Re: Úprava sání/výfuk felicie 1.3MPi
tohle mě celkem zaujalo a díky tipu tohoto uživatele:Billy Bob Bean
jsem zkoušel také experimentovat, sice jsem šel na jistotu ale jsem s tím spokojený
pro inspiraci jsem si pročetl i tuto diskusi
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =52&t=7759a dozvěděl se že bude potřeba sehnat i druhý středový výfuk, vzhledem k tomu že se mi nechtělo zbytečně kupovat nový středový výfuk z vědomím že bych jej stejnak rozřezal jsem použil ten co jsem měl ... jen ho trošku upravil abych tam měl katalyzátor ...
1. věc která byla potřeba bylo vyvrtání díry na lambda sondu
2. věc kterou jsem chtěl mít hotovou bylo rozřezání katalizatoru tak aby byl pevnou součástí výfuku s tím že přírubu použiji ke svodům
favority z karburátorem mají 2. díl výfuku ze 2 diramy a BMM a felicie MPI mají 2. díl výfuku se 3 diramy
3. věc po uřezání příruby jsem chtěl dobře napasovat koupený vlnovec (45x150mm) tak at jsou díry stejné a nevzniknou tam zbytečně ostré hrany
po uspěšném navaření se sváry zbrousil
narazil jsem na menší problém, důvod použití vlnovce by především pro to abych vynahradil délku středního tlumiče z délkou katalyzátoru - ten je o něco kratší bohužel to nestačilo
naštěstí jsem měl doma starý výfuk z fabie 1.4 mpi a shodou okolností šel použít z menší úpravou
uřezaný, zavařený a zabroušený
teď už jen uřezat konec a zavařit to
tak a už je to zkompletované
tak a jen nasadit a vyzkoušet ...
závěrem
z celého středového dílu jsem použil jen tu trubko co je od tlumiče po koncový díl, k tomu navařil katalyzátor, před něj část výfuku o pruměru 45mm místo originálního 40mm pruměru a pak další vlnovec 45x80mm a na začátek přírubu z použitého katalyzátoru
touto úpravou jsem získal +- stejný zvuk výfuku ale zrychlení i výkon motoru se citelně zvedl o poznání lépe táhne
omlouvám se za délku mého příspěvku ale snad to nebude vadit ...