Autor |
Zpráva |
timon111
|
Autonehoda Felicia 1.9D
Zdravím, mám takový větší problém. Předevčírem jsem měl měl celkem ošklivou autonehodu, na rovném úseku řidič traktoru s cisternou nedal blinkr, že bude odbočovat a zrovna ve chvíli kdy jsem začal předjíždět se rozhodl bez podívání do zrcátka odbočit vlevo a tím zablokoval celou silnici, takže se srážce už nedalo vyhnout. Naštěstí se zázrakem nikomu nic nestalo a s policií se vše vyřešilo na místě. Byl vypsán záznam o nehodě. Vše s pojištovnou jsem včera vyřídil, ale za pár dní má přijít technik od ČP, aby vyčíslil hodnotu vozu. Mám ale strach, že se mě pojišťovna bude snažit co nejvíce odrbat a dají mi jen pár korun, vzhledem k tomu, že je to starší vůz. Jedná se ale o Felicii 1.9D kombi (rok výroby 1999), která má najeto poctivých 142 000 Km, bez známek koroze, v perfektním stavu. O auto jsem se opravdu staral a vrazil do něj spoustu peněz a úsilí. Kupní cena byla 31 000 Kč, je vybavena elektronickým střešním oknem Webasto a autoalarmem. Dále jsem před 2 měsíci měnil rozvody, kapaliny, vodní pumpu, palivový filtr a spousty dalších věcí. Chtěl bych se zeptat, jestli s tímto nemáte náhodou někdo zkušenosti a nemáte nějaké tipy, jak docílit toho, aby mi vrátili nějaké rozumné peníze na koupi nějaké další ojetiny v podobném stavu. Oprava tady asi již nemá cenu. Předem děkuji za vaše reakce. Zde jsou fotky před havárií: http://timon111.rajce.idnes.cz/Feli/A tady je po havárii: http://timon111.rajce.idnes.cz/Feli_-_new_facelift/Edit: Ještě jeden dotaz, zohledňuje se také cena na kupní smlouvě, nebo se řídí pouze tabulkovými hodnotami a je jim jedno, za kolik jsem ji koupil?
|
24.4.13, 19:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Autonehoda Felicia 1.9D
tohle je relativně snadno opravitelný
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.4.13, 19:29 |
|
|
timon111
|
Jarda S. píše: tohle je relativně snadno opravitelný Fakt? Tak to by bylo super. Uvidíme, jak to ještě dopadne.
|
24.4.13, 19:49 |
|
|
CROWACK
|
No počkej, a to prdlý sklo je od čeho? Nevím nevím, jestli je skelet ok...hlavně takovou rozsáhlou opravu na 14 let starým autě žádná pojišťovna nezafinancuje, napálí ti takovou amortizaci, že budeš rád za 14 000 za totálku...
hlavně pokud můžeš, tak jim všechny prostředky co jsi do toho vrazil dolož účtenkama - za díly, za servis, jinak ten stav nebudou moc brát v potaz...
přivožralýmu jezeďákovi pazury urazit a ty máš další zkušenost - nikdy nepředjížďěj v míste kde je odbočka doleva, i kdyby to byl sjezd na polňačku, škodí to pleti...předjížďenýmu rupne v kebuli a je vymalováno...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.4.13, 20:36 |
|
|
timon111
|
CROWACK píše: No počkej, a to prdlý sklo je od čeho? Nevím nevím, jestli je skelet ok...hlavně takovou rozsáhlou opravu na 14 let starým autě žádná pojišťovna nezafinancuje, napálí ti takovou amortizaci, že budeš rád za 14 000 za totálku...
hlavně pokud můžeš, tak jim všechny prostředky co jsi do toho vrazil dolož účtenkama - za díly, za servis, jinak ten stav nebudou moc brát v potaz...
