Octavia I , 1.9tdi 66kw , špatně se zahřívá
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Octavia I , 1.9tdi 66kw , špatně se zahřívá
vem to i tak že jezíš po solených silnicích a ten bordel ti padá na chladiče a leze do motoru, tak na zimu ucpat celý chladič není na škodu
|
12.2.13, 14:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
mal som motor spinavy od vsetkeho mozneho (a to ho mam teda fest blizko prednej stene, chladic je na boku) ale nikdy nie od soli.
bullshit here and there.
mozno by to mohlo mat vyznam, keby ten motor mal termostat na konci, ako skodovka a nejakym zazrakom by sa to okamzite ohrialo natolko, ze by termostat nechal narazovo napustit studenu vodu z hadic a chladica do motora, to je ale sci-fi.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
12.2.13, 15:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kamoš si koupil sdi fábku rok 99 ta je prosolená jak prase, chladič i motor,
|
12.2.13, 17:28 |
|
|
Lamač
|
No a mne sa podarilo toho roku presoliť domácu slaninu.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.2.13, 17:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak jsi to asi nakydal do toho motoru je to kamoš lada bydlí v skalii na slovensku měl 2O5 v supr stavu dal ho dceři a koupil si fábku, hezká ale ten motor je prostě požraný solí, má stejné kiláky jak já, zjistím ještě minulost kde to koupil
|
12.2.13, 17:52 |
|
|
Lamač
|
No ked je motor zakydaný od oleja,tak mu soľ neublíži.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.2.13, 18:08 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Vít píše: Josef.Radocha píše: a proč by ne? přímý vzduch nejde na chladič a tím pádem není tolik přímého ochlazení... asi zapomínáš jak to fungovalo dřív vid? Paradoxem je, že se to teď na vozy vyrábí plastové a lidi co si to koupili si to dost chválí. placebo Vysvětli mě prosím, k čemu je podle tebe dobrý zakrývat chladič, do kterého uzavřený termostat nepouští před ohřátím motoru teplou chladící kapalinu? Tak mi to bylo řečeno.. kolega co má 1,6 74KW tak to má zakryté celé a tvrdí, že to je sakra cejtit...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
16.2.13, 09:21 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Vít píše: Josef.Radocha píše: a proč by ne? přímý vzduch nejde na chladič a tím pádem není tolik přímého ochlazení... asi zapomínáš jak to fungovalo dřív vid? Paradoxem je, že se to teď na vozy vyrábí plastové a lidi co si to koupili si to dost chválí. placebo Vysvětli mě prosím, k čemu je podle tebe dobrý zakrývat chladič, do kterého uzavřený termostat nepouští před ohřátím motoru teplou chladící kapalinu? Jde o omezení přístupu ledového vzduchu do motorového prostoru. Máš asi jako když by jsi nezapnul topení, bylo -20°C a vyrazil si. Když nebudu řesit okna která za chvíly zmrznout i zevnitř, tak Ty jako řidič budeš za sklem vcelku v pohodě, v bundě, kulichu, bude zima ale vydržíš tam. Stejně jako jsi jel bez topení z Brna kdysi. No a ted si někdy zkus při stejně teplotě třeba i v 50km/h vystrčit hlavu z okynka. Bude větší kosa a začně všechno více prochládat ? Tolik zakrytý a nezakrytý chladič. A koukám že to řešíme každou zimu stejně jako na tv Hov..a řešej, že začlo v prosinci sněžit a v kýblu zmrzla voda.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
16.2.13, 10:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já už jsem psal kdysi dávno jsem si udělal vlastní testy několikrát po sobě bylo skoro mínus 15 a nic pořád stejné s deklem i bez
|
16.2.13, 16:37 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Martin 007 píše: Vít píše: placebo
Vysvětli mě prosím, k čemu je podle tebe dobrý zakrývat chladič, do kterého uzavřený termostat nepouští před ohřátím motoru teplou chladící kapalinu? Jde o omezení přístupu ledového vzduchu do motorového prostoru. Máš asi jako když by jsi nezapnul topení, bylo -20°C a vyrazil si. Když nebudu řesit okna která za chvíly zmrznout i zevnitř, tak Ty jako řidič budeš za sklem vcelku v pohodě, v bundě, kulichu, bude zima ale vydržíš tam. Stejně jako jsi jel bez topení z Brna kdysi. No a ted si někdy zkus při stejně teplotě třeba i v 50km/h vystrčit hlavu z okynka. Bude větší kosa a začně všechno více prochládat ? Tolik zakrytý a nezakrytý chladič. A koukám že to řešíme každou zimu stejně jako na tv Hov..a řešej, že začlo v prosinci sněžit a v kýblu zmrzla voda. znovu říkám, že je to blbost, zakrývá se chladič, ale díry v nárazníku nikdo neřeší
|
19.2.13, 07:11 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Míra zakrejvá chladič celoplošně.. Ptal jsem se ho a cpe tam nějakou tu černou plastikovou hmotu co se z ní dělaj třeba police do regálu a to přichytí páskama k frontendu nějak.. neviděl jsem to tak ti to přesně nepopíšu, ale zakrývá i díru tam dole.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
19.2.13, 08:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|