Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.11.24, 05:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 problém s elektrikou po výměně motoru 
Autor Zpráva
Pan Kapitán

Příspěvek Re: problém s elektrikou po výměně motoru
Napeti na baterce naprazdno, pri nastartovanym motoru atd.... jaky jsou hodnoty?

Cvokárium: Youtube Instagram

27.9.13, 09:21
Profil ICQ YIM
Pspvek Reklama

Altik - tlustej kabel vedoucí k baterce a jeden drát co vede od ventilatoru ..co ete tam má být?
A co bych měl měnit na palubce? Ta zůstala jak byla

27.9.13, 11:40

Na baterce naprazdlo bylo asi 11,7 dal sem jí nabíjet tak uvidim odpoledne/večer ..pak zmerim vše ostatní.. Byl sem v práci volno mám až teď a taky uz sem sehnal multimetr.. tak začnu řešit odpoledne..pak napisu hodnoty

27.9.13, 11:42

no tak po "nabití" měla furt stejně.....dal sem jí do auta přez kabely to natočil s připojeným konečně sehnaným multimetrem...no a motor sice běžel...ale na nějakých 11,3V přibližně......zapl sem světla...větrák..brzdovky...a byl konec :D...takže sem sehnal jinou baterku a Favorit normálně funguje!!! děkuju všem za ochotu..:)...

27.9.13, 17:40
Ignorant pravidel

4 dny resime kostlivce ve skrini a ono stacilo jako prvni vymenit baterku, jen me nejak nesedi ty jeji priznaky !!!

27.9.13, 17:46

Proč? Já měl nedávno na felině úplně to samé, než jsem ji prodal. Samozřejmě jsem předtím dal jinou baterii. Prostě jeden článek v dupě, no. Já jsem sice měl felinu v garáži dlouho odstavenou, ale občas jsem ji projel. No a poslední dobou jsem felinu nastartoval, akumulátor jako nový a startérem točil normálně rychle. Chvíli jsem něco udělal venku a pak zase chtěl zajet do garáže. To už točil startér pomalu, jako při vybitém akumulátoru. Na druhý den točil už při prvním startování startér asi polovičními otáčkami podle zvuku. Zase jsem chvíli něco dělal před garáží a potom už to nenatočil. Akumulátor jsem normálně asi 12 hodin nabíjel a na další den se to zase opakovalo. Vzal jsem si z domu do garáže měřák a na akumulátoru kolem 11,7V, Když jsem auto nastartoval, tak napětí spadlo na nějakých asi 10,3V. Tak jsem zjistil, že je článek v dupě. Zkoušel jsem akumulátor znovu nabít, přitom už tentokrát měřit měřákem a i při plném plynování nevylezlo napětí přes těch asi 13V. Přitom má být napětí při plně nabitém akumulátoru kolem 16,8V u nového akumulátoru a při starším se snižuje. U akumulátorů před koncem ale kolem 15,5V ještě bývá, z mým vlastních zkušeností.

Takže tazatel měl asi akumulátor po smrti, nejspíše mu odešel jeden článek a jako první měl změřit napětí, při takovýchto problémech.

27.9.13, 18:10

Multimetr sem sehnal až včera.. :) a problém přetrvává pojezdil sem startoval svítil blikal, vsechno ...a pak zase postupně klesala hodnota napeti.... a sem zase peskochodec.....zkusím dát jinej alternator... DOTAZ... Jak správně zapojit altik u bmm? Tlustej kabel k jasnej... Z jeho svazkujdou va kabely na teplotní snimac na chladici a jeden cernej od ventilatoru nic víc tam neni... Ešte zkouknu regulátor a uhliky ..:(

28.9.13, 10:43
Ignorant pravidel

tak poporade:
sviti ti kontrolka baterie na palubovce?
zhasne po nastartovani?
sviti ostatni kontrolky?
kolik voltu je na baterii kdyz mas nastartovano?
na alternator patri tlustej cernej a ( zlutej )?

28.9.13, 10:55

kontrolka nesvití vůbec..baterka kterou sem ta dal měla 12.2 asi...natočila motor v pohodě (5x cca za tu dobu co sem si myslel že je už vše ok a jezdil sem)...při nastartovaným motoru asi 12.1...čekal sem že bude stupat dobíjením...ale naopak...klesala..se zapnutými světly apodobně...

28.9.13, 11:06

ostatní kontrilky v pohodě...mazání atd

28.9.13, 11:06
Ignorant pravidel

tak pokud nesviti kontrolka je bud spalena nebo neni zapojena do spravne diry v alternatoru
tady je TEN zakopanej PES

28.9.13, 11:08

asi mi to došlo...:D mam špatně kabel...ten od ventilátoru musí přeci na čidlo teploty... a ten co mam na čidle tepoloty....ten žlutej..musí na altík... :D to by mohlo bejt ono...jdu to nějakým způsobem vyzkoušet..Děkuju že si mě trknul s tou žlutou

28.9.13, 11:09

je možný že je to jen timhle ?

28.9.13, 11:13
Ignorant pravidel

urcite :-P ale tu barvu fakt nevim jiste

28.9.13, 11:16

Tak jestli jsi to měl zapojené naopak, tak moc nechápu, ale to by potom asi musel jet ventilátor na chladiči pořád ne? A ten káblík na čidlo je u novějších typů favoritů, dokonce myslím že u všech, to už si nepamatuji zapojený až po zapnutí klíčku, tedy na 15ku, ne? Přímo na altík to měly š120 a pak se k tomu vrátili až na feldě. A s tím dobíjením je to tak, že pokud nesvítí kontrolka dobíjení po zapnutí klíčku jak psal 21Lucas, tak to nedobíjí, protože se nanabudí altík. Zkus alespoň provizorně zapojit žárovku 2W na ten tenký káblík od altíku, tedy na Faston konektor a druhý vývod žárovky na +12V. Měla by svítit a po nastartování by měla zhasnout a mělo by to začít dobíjet. Bez dobíjení se nedivím, že ta baterka je za chvíli kaput. Dobíjet by to mělo minimálně 13,5V naprázdno, ale lepší je kolem 14V.

28.9.13, 12:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další