přivožralýmu jezeďákovi pazury urazit a ty máš další zkušenost - nikdy nepředjížďěj v míste kde je odbočka doleva, i kdyby to byl sjezd na polňačku, škodí to pleti...předjížďenýmu rupne v kebuli a je vymalováno... To přední sklo prdlo při nárazu, hlavní náraz se mi povedlo namířit čumákem do zadní pneumatiky traktoru, od té nás to odmrštilo do cisterny. Motor sice po nárazu běžel, ale kouřilo se z něj a dost to smrdělo, takže jsem to hned vypl. Elektronika se zdála být ok. Rádio hrálo i potom, dokud jsem ho nevypl. Rozhodně si odteď začnu dávat na traktory hodně velký pozor. Uvidíme, jak to dopadne s pojišťovnou.
|
24.4.13, 21:44 |
|
|
MATTESS
|
Na podzim do tátovy Felicie nacouval nepozorný řidič s nějakým SUV. Odnesl to levý zadní roh - světlo, konec blatníku, plech pod světlem, nárazník + lišta a plastový podběh. Docela jsem byl z toho znechucen. Auto je udržované s 66t km nahrbu, do té doby nehavarované. Měl jsem obavy, kolik pojišťovna vyplatí. Nakonec vyplatila 15000,- Tady si nedokážu odhadovat, kolik vyplatí. Tam je rozsah škody o dost větší
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
25.4.13, 06:24 |
|
|
venca.m
|
Klasická nehoda, viník má traktor úplně rozsekaný Nejspíš ti to dají na totálku, takže podle tabulek určí hodnotu tvého auta, odečtou zbytkovou hodnotu vraku a máš výsledek. Určitě bych jim ukázal za kolik si to koupil a kolik si do toho nasypal, ale myslím že to nebudou brát v potaz. Jestli s jejich výsledkem nebudeš spokojený, zkuz se podívat na http://www.amortizace.cz/bezplatne-pravni-zastupovani/ Nebo pohledej na netu, je víc kanceláří které se tímto zabývají...
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
25.4.13, 06:57 |
|
|
ventYl
|
nie je nahodou v cechach platny judikat o tom, ze amortizacia neamortizacia, je treba vyplatit tolko penazi, kolko bude stat oprava vozu do stavu v ktorom bol pred burackou bez ohladu na to, ci dojde alebo nedojde k zhodnoteniu vozu, pretoze koniec-koncov, tym, ze je auto burane sa znehodnotilo?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
25.4.13, 07:09 |
|
|
darklord
|
Ano. Ale az po tom ako to das na sud a on ti to priklepne. Defaultne to isto nebude.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
25.4.13, 07:11 |
|
|
varok
|
Asi taky hodně záleží na lidech, kteří tohle všechno vyřizují u těch pojišťoven, policajti apod. Kolik člověk vrazil do auta před havárii peněz a času nikoho nezajímá. Oni si všichni jezdí mercedesy apod. Nějaká felina jim je ukradená. Opravit by se to možná dalo, ale tipoval bych to na částku možná i větší než ta pořizovací cena. Když si vemete, že je skoro celý předek fuč? Jestli není urvaná přední ani zadní náprava, tak by se to dalo. Mě se kdysy stalo něco podobného, ale vrazil jsem firemním Tranzitem do Avie v Ostravě-Kunčicích u OZO. Ta byla ale schovaná před ostravským autobusem, takovým tím širokým, takže jsem ji neviděl, ani když jsem povyjel a podíval se, jestli něco nejede v protisměru. Když jsem vjel do protisměru a rozjel to na asi 80, tak avie začla odbočovat, ale už bylo pozdě něco dělat. Strhnul jsem to alespoň trošku do škarpy bokem, ale i tak se s takovou těžkou krávou nedá zabrzdit na metru. I když Avie neutrpěla skoro žádné újmy, jen pochomaný přední nárazník a urvaný pant na řidičových