Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 23:35

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek Re: ETHANOL E85
[quote="Jiří Čech"][quote="21l, MERO a podobne sracky

třeba to meřo a podoné esterifikáty na ty jsem ujel 25O.OO km , všechno vlastmí výroba, cena 2 kč litr, sračkou bych to neoznačoval stačí si nalít u pumpy litr nafty do petky a nechat dva měíce na slunci pak člověk zjistí co to je sračka, :shock:

na co ted jezdím levně s tsi prozradím až za pár let protože by mně vyschly zdroje litr paliva nepřekročí dvacku :oops:

1.6.13, 06:49
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Jiří Čech píše:
A když to porovnám s cenou za bolševika, tak jezdíš za polovinu či třetinu, za co jsme jezdili my. A jestli tomu nevěříš, poděl si 3170 číslem 12,50 a pak cca 23 500 číslem 37. A pak mi řekni, kolik sis mohl koupit benzínu za průměrný plat tehdy a dnes...

Tohle by platilo jenom v pripade, ze bys neplatil 60% svyho platu za bydleni, coz dneska pomerne dost lidi musi (a mohl bych pokracovat dalsima duvodama proc na benzin nezbejva i kdyz je auto docela nutne potreba). To se samozrejme netyka dneska uz skoro duchodcu, ktery postavili barak za komunistu, nejlip svepomoci s pribuznejma (ktery chodili ve dve z prace odpocinuty a pak meli cas) a do lonska platili Cesky Sporitelne 550,-Kc za bezurocnou pujcku.

Cvokárium: Youtube Instagram

1.6.13, 07:44
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

přesně tak když se všechno zohlední tak ten benál je pořád drahý,

já jsem teda ten vychcánek co postavil barák a pobírám důchod a ještě si jezdím 1OO km za 12 koun :D

mě vyškolil jeden borec v brně vlítl do šaliny a rozdělil tam lidi na dvě skpiny

skupina blbců a skupina zlodějů

v tí skunině zlodějú se ozval jeden starý pán a hlásí " já nikdy nic neukradl jsem poctivý člověk!"

tak se pane nezlobte a přesunte se do skupiny blbců :oops:

1.6.13, 09:48
Moderátor

Viky píše:
Jiří Čech píše:
A když to porovnám s cenou za bolševika, tak jezdíš za polovinu či třetinu, za co jsme jezdili my. A jestli tomu nevěříš, poděl si 3170 číslem 12,50 a pak cca 23 500 číslem 37. A pak mi řekni, kolik sis mohl koupit benzínu za průměrný plat tehdy a dnes...

Tohle by platilo jenom v pripade, ze bys neplatil 60% svyho platu za bydleni, coz dneska pomerne dost lidi musi (a mohl bych pokracovat dalsima duvodama proc na benzin nezbejva i kdyz je auto docela nutne potreba). To se samozrejme netyka dneska uz skoro duchodcu, ktery postavili barak za komunistu, nejlip svepomoci s pribuznejma (ktery chodili ve dve z prace odpocinuty a pak meli cas) a do lonska platili Cesky Sporitelne 550,-Kc za bezurocnou pujcku.

----
A kolik si myslíš, že jsi tehdy dal za bydlení? Procentuálně sice méně, pokud jsi bydlel v dotovaném nájemním bytě - na který jsme ti tehdy ze svých daní docela vesele přispíval, že - aler ostatní životní položky byly výrazně dražší, než teď. Počínaje jídlem, konče průmyslovým zbožím.

Benzín je levnější, než tehdy, že platíš za něco jiného je věc druhá.

1.6.13, 15:05
Moderátor

slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:

jirko někde na net je takové kolo složení benzínu , třeba se cyklohexan nepřidává alle benál ho prostě obsahuje, třeba z výroby,

mám stím osobné zkušenosti najel jsem tak 1O.OOO km

--------
Ať hledám jak chci, cyklohexan jsem v žádném složení automobilového benzínu nenašel. Kromě toho má bod tuhnutí 6,5°C... Takže jsi asi jezdil na něco jiného, než cyklohexan... Cyklohexan se používá jakéo rozpouštědlo a látka při výrobě polyamidů atd.

