Autor |
Zpráva |
maybach1
|
digitální hodiny ŠFe-VYŘEŠENO
Dobrý den všem, provozuju ŠFe patřící přítelkyni a poslední týden mám problém s digitálními hodinami v otáčkoměru: Někdy jsou zhaslé uplně, jindy tam svítí čas 00:00, a i když ho nastavím otáčecím knoflíkem tak se po chvíli vynulují... Měl jsem tři týdny dozadu sundanou přístrojovku (výměna žárovek), ale myslím si že jsem vše zapojil jak patří a navíc týden bez problémů fungovaly... Nemáte někdo tušení čím to může být? (už se mi stalo i to, že po nastavení a chvíli jízdy zhasly uplně, pak naskočily do nul...) Díky za pomoc!
Naposledy upravil maybach1 dne 26.11.12, 09:07, celkově upraveno 1
|
17.10.12, 08:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: digitální hodiny ŠFe
to bude vadný kontakt, znova rozobrať...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.10.12, 08:28 |
|
|
maybach1
|
Díky, uvažoval jsem nad tím že bych znova tu přístrojovku sundal jak žárovky tak konektory foukl kontoxem a pak poskládal zpátky. Provedu a snad se hodiny srovnají.
|
17.10.12, 08:33 |
|
|
varok
|
Tak žárovkami to asi nebude. Buď nějaký zaoxidovaný nebo špatně nasazený konektor. Teroreticky by mohl být i přerušený nějaký drát, nebo špatná kostra budíků, ale to je malá pravděpodobnost. Ale jak se říká, náhoda je blbec.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.10.12, 16:56 |
|
|
maybach1
|
Jsem to blbe napsal, kdyz uz budu mit pristrojovku dole tak bych udelal rovnou i zarovky (nesviti mi kontrolka od svetel, i kdyz funguji spravne). Takze mozna ty kontakty...
|
17.10.12, 16:59 |
|
|
varok
|
Aha, já to špatně pochopil. Já to pochopil tak, že si myslíte, že je to nějakou špatnou žárovkou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.10.12, 13:35 |
|
|
suresd
|
to bude kontakt jak bylo napsáno výše taky zněčím podobným sem se už setkal
_________________ Provozuji aktuálně.. Škoda Fabia 1.4 16V 55Kw 2003 kombi Škoda Octavia 1.6 Tdi Otec: Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001
|
18.10.12, 15:57 |
|
|
maybach1
|
tak špatný kontakt to je, ale je z 1/2 uklepaný (utržený) ten 82 Ohmový odpor (zelená barva, je mezi sloupcem žárovek a černým konektorem). Přístrojovku jsem vymontoval z auta, vyšrouboval snad všechny šroubky včetně toho černého plastu zezadu ale ten plošný spoj nemůžu oddělit abych si ten odpor přiletoval zpátky. Nevíte někdo kde by to ještě mohlo držet? Rozebírali jste to už někdo?
|
21.10.12, 12:08 |
|
|
maybach1
|
PROBLÉM VYŘEŠEN: Po kompletní rozborce přístrojové desky a budíků (mimchodem drželi jen tím že byly zatuhlé, takže malinko přitlačit do závitu a šly krásně ven) jsem zjistil že tam byl tzv. studený spoj a tak mi to kolega napájel zpátky, dnes to poskládám a snad to bude všechno fungovat jak má náhradní žárovky si člověk musí kvůli nekvalitě přizpůsobit, ale dá se a již jsou vyměněny za nové.)
|
23.10.12, 10:46 |
|
|
suresd
|
tak to je super
_________________ Provozuji aktuálně.. Škoda Fabia 1.4 16V 55Kw 2003 kombi Škoda Octavia 1.6 Tdi Otec: Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001
|
23.10.12, 13:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|