Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 21:45

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek Re: ETHANOL E85
Jiří Čech píše:
Milošku, jsem strašně zvědavý na to, kdy tady řekneš, že umíš i něco jiného, smysluplného, co má nějaký význam - ale zatím jsem zjistil, že umíš jen dvě věci - vyrábět kdejaká svinstva, na která pak jezdíš a odpojovat lambda sondu... :-))

jiříčku se mi zdá že si pořád něco celkově nepochopil, svinstva nevyrábím, možná jo, odpojování lambád je taková moje teorie, proto sem píšu

a píšu proto že nejsem zastáncem výroby svinstava, nepíšu proto abych byl smysluplný,

popisuju jen to co se kolem mě děje

nic víc nic mín :D

pokud chodíš do práce tak tě svým spůsobem degraduje a ve svém volnu se snažíš něco dohhnat

já jen sloužím lidem je to moje povaha i poslání :wink:

11.9.13, 18:41
Pspvek Reklama

Moderátor

Milošku, svinstva vyrábíš a ještě se tím chlubíš. Něco jako čistý vzduch tě nezajímá, odpojování lambda sondy totiž rozhodí nastavování směsi a kat pak nefunguje, jak má. Když něco nechce s lambdou jet, tak to znamená, že je něco špatně a mělo by se to opravit tak, aby to zase s lambdou jelo. Lidem nepomáháš, to máš docela pokřivené myšlení, učíš je porušovat zákony a zvyšovat znečištění prostředí. Blbé hemzy o tom, jestli chodím do práce atd. jsou fakt na úrovni IQ tykve, na rozdíl od tebe tam vydělám tolik, že nemusím řešit nějakou cenu benzínu nebo nafty. A hlavně - mít auto není nárok, na auto a jeho provoz si musíš v první řadě vydělat, jinak ho nemůžeš provozovat. Musíš si vybrat - buď budeš mít auto, nebo budeš chodit do hospody. Na obojí má peníze v sociální kategorii, do které patříš, málokdo... :D

11.9.13, 18:54

Jiří Čech píše:
Nepér píše:
Ale tak když se to dobře natryskuje a poladí se předstih, má to pak "věčí tlaki a vyšší víkon ne"?
Myslíš? :-)
Mám v plánu to příští sezónu zkusit. Ale kolega to tady jezdí úplně bez trysky na II. stupni, aby to jelo, tak z toho mám trochu strach. No, uvidíme podle lambdy, jestli se to dá vůbec v otáčkách dostatečně nakrmit.

11.9.13, 21:44
Profil ICQ
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
Milošku, svinstva vyrábíš a ještě se tím chlubíš. Něco jako čistý vzduch tě nezajímá, odpojování lambda sondy totiž rozhodí nastavování směsi a kat pak nefunguje, jak má. Když něco nechce s lambdou jet, tak to znamená, že je něco špatně a mělo by se to opravit tak, aby to zase s lambdou jelo. Lidem nepomáháš, to máš docela pokřivené myšlení, učíš je porušovat zákony a zvyšovat znečištění prostředí. Blbé hemzy o tom, jestli chodím do práce atd. jsou fakt na úrovni IQ tykve, na rozdíl od tebe tam vydělám tolik, že nemusím řešit nějakou cenu benzínu nebo nafty. A hlavně - mít auto není nárok, na auto a jeho provoz si musíš v první řadě vydělat, jinak ho nemůžeš provozovat. Musíš si vybrat - buď budeš mít auto, nebo budeš chodit do hospody. Na obojí má peníze v sociální kategorii, do které patříš, málokdo... :D

zajímavé čtení bohužel bokem vídně
vyvracet ti každou větu je pohádka o slepičcce a kohoutkovi a samosvorné převodovce, tam máš mezry ve vzdělání :oops:

12.9.13, 06:28

Sice už jezdím na benzín ale s autem jsem najel 15 000 km na čistý E85 a emise mám 0,03% a norma je prej do 0,5% (na benál). A borec říkal že ani jeho felda s polovinou najetých km nemá takové emise a tak dobře ji neučinkuje katoš. Takže to nebude tak že by to asi moc škodilo.

17.9.13, 12:20
Moderátor

slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:

zajímavé čtení bohužel bokem vídně
vyvracet ti každou větu je pohádka o slepičcce a kohoutkovi a samosvorné převodovce, tam máš mezry ve vzdělání :oops:

--------
Něco mi o té= samosvorné převodovce pověz, abych se více vzdělal - ale snaž se, abys pak zase nebyl za pitomce... :-)

17.9.13, 14:28
Moderátor

Marťas píše:
Sice už jezdím na benzín ale s autem jsem najel 15 000 km na čistý E85 a emise mám 0,03% a norma je prej do 0,5% (na benál). A borec říkal že ani jeho felda s polovinou najetých km nemá takové emise a tak dobře ji neučinkuje katoš. Takže to nebude tak že by to asi moc škodilo.

