Po výměně těsnění pod hlavou motor cuká,nedrží volnoběh.
Začnu od počátku:
V létě mi spadl klínový řemen ,já měl na palubovce kde jsou kontrolky položenou peněženku a nevšiml jsem si že mi svítí kontrolka od dobíjení.Shodou náhod mi čidlo teploty vody ukazovalo vždy asi 4mm pod červenou hranici.Problém jsem tušil až jak mi ručička vyšla na červenou hranici.Motor jsem vypnul,nechal schladit,klínový řemen byl potrhaný,ale na dojezd domů to ještě zvládnul.
Jel jsem asi 2km a když jsem už točil do vrat tak mi motor zdechnul,nastartovat ho už nešlo.
Auto 3 měsíce stálo v garáži a já se rozhodoval jestli ho ještě opravovat nebo sešrotovat.Technickou mám do 20.10.2013.
Ale měl jsem teďkom pár dnů volna tak jsem sundal hlavu motoru.Těsnění bylo na několika místech sprouchnivělé.
Koupil jsem tedy nové,hlavu vyčistil (ohnutá nebyla,dal jsem ji na sklo) vše smontoval,dal nový olej (předtím jsem ještě sundal vanu,dal nové těsnění).
Motor nastartoval
Pěkně držel volnoběh,jel jsem to projet.Výkon v normálu,jen při otáčkách nad 2200 slyším jakoby slabé pískání (jako by to mělo turbo
)
Po zahřátí motoru a vyřazení rychlosti mi motor chcípnul,nastartuji,ale otáčky nejde udržet na volnoběhu.Během následujících dní jsem pozoroval při akceleraci malé občasné cuknutí,jako by špatná svíčka.Vyměnil jsem dvě svíčky za jiné (starší,nové zatím nechci kupovat,ale koupím).
Při vyšroubování svíček jsem na třech svíčkách na závitech zpozoroval olej.Tak nevím jestli je to špatnou montáží hlavy (dělal jsem to poprvé,ale myslím že jsem ji dotáhnul pořádně a dle návodu).
Pokud jedu na LPG tak mi to volnoběh drží,ale taky jen cca 500 ot.
Před výměnou těsnění pod hlavou jsem takové problémy neměl.
Dneska jsem nastartoval auto na benzín,asi 15 sekund nechal na volnoběh,pak trošku přidal.Motor chcípnul.Vyšrouboval jsem svíčky a vyfotil je.Fotku přikládám,zkuste ohodnotit.
http://katoo1.rajce.idnes.cz/Auto#DSC_0149.jpgEDIT:vyměnil jsem tu první pravou svíčku (brisk),projel jsem to a nic necukalo,ale volnoběh to pořád drží špatně.
Taky mě znervózňuje ten olej na závitech svíček