gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
pali658
|
Re: gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
neviem ci to vadi ale na svojom fave som ten ostrek neodpojil ale iba prepojil kontakty cize motorcek mi ide opacnym smerom a robi mi bublinky do nadrzky
_________________ Škoda Favorit SilverLine 4okW 1.3BMM 1994 Škoda Fabia EASY 47kW 1.2HTP 2003 __________________________________________ VAG COM 10.6.4 HEX CAN Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom čo robíme, nie na tom či nás niekto vidí.(M.T.Cicero)
|
18.3.13, 16:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
uznavam, ze dnes, ked je povinne denne svietenie, je ten ostrekovac automaticky zopnuty, ak svietia svetla a ostrekuje sa celne sklo, zbytocny, pretoze za dna staci, ked to hoc aj len mzoura. ale po tme sa mi kolko krat stane, ze mi tie svetla nevydrzia ciste ani 25km, nie to nejakych 100.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
18.3.13, 17:26 |
|
|
varok
|
Aha, já myslel, že sis stěžoval že je to moc velká spotřeba. S tím ostřikem světel. Pokud to funguje jak má, tak by neměl být problém, vždyť to pustí ten silný motorek jen na asi sekundu, možná ani ne. A když se teď svítí stále, tak jedině to přepojit tak, aby to fungovalo s tím časovým spínačem, ale aby se to aktivovalo jiným spínačem, ne zároveň s klasickými ostřikovači na sklo.
A ta chyba na fábce nevím přesně, ale něco podobného dělalo na Toyotě Yaris od účetní, kde jsem kdysy pracoval. Půjčovala to chlapům, protože sama neměla papíry, nebo se bála jezdit, nevím. Taky to při dělší jízdě ustálenou rychlostí vyhodilo chybu motoru, ale tam to naneštěstí vyplo motor úplně. Byl tam prý špatný potenciometr, který snímal polohu plyn. pedálu, nebo tak něco. Potenciometr by prý stál kolem 8500,- kč a s opravou kolem 20 000,- kč, tak na to ka...a.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.3.13, 18:30 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
mam udelany spinac pod spinacem svetel a to tak, ze kdyz ho zapnu funguje vse a strika to jak ma a kdyz je off tak jde jen na sklo...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
18.3.13, 19:43 |
|
|
Lamač
|
A ja mám spínač na ostrek niekde v šuplíku v garáži u otca,konzoly tiež,a to ostatné niekde u Michala K.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
18.3.13, 20:46 |
|
|
gokralik
|
Služební Fábii řešit nebudu. Zrovna s touhle jezdím nejméně. Už několikrát byla v servisu, kde na nic nepřišli, údržba vozů na to už rezignovala a já se kvůli tomu určitě nepřetrhnu. Včera jsem pořídil nové stěrače. Sice Valeo, ale je to sakra rozdíl oproti těm původním.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
22.3.13, 16:56 |
|
|
Nepér
|
Co je špatného na Valeo? Na Fordu to mám lehce přes rok a přes léto už to asi měnit nebudu...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
23.3.13, 19:54 |
|
|
Lamač
|
Dobré valeo,nieje špatné valeo.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
23.3.13, 19:58 |
|
|
gokralik
|