---
Já nevím, ale moje kdysi firemní Felda 1,6 s najetými 168 000 km měla při měření emisí CO na hodnotě 0,01 %, tedy na hranici měřitelnosti. Ovšem jsem na měření přijel s prohřátým motorem a tedy i katalyzátorem... :-) A co říkal nějaký borec má asi takovou váhu, jako výplody agentury JPP... :-D

Na vysvětlenou - jelikož má dnes každý motor katalyzátor, pokud není něco hyn, emise vyjdou zhruba stejně, záleží na typu motoru a vstřikovací soustavy - tu stechiometriickou směs ta krabička nějak zvládne. Bavit se o emisíích má cenu jen v případě starých karburátorových motorů bez katu, které je problém na E85 přizpůsobit tak, aby zvládl jet i na čistý benzín. Jinak - v článku jsem jasně napsal, jak to ve skutečnosti s těmi emisemi je, že se musí brát v potaz i emise (CO, CO2), vznikající při výrobě ethanolu. A ty jsou o dost vyšší, než při výrobě benzínu nebo nafty. Takže když to tak člověk vezme, ethanol není vůbec akologické palivo, jelikož tvoří více CO2, protože má auto vyšší spotřebu.

17.9.13, 14:35
Mistr mechanik

jirko a co je dneska ekologické palivo to je takový pojem jak průjem na kterém se pak dají vydělat velké prachy,

vem si naftu a benzín který tankuješ mnohdy pěkný sajrajt, stát nemá prachy tak na čoi snížily stavy, na kontrolu paliv není prostor, no a ve finále naše mafie s topnými oleji vozí z východu levné ruské ředitlo, kdejaký sajrajt podobný motorové naftě, se kterými ty nakrmíš svoji káru a vyfukuješ koktejl o kterém se ti ani nezdá, :oops:

17.9.13, 17:35
Moderátor

Milošku, myslíš si, že je možné sem po aféře s LTO vozit nějaké ředidlo, navíc odněkud z Ruska a že si někdo riskne to prodávat? Víš, co obnáší GO poškozených motorů? A skutečně si myslíš, že ČOI nemá lidi na kotroly benzínů a nafty? benzín musí v první řadě splňovat oktanové číslo, jinak dnešní motory nejedou, ani když jim odpojíš lambádu... :-D A věř tomu, že by si na to hned někdo stěžoval a pumpař by se divil i ušima... Tak tady nemel cypoviny, pokud vím, tak problém s palivy není o tom, že by to nebyl benzín, ale občas něco s měřených charakteristik nesplňují, což je třeba problém prodeje státních strategických rezerv, když je benzín už staršího data a může v něm být větší obsah vlhkosti.

Poklud vím, tak jediný, kdo tady propaguije spalování svinstev, jsi ty... .-D

17.9.13, 19:08
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
slovacek.milos píše:
--------
Něco mi o té= samosvorné převodovce pověz, abych se více vzdělal - ale snaž se, abys pak zase nebyl za pitomce... :-)

já ti jirko o samosvorné převodovce řekl všechno je založena na modulu zubu, nedovolí rychlejší přenos sil než na který je skonstruována

kolo je kolo a kolem zůstane tak to bylo a je a nic se na tom nezmění

věnuji ti jednu písničku http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4340,d.Yms

zbytek se dovíš v refrénu

třeba tě pobaví jako řiditele :wink:

17.9.13, 19:20
Moderátor

Vidíš, zase jsi napsal hovadinu. Samosvorná převodovka neexistuje, existuje převod, který je samosvorný, což je třeba šnekové soukolí od určitého úhlu stoupání. Modul zubu je zase něco úplně jiného. A definici máš úplně blbě. Samosvornost snamená, že lze přenášet výkon sice na oba směry, ale pouze jedním kolem, snaha otočit kolem druhým je zbytečná.

Vidíš, zase jsi za blbce... :-)

17.9.13, 20:18
Mistr mechanik

šnekové soukolí od určitého úhlu stoupání. Modul zubu je zase něco úplně jiného

a co to je jirko modul a úhel stoupání

17.9.13, 20:34
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
Milošku, myslíš si,

znáš stk ME kterí mě vyhodilo že spaluji nějaké svinstva já ne a ty si to jen myslíš tak si zas za blbce :oops:

17.9.13, 20:40
Mistr mechanik

pravidlo máš myslet znamená ho**o vědět :oops:

17.9.13, 20:44
Moderátor

slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:
Milošku, myslíš si,

znáš stk ME kterí mě vyhodilo že spaluji nějaké svinstva já ne a ty si to jen myslíš tak si zas za blbce :oops:

-------
STK neřeší, co máš v nádrži, ale jestli splňuješ v daném testu na volnoběh a zvýšené volnoběžné otáčky příslušné emise podle roku výroby auta. Viděl jsem projít čadifuka, protože měřící zařízení neřeší měření sazí... Kromě toho není problém na STK něco vetknout kemošovi do kapsy a projdeš vždycky... Zvlášť na malých městechh je to na denním pořádku.

17.9.13, 20:49
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 76  Další