dveřích, tak cenu za škodu na Avii vyčíslili cajti na 60 000,- kč což ani ta Avie takovou cenu neměla. Náš tranzit měl dejebaný celý pravý bok, cenu vyčíslili na 80 000,- kč. Mají na to nějaké tabulky, podle kterých se řídí. Samozřejmě se trošku přihlížejí i na to, v jakém stavu felina byla před havárií. Určitě bych jim ukázal fotky před bouračkou. Naneštěstí já jsem měl papíry rok v čistírně a 15 000,- kč pokuty. Hold chybama se člověk učí. I kdyby vám dali třeba těch 15 000,- kč, tak vám to nenahradí to, kolik jste se s tou felinou nadřel při opravách a údržbě. Hold to je ten zku...ý vytunelovaný český stát
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.4.13, 08:59 |
|
|
timon111
|
Nějak to dopadne, no Už si postupně chystám daňové doklady, které se mi podařilo najít, okolo 10000 Kč by to mělo dát, také by snad na ceně mohl přidat alarm a to střešní okno, díval jsem se že střešní okna Webasto mají stále cenu okolo 5-7000. Tak snad to vezmou v potaz. Někdo mi doporučoval, ať toho technika hned na místě zkusím přesvědčit, aby to šlo na rozpočet místo totálky, prý by pak vyplacená částka byla vyšší. Ale pochybuju, že to projde. venca.m píše: Klasická nehoda, viník má traktor úplně rozsekaný Nejspíš ti to dají na totálku, takže podle tabulek určí hodnotu tvého auta, odečtou zbytkovou hodnotu vraku a máš výsledek. Určitě bych jim ukázal za kolik si to koupil a kolik si do toho nasypal, ale myslím že to nebudou brát v potaz. Jestli s jejich výsledkem nebudeš spokojený, zkuz se podívat na http://www.amortizace.cz/bezplatne-pravni-zastupovani/ Nebo pohledej na netu, je víc kanceláří které se tímto zabývají... Díky za tip, jestli se mnou vydrbou, tak aspoň budu moct zkusit něco dalšího
|
25.4.13, 09:24 |
|
|
darklord
|
Len im nehovor ze sa to stresne okno nerozbilo. Lebo ti tych 7000 jeho ceny z toho odcitaju ze to mozes predat.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
25.4.13, 09:26 |
|
|
timon111
|
darklord píše: Len im nehovor ze sa to stresne okno nerozbilo. Lebo ti tych 7000 jeho ceny z toho odcitaju ze to mozes predat. Aha, tak to bude horší, to střešní okno to zřejmě vydrželo bez prasknutí. Protože náraz zlikvidoval akorát předek. Myslíte, že ten technik bude zkoušet zapínat zapalování a funkčnost okna?
|
25.4.13, 09:43 |
|
|
Jarda S.
|
ventYl píše: nie je nahodou v cechach platny judikat o tom, ze amortizacia neamortizacia, je treba vyplatit tolko penazi, kolko bude stat oprava vozu do stavu v ktorom bol pred burackou bez ohladu na to, ci dojde alebo nedojde k zhodnoteniu vozu, pretoze koniec-koncov, tym, ze je auto burane sa znehodnotilo? víceméně ano, soud ale potvrdil že pojištovna musí vyplatit plnou cenu a až pak až může plnění pokrátit o případný zhodnocení který musí prokázat
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.4.13, 10:16 |
|
|
Jarda S.
|
timon111 píše: darklord píše: Len im nehovor ze sa to stresne okno nerozbilo. Lebo ti tych 7000 jeho ceny z toho odcitaju ze to mozes predat. Aha, tak to bude horší, to střešní okno to zřejmě vydrželo bez prasknutí. Protože náraz zlikvidoval akorát předek. Myslíte, že ten technik bude zkoušet zapínat zapalování a funkčnost okna? likvidátor zpravidla nic nezkouší, jenom fotí
|
25.4.13, 10:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|