Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 15:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felicie nestartuje 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie nestartuje
Zdravím pánové, omlouvám se, jestli se zde podobná závada nachází ale nenašel jsem.. Jde o felicii 1.3 Mpi, r.v. 2001..
Za tepla nestartuje, jen točí jak o život a nic. Když je studená chytne na drc.. Měnil jsem obě čidla teploty, lambdu, všechny filtry, svíčky. klapku, zrepasovaná hlava + těsnění pod halvou. Zkoušel jsem jiskru ( jak za tepla tak za studena), čerpadlo, vstřiky, měřil jsem tlaky ve válcích. Kontroloval jsem všechny konektory a svorkovnice, všechny spoje (jestli někde neni nějakej přechodovej odpor).. Diagnostika se tváří, jako, že je vše v nejlepším pořádku. Pořád bezvýsledně, jakmile se motor prohřeje na provozní teplotu tak nic, po vychladnutí zase krásně chytne.. Neřešili jste to někdo, netušíte někdo co mám ještě hledat? Já už jsem v koncích..
Díky za případný rady..

28.5.13, 14:32
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek Re: Felicie nestartuje
Hodnota teploty motoru za tepla na diagnostice je OK?

28.5.13, 14:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

a ked sa ohreje a nechcipnes ju, ide v pohode? netrha sebou? nesmrdi z vyfuku, alebo tak?

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

28.5.13, 14:49
Profil Zobrazit autorovy stránky

fatal: podle diagnostiky cca 90°C, nevybavuju si přesně nicméně na to můžu zejtra kouknout..
ventYl: dokud běží tak jde pěkně, necuká, nedusí se, jde pěkně tiše, z vejfuku je cejtit trochu, ale před rokem a půl emisema bezproblémů prošla..
Ještě sem si všiml teď odpoledne.. Když prudce přidam plyn tak se jakoby dusí a pak až začne táhnout ale jsou to zlomky vteřiny..

28.5.13, 19:09

Zdravim,
tohle dela vetsinou spatna, respektive odchazejici hallovka...vlastní zkušenost, i zkusenost mnoha jiných

R

29.5.13, 17:25

Díky za typ.. Zejtra zkusim jinou hallovku.. Dneska už sem pro jistotu udělal i ventily a jiný svíčky.. Auto jede pořád líp a líp.. Akorát teplý nestartuje.. :D

29.5.13, 18:16

Rustyy píše:
Zdravim,
tohle dela vetsinou spatna, respektive odchazejici hallovka...vlastní zkušenost, i zkusenost mnoha jiných

R

Spíše zabordelený snímač otáček, vadný by dělal problémy i za provozu teplého motoru. Na snímači se zespodu usazuje prach ze spojky a časem to může začít blbnout. Vyndal bych ho, očistil, stejně tak i otvor pro něj, tak aby šel nadoraz zasunout (aby byl spolehlivě co nejblíže setrvačníku).

29.5.13, 18:32

Díky, kouknu na to.. Doufám, že už to bude opravdu poslední co bude potřeba.. :D

29.5.13, 18:49
Mistr mechanik

třeba napětí v řídící jednotce pokud při teplém startu skočí 6.99 tak to nechytne

zkus vyměnit akumulátor :wink:

29.5.13, 19:34

Baterka je kupovaná v zimě nová.. Ale rozhodně neuškodim ničemu když to napětí při startu přeměřim, ale mylsim si, že by to dělalo binec i při studenym startu.. Nebo spíš při studenym.. Když je teplej motor tak se předtim jelo takže bude baterka nabitá.. Ale překontroluju..

29.5.13, 19:43

mne sa stalo, ze benzinovy radovy 5valec ak sa natocil studeny, naskocil na brnk a isiel krasne, ale teply sa takmer nedal nastartovat. laborovalo sa okolo zmesi a nakoniec to bola baterka, resp. regulator na alternatore, ktory dobijal ledva na 12V. studene si to pridalo tolko zmesi, ze to chytilo, teple uz si startovaciu davku tak brutalne nezvysilo, takze to chytit nevedelo.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

30.5.13, 06:53

Špatné teplé starty FEL1,3MPI jsem řešil já i servis asi 5 roků, kolísání volnoběhu jakbysmet, vyměněno všechno, snad jen volant zůstal původní.
Nakonec se problém vyřešil- ten krám jsem prodal.

3.6.13, 09:08

Tak jsem vymněnil hallovku a zatím startuje teplá i studená na drc.. Bez zaváhání. Doufám, že to bude i nadále vpohodě..

3.6.13, 17:19

Jak rikam: nejcastejsi pricina :wink: ....videl jsem to uz stokrat i u vozu jine znacky....casem by to prestalo startovat i studeny...

3.6.13, 17:21

breta1 píše:
Špatné teplé starty FEL1,3MPI jsem řešil já i servis asi 5 roků, kolísání volnoběhu jakbysmet, vyměněno všechno, snad jen volant zůstal původní.
Nakonec se problém vyřešil- ten krám jsem prodal.

Vyriešila by to najskôr výmena mechanikov,alebo servisu..

http://www.sptech.sk/

3.6.13, 18:40
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další