Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 14:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 vlažné starty u felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek vlažné starty u felicie
Mám problém a takzvanými vlažnými starty u felicie 1,3 rok 1995.Při naprosto studeném motoru (i v mrazech) a při motoru který ujel min.5 km a došlo k jeho zahřátí není žádný problém.Ovšem při ujetí 1 - 3 km,odstavení na cca 10-20minut jsou někdy problémy,že auto již nechytne.Je nutno buď nechat auto min 1 hod na místě a pak je start bez problémů,nebo pomocí startovacích kabelů a druhého auta provést 15-20 nekonečně dlouhých startů,kdy nakonec se většinou ozývají jednotlivé výbuchy a potom postupně auto chytne.Zkusil jsem vyměnit :startér,řídící jednotku,snímač otáček,zapalování,svíčky,kabely ke svíčkám,palec rozdělovače,benzinové čerpadlo funguje,změna benzínu a stále se to někdy stává.Za posledních 14 dní zase dvakrát.Máte někdo s tímto zkušenost ?

2.12.12, 11:40
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: vlažné starty u felicie
mě se u feldy někdy stane, že po kratším odstavení se jí nechce naskočit, každopádně stačí přidat trochu plyn a další start už zase běží

2.12.12, 12:05

Můžu přidávat plyn nebo bez plynu,je to pořád jedno - nechytá.Za hodinu a půl přijdu a chytne bez problémů.

3.12.12, 14:26

Tohle jsou nejhorší problémy, který můžou nastat, asi bych začal tím, že bych vypojil všechny konektory kolem motoru a prostříkal kontaktolem, ideální je sehnat diagnostiku a v ten moment kdy to nechce chytit měřit co se kde zrovna (ne)děje.
Případně zkusit starou dobrou metodu stříknout trochu benzínu do sání a taky kontrola svíček, jestli hážou jiskru. Tvoje výhoda je, že tu závadu dokážeš vyvolat, tak prostě to chce zkoušet, možností je mnoho 8)

3.12.12, 15:57

Ono to nejde vyvolat vždy.Pětkrát auto funguje a potom během dvou týdnů dvakrát nejde.V létě když se projevila závada tak jsem dotáhl mechanika a zkoušeli jsme :vyměnit svíčky-jiskra perfektní- nic,vyměnit kabely-nic,vyměnit palec rozdělovače-nic,vyměnit zapalování-nic,vyměnit snímač otáček-nic,vyměnit všechno dohromady-nic,lít benzín do sání-nic,předtím jsem vyměnil startér a řídící jednotku z jiné felicie kde perfektně funguje-nic,vyměnil jsem benzinový filtr,nakonec jsem vytáhl svíčky- mokré jak hnůj-vysušil,očistil,nahřál v troubě na 100%,nasadil,propojil s druhou nastartovanou felicíí a startoval a startoval.Cca po patnáctém startu občas výbuch a po dalších startech nesmělé nastartování jak na "tři válce".Potom jsem musel stát na plynu než se všechno prohřálo.Konektory jsem už také prostříkal.

3.12.12, 21:14

A co zapalovací modul ("cívka")?
Nemá to spojitost s vlhkým počasím?

4.12.12, 20:59

Zapalovací cívku jsem také vyměnil a nepomohlo to.S počasím to asi spojitost nemá.Tuto závadu jsem měl ve všech ročních obdobích.Dnes do rána stálo auto venku,bylo cca mínus 12 a chytlo na drc.

8.12.12, 17:07

ze zadu motoru je čidlo teploty pro ŘJ asi bude k.o. :?:

8.12.12, 17:16

Dnes jsem vyměnil čidlo teploty a pokoušel se simulovat závadu.Zatím to funguje.Doufám,že je závada odstraněna.

18.12.12, 16:38

taky bych to viděl na to čidlo teploty nebo cívku :)

22.12.12, 17:05
Mistr mechanik

je to furt dokola čidlo na sání ještě je potřeba se podívat na konekteo jestli není prasklý drátek, pokud praskne bo se čidlo odpojí třeba zelenina oxid

tak si taky zadá řj motoru mínus 49,5 stupnů a teplý start nená možný :oops:

22.12.12, 20:22
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]