Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 2.11.24, 17:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 131  Další
 gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Trochu to upřesním. Favorit nikdy neměl dole černý pruh. Buď měl okno čiré, tónované nebo tónované s modrým pruhem (ale těch moc nebylo, co jsem si všiml, tak snad jen Blackline a Solitaire ho dostávali standardně). Felicie má černý pruh vždy. Pozdější roky výroby pak měly ještě černé kolečko pod držákem zrcátka, které by na Favoritu vypadalo už dost blbě. A stěrače vidíš i u Feldy, takže není co řešit. Já bych tam překousl klidně i s černým pruhem, ale když byl k dispozici originál pro Favorita, tak proč ne... navíc jsem dneska zjistil, že sklo není téměř vůbec poškrábané a nevidím v něm při jízdě v noci miliony odlesků. Paráda. S tím starým to bylo kolikrát o hubu, páč člověk neviděl nic.

Jinak odstín červené je stejný, je to foťákem. Ale i tak mi to přijde dost světlé. Buď je to tou novotou a nebo tím žlutým plničem pod barvou. Ale kapotu jsem stříkal na šedý plnič a vypadá úplně stejně...

Dveřní lišty ještě nevím, našel jsem na e-shopech takové širší se stříbrným nápisem Favorit, tak asi půjdu do nich. Horší bude ta fólie na B sloupky...

2.10.13, 22:45
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
proto už říkám že jedině nový okno :wink: neuvěříš dokud neokusíš

2.10.13, 23:33
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek Re:
gokralik píše:
Horší bude ta fólie na B sloupky...

horsi v cem? v nalepeni nebo ji sehnat?

3.10.13, 07:10

Příspěvek 
Sehnat ji. Na aukru občas bývá, zatím jsem po tom moc nepátral... řekl jsem si, že tyhle dvě zbytečnosti až po další výplatě. :) Páč peněz jsem do toho nasypal za poslední dobu dost...

3.10.13, 08:58

JardaS: to kolečko nebylo ze starého skla, bral nové ze sáčku.

Gokralík: Ty černé folie jde ještě sehnat v mototechně, ale je dost drahá. Myslím že jenom na ty 4 sloupky stojí kolem 200,- kč.
Ta barva záleží jak jsi ji kupoval. Podle čísla, nebo vzorek barvy? Já jsem stříkal naši felinu a u dvou různých firem jsem si nechal namíchat barvu 8180. V havířově mi namíchali barvu takovou více do oranžova. V ostravě čistě červenou, asi jako originál. Nechal jsem ji míchat pokaždé podle čísla.

3.10.13, 13:44

Příspěvek 
Tak jelikož na STK stále čekám, zkusil jsem si dneska cvičně přehodit karburátor. Původní nejezdil minimálně dva roky na benzín, a ani předtím se ho moc nenapil, jezdilo se na něj jen výjimečně když došel plyn, tak jen k nejbližší benzínce. Dal jsem tam karbec z Fáčka, co mělo najeto kolem 100 tkm a bylo jen na benzín. Čekal jsem, co se stane a nestalo se nic. Chová se úplně stejně jako ten můj starý. A teď co se mi teda nelíbí: Motor na volnoběh škube. Ať nastavím otáčky jaké chci, skáče to tak v rozmezí 100 otáček. Chvíli se to jakoby přidusí, pak zase vyskočí nahoru, po chvíli to spadne na 800 a za chvíli se vše opakuje. Stabilně udrží otáčky max 5 sekund. Jinak si prostě takhle mění volnoběh. Na LPG drží volnoběh perfektně stabilně bez sebemenšího škubnutí.

Druhá věc co mě sere a kterou vůbec nechápu je předstih. Když udělám základní polohu rozdělovače tak, že rysku na řemenici dám na nulu a rozdělovač ryskou na rysku a nastartuju, předstih na volnoběh se válí někde na -20° a motor divně duní a nechce do otáček. Takže ho rozdělovačem vytáhnu, pošteluju ten pitomý kolísající volnoběh, ale vůbec netuším, kam až jsem rozdělovač (a šroub volnoběhu) vykroutil. Taky mě napadlo, jestli to nemá nějakou souvislost.

Když jsem takhle nastavoval předstih na Milošovi, šlo všechno hladce a auto na emisích excelovalo, dostal jsem pochvalu, že tak pěkné hodnoty jak na LPG tak na benzín už dlouho neviděl.

7.10.13, 17:42

to tam mas ten karbec ode me?

7.10.13, 17:48

Příspěvek 
Jo, od tebe... dokonce jsem ještě na něm opravil prasklou hadičku.

7.10.13, 18:15

A nemáš prasklé to těsnění pod karbecem? Někdy to nemusí jít vidět, jednou jsem opravoval jednomu chlápkovi fáčko. nešlo seřídit karbec. Těsnění pod karbecem vypadalo dobré, ale asi byla prasklina, protože jsem dal jiné těsnění a ztratily se všechny zápory. Vyrovnal se volnoběh, vše šlo krásně seřídit. Nebo tady kluci píšou, že to může dělat prasklá hadička od posilovače brzd.
Ten předstih nevím, ale nemáš náhodou přehozené to spodní kolečko spojky? Nevím jak se to správně nazývá, ale to kolečko s výstupky. Nebo ti to uteklo, jestli jsi dělal rozvody, podle mě.

7.10.13, 19:01

Příspěvek 
A proč by tedy na LPG vše fungovalo parádně? Mimochodem jsem teď tu podložku vyměnil a chová se to úplně stejně.

Jo, po rozvodech jsem tam vrazil rozdělovač prvním způsobem, kterým tam vlezl. Ale když je ryska na řemenici na 0 (tzn. že první válec v HÚ) a ryska rozdělovače na rysce, nemělo by být jedno, v jaké poloze se nachází rozdělovač vůči motoru?

7.10.13, 19:47

Příspěvek 
Tak jo. STK hotová. Bez výhrad. Až se technikovi nechtělo vystupovat z auta. :D Prý jestli jsem takový fanda, ať si koupím příští Svět motorů, bude tam 15 stránková příloha o Favoritu. 8)

8.10.13, 15:37

Tak ono hlavne vo formane je rozdelovac viacmenej uplne novy, rozvody tam tiez boli robene takze nevidim dovod aby bol problem s predstihom, tam sa to proste raz nastavi a za rok len skontroluje :)

8.10.13, 19:16
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No já rozvody dělal před 30 tkm a rozdělovač byl po repasi taky asi tři čtyři roky zpět. Takže v tomhle by problém být neměl.

Emise jsem měl ukázkové, takže nějak extrémě špatně jsem to asi nenastavil.

8.10.13, 19:45

Příspěvek Re:
gokralik píše:
Prý jestli jsem takový fanda, ať si koupím příští Svět motorů, bude tam 15 stránková příloha o Favoritu. 8)
To vyjde asi zítra, má v tom prsty kolega z Fávoklubu, fotilo se minulý týdem v MB při příležitosti přednášky Ing. Hrdličky. Bohužel se mi to zrovna posralo, tak tam nebudu, bo jsem přijel focusem :sick:

9.10.13, 20:03
Profil ICQ

nemáš náhodou prehodené hadičky pre podtlakové ovládanie rozdeľovača a voľnobežný vzduch od nalievacieho veka na olej :?:

inak moje auto tiež nemá rado benzín, aj keď som už prešiel na BMM stále to nieje ono...

10.10.13, 17:27
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 131  Další