty termobazmeky a systémem pokus omyl se to jal měnit na 3 pokus sem slavil ůspěch teplota nelítá a teploměr se drží mírně nad bílou čárou měřeno digitálem v bandasce 83 stupnů pro jistotu sem to řádně projel a nechal i sepnout ventilátor zdá se že je vše jak má být novej termostat hned v pondělí reklamuju a obědnám wahlera
díky všem za diskuzi 8)

13.10.12, 13:09
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Re: felicie 1.6 97ka nechce se ohřívat vyřešeno
měl bys mít teplotu 88°

13.10.12, 17:36
Profil ICQ

vzhledem k tomu že přesnost budíku a přesnost digiměřáku je všelijaká a měřil sem vodu v nádobce po otevření a vyplém motoru chvilku po jízdě tak věřím že ta teplota která tam má být tam při normální jízdě bude i tak přesto to budu ještě doladovat origo termostatem :mrgreen:

13.10.12, 17:51
Mistr mechanik

Šemik píše:
Tak před rokem, když jsem AEE (bohužel) taky měl jsem se o to zajímal - za komplet termostatu i s domkem chtěli bez pár korun právě 4000.

wahler dělá normální termostat i s deklem stojí 8OO, vypadá to jak na mpeičko 1,3

17.10.12, 16:44
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]