Řekněme to takhle. Silentblok motoru, vyráběn firmou, co má ve znaku trojúhelník s nějakým výsekem vevnitř vydržel necelých 6 tkm. Tak po dvou tkm se při plně naloženém autě při rozjezdu do kopce ozvalo dost silné zaburčení (no prostě jak se motor opřel o kastli). Postupně se to zhoršovalo, že burčení provázelo každé prudší rozjetí, do kopce dokonce i po přeřazení na dvojku. Zjistil jsem, že je motor asi moc posunut dozadu (aby taky ne, kde se mi vlezla před výměnou rozpěra tlumičů, byly teď sotva 2 cm místa, při výměně mi to holt nějak ujelo). Tak jsem konzoli povolil, páčidlem motor posunul co nejvíc dopředu to dovolilo a dotáhl. Nějakou dobu byl klid, pak to začalo nanovo. Od rozjezdů do kopce až po nynější stav. Motor burčí do kopce i na trojku, silentblok už je roztrhnut, zbytek gumy je rozlisovaný. Vypadá hůř než originál po 170 tkm. Silentblok stál 155 kč, originál jsem dnes ve třech autodílech nesehnal. Nakonec jsem koupil Gumokov na Felicii. A světe div se, za 85 kč. Pak jsem si ale vzpomněl, že někdo tady psal nějaké problémy s Feldím silentem ve Fa. Můžete to někdo rozvést? Mě to přijde jako blbost, když konzola, vodní pumpa, motor ani karoserie nemají žádné rozdíly. Chválabohu, že ostatní dva nové silenty mají na sobě nápis Gumokov.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.4.13, 17:02 |
|
|
varok
|
Hlavně že mě tady pořád poučuješ, že originály silenty jdou sehnat v každé mototechně. Věř mi, že jsem to tady nepsal jen tak. Když jsem psal kolikrát, že mají všude jen blato od žlutých, nebo předražené, tak to mám ověřené tím, že jsem dělal to co ty. Jezdil jsem od obchodu k obchodu a ptal se. V havířově jsem se ptal ve 4 autodílech. 2 neznačkové a silenty mají jen nějaký šit, žvýkačku. V origo škodovkách se mi od pohledu zdají taky neznačkové, ale za 3x takovou cenu, zloděje nepodporuji Když mi nabídnou někde ten silent třeba pumpy od žlutých za třeba 80,- kč a ve škodovce ten samý za 200,- kč? Nejsem blbec. V ostravě jsem se ptal ve 2 obchodech. V jednom zase jen čínu a ve druhém prý jsou české, ale značku prý neví. Ale na první pohled vypadají dobře. Čína bývá taková čistě černá, jakoby lepkavá a měkká. Tam mají jakoby od šedého prášku, tak je asi zkusím koupit.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.4.13, 18:15 |
|
|
michalkatka
|
Re:
gokralik píše: ... že někdo tady psal nějaké problémy s Feldím silentem ve Fa. Můžete to někdo rozvést? Mě to přijde jako blbost, když konzola, vodní pumpa, motor ani karoserie nemají žádné rozdíly... Fačko má iné uloženie motora, felda má v prvom rade reakčnú vzperu na prevodovke, má obdobnú funkciu ako "telefón" u Fava tomu má uspôsobený aj silent na prevodovke, Favo a Felda to má úplne inak... Ale s praxe Felda silent na vodnom čerpadle do Fava bez komplikácii ide....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.4.13, 11:53 |
|
|
gokralik
|
varok: No jo, jenže tys nemohl sehnat díly, které jsem v našem kraji hravě sehnal v každých druhých autodílech. Respektive jsem ti přímo psal, kde je seženeš. Tys pak koupil stejně něco jiného. Michal: Vidíš, to mě vůbec nenapadalo. Spíše jsem chtěl vědět, jestli jsou rozměry FA/Fe silentu stejné. Tudíž průměr a díra na šroub. Origo Gumokov je na netu za 150 kč, jestli tenhle Felda selže, tak ho objednám.
|
3.4.13, 16:22 |
|
|
varok
|
Rozměry mají stejné, měl jsem ho na fáčku normálně. Kdysy jsem měl celou pumpu z feliny, protože jsem nevěděl že má jiný silent. Byla to ale VIKA, tak po pár měsících odešla. Teď tam mám SKF, snad něco vydrží. Rozměry jsou stejné, ale když porovnáš ten gumový vnitřek, tak je každý jiný. Felda má jakoby takové Včko a favorit to má uchycené trošku jinak.
|
3.4.13, 17:05 |
|
|
gokralik
|
Jo, vím, že ta guma je jiná. Teď u té nové pumpy máš silentblok jaký? FA nebo FE?
|
3.4.13, 18:38 |
|
|
varok
|
Tam je klasický favoriťácký. Alespoň jsem to koupil jako na favorita.
|
3.4.13, 18:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|