1.6.13, 15:17
Mistr mechanik

jirko taky jsi se mohl dočíst že je velmi těkavý, odparný a výbušný to podstatné ti uniklo :oops:

1.6.13, 22:39
Moderátor

Milošku, v bezpečnostním listě má psán bod varu cca 80°C. Jistě, jako cyklický hexan bude nějak výbušný a vysoce hořlavý, jako všechny uhlovodíkové alkany, že... Ovšem je třeba si uvědomit, že je v řadě až za butanem, s kterým je v zimě docela problém nastartovat, protože se odpařuuje někde okolo nuly či výš. Každopádně je u cyklohexanu udávaná vysoká toxicita a vy, jako kovaní dobytci, kteří nemají jakýkoli pozitivní postoj k čistotě ovzduší a životnímu prostředí (jediné, na co se zmůžete, je odpojování lambda sond, že), kurvíte vzduch, který dýcháme včetně malých dětí.

Když to vezmu kolem a dolem, tak s láskou vzpomínám na bolševika, který neumožnil obchodování s těmito látkami lidem, jako jsi ty...

2.6.13, 07:34
Mistr mechanik

za bolševíka jsi se měl jiříčku dobře, vesnice a města byly zakouřené dehtem celé zimní období, všechny auta hulily vysoké emise a zdravé olovo, z nákladáků si dýchal prach azbestového obložení,

v klidu jsi pojídal všude přítomté DDT, a po vykoupání v moravě :shock: co to, jak to svědí, :shock:

který neumožnil obchodování s těmito látkami lidem, jako jsi ty...

on to neumožnil tak se to ukradlo kradlo se pořád a níkde nic nechybělo otom ta husákova éra byla :oops:

Naposledy upravil slovacek.milos dne 2.6.13, 09:07, celkově upraveno 1

2.6.13, 08:54
Ignorant pravidel

ja bych to neresil, Jirka cech sem prijde jednou mesicne precte si ty 2 nove stranky v tomhle tematu, napise 2 stranky protireci a zase je tu mesic klid

2.6.13, 08:59
Mistr mechanik

dyt nikdo neřeší normál pokec,

jirka sem patří :wink:

2.6.13, 09:13
Pan Kapitán

Kdyz vypravim detem, jak bylo Labe jeden den zeleny, druhej fialovy, treti den husta pena pod jezem... dneska tam uz rostou lekniny a lidi se v nem koupou. Akorat z nej nezerou velky kapry, ty co to jeste pamatujou.
(Tak to bysme meli k E85...)

Cvokárium: Youtube Instagram

2.6.13, 09:51
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

p

2.6.13, 10:40
Moderátor

Milošku, za bolševika bylo na silnicích podstatně méně aut, než je tomu dnes. Takže i toho čoudu bylo méně. Postupem času i toho olova ubývalo a co se týká azbestu - podle těchto teorií bychom měli mít všichni rakovinu, že... Azbest byl látkou "potenciálně nebezpečnou", ne přímo rakovinotvornou. Šlo o to, že když vdechneš prach z azbestu o určité, přesně definované velikosti, má snahu se zaseknout v plících a pak okolo ní začne nebo nezačne něco bujet. Pokud vdechneš jinou velikost, buď ji zase vydechneš nebo se do plic díky navázání na hleny atd. vůbec nedostane.
Jestli si myslíš, že dnes se topí všude plynem, tak se rychle probuď. Dnes se topí velmi často PET lahvemi a podobným svinstvem... DDT skončilo někdy v padesátých letech a když už jsme tak u toho, papáme ho dodnes. Já jako dítě klidně pil z Hané, která mi tekla sto metrů od domu, byla plná hrouzků a podobné havěti, svého času byli dole pod splavem za sokolovnou raci... :D Ovšem jen do té doby, než začali vypouštět z čistírny oděvů občas barevnou vodu... Ale nikdy jsme z té vody neměli žádné vyrážky ani nás nic nesvědilo... :)

Víš, za bolševika by ses prostě k cyklohexanu nedostal, ani ukrást by nešel. Mohl ho ukrást jen ten, kdo s ním dělal, ale pochybuji, že by ho z fabriky tahal po kanystrech. V tom byl ten rozdíl. :wink:

Mimochodem - dnes se opět krade a nikde nic nechybí, všiml sis toho? :P

2.6.13, 18:13
Moderátor

21lucas píše:
ja bych to neresil, Jirka cech sem prijde jednou mesicne precte si ty 2 nove stranky v tomhle tematu, napise 2 stranky protireci a zase je tu mesic klid

Jiřík sem přijde vždycky, když se objeví nějaký nový příspěvěk, ale ne vždy na něj reaguje, protože mu to nestojí za to... :D

2.6.13, 18:14

Jiří Čech píše:

Mimochodem - dnes se opět krade a nikde nic nechybí, všiml sis toho? :P

dnes se tomu říká tunelování

3.6.13, 07:01
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 76  Další