|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Vlasta Tinka
|
kontrolka dobíjení
Ahoj lidi, svítí mi kontrolka dobíjení při běžícím motoru, při vyšších otáčkách intenzivnějc...Kámoš kotroloval altik a regulátor, normálně to dobíjí, na baterce nějakých 13,5V. Zřejmě se jedná opravdu jen o "něco" s kontrolkou...Ukostření? Asi s tím radši do servisu než s tim jezdit, co?
Díky.
|
12.5.06, 18:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vlasta Tinka
|
Jo, sorry, jedná se o Formana, jestli to hraje roli
|
12.5.06, 18:15 |
|
|
michalkatka
|
Vlasta Tinka píše: Jo, sorry, jedná se o Formana, jestli to hraje roli
vymeň regulátor. (je súčasťou alternátora)
|
14.5.06, 09:36 |
|
|
Petr
|
Tohle jsem videl naposledy u 15 let stareho Peugeota 205D a tam byly v pytli sberaci krouzky-uplne probrousene. Mohly by to byt i ojete kratke uhliky. Nejdriv vyndej rele s uhlikama a pak uvidis co dal.
|
15.5.06, 11:28 |
|
|
michalkatka
|
Petr píše: Tohle jsem videl naposledy u 15 let stareho Peugeota 205D a tam byly v pytli sberaci krouzky-uplne probrousene. Mohly by to byt i ojete kratke uhliky. Nejdriv vyndej rele s uhlikama a pak uvidis co dal.
vidím že myslíme to isté, ty to voláš relé, ja regulátor budiaceho napätia.
|
15.5.06, 18:55 |
|
|
Roman
|
jj je to napetovy regulator
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
15.5.06, 19:18 |
|
|
many
|
Presne to iste ...
... mi robi moja skoda 120. Vymenil som alternator, regulator napatia a taktiez som ukostril alternator nic nepomohlo. Zo zvysujucimi otackami blika kontrolka intenzivnejsie a na baterku to dava (pri volnobehu) okolo 13,7 V ked mam zapnute svetla tak 12,9. Fakt netusim co s tym moze byt. Cim by to este mohlo byt?
_________________ Škoda 120 L 1989, červený blesk
|
16.5.06, 16:16 |
|
|
Bimbas
|
Re: Presne to iste ...
many píše: ... mi robi moja skoda 120. Vymenil som alternator, regulator napatia a taktiez som ukostril alternator nic nepomohlo. Zo zvysujucimi otackami blika kontrolka intenzivnejsie a na baterku to dava (pri volnobehu) okolo 13,7 V ked mam zapnute svetla tak 12,9. Fakt netusim co s tym moze byt. Cim by to este mohlo byt?
Zkontrolovat vatáž kontrolní žárovky dobíjení. (teď nevím jestli tam má být 12V/2W, nebo 4W, ale není to jedno.
|
17.5.06, 17:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|