Autor |
Zpráva |
ukii
|
Centrál BRANO do Fav 93
Ahoj, kamarád likviduje své shnilé milion edition 94, chtěl jsem si z toho přehodit centál do svého 93 střik 40kw. Myslíte že to jde, případně stojí to za tu drbačku? co všechno to obnáší?
_________________ Favorit Sporting 135Lxi 40kW, 1993 "Fidorka" - už není.. Felicia 1.3 MPI 50kW, 1997
|
9.10.13, 13:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Centrál BRANO do Fav 93
Záleží co všechno dá, nejlépe vzít všechno. jak jednotku centrálu na klíček, tak i serva. Namontovat to půjde v pohodě a jestli to má origo serva ještě na zámku, tak luxus práce na pár minut. (pro rýpavé myšleno obrazně)
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.10.13, 14:23 |
|
|
ukii
|
Díky za odpověď, no tak jsem to celé omrknul a rozumím tomu správně, že budu muset vyměnit celé zámky? resp mechanismus zamykání? Vypadá to totiž, že jsou naň serva napevno, teda jestli se nemýlím..
_________________ Favorit Sporting 135Lxi 40kW, 1993 "Fidorka" - už není.. Felicia 1.3 MPI 50kW, 1997
|
9.10.13, 14:44 |
|
|
p.s.
|
ano nemýlíš se vem celý zámky
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
9.10.13, 15:22 |
|
|
ukii
|
Já jsem se v tomhle nikdy nerýpal, prosím pěkně, nenapsal by někdo stručný postup co a popřípadě jak sundat? Celému tomu zavazí ta bílá krytka a taková ta tyčka mechanismu stahování okýnka, navíc je tam to táhlo k vnitřní kličce a nevím přesně jak ho vyprostit. Pomůžete?
|
9.10.13, 15:30 |
|
|
p.s.
|
ta krytka je zevnitř uchycená ke klice musíš odšroubovat a z boku bejvali takový sponky pak kapku ježek v kleci a vyndat sundej si vše co de zámky kabely i s konektorama nebo aspon konektory s 10cm kablíků at si to můžeš nastavit a za budíkama bude řj centrálu tu si sundej i konektorem
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
9.10.13, 16:08 |
|
|
ukii
|
Hurá, tak už to cvaká, ale dalo mi to zabrat, místy to byl teda docela násilný ježek v kleci, Tleskač by nebyl rád.. Tak díky za rady..
|
10.10.13, 18:27 |
|
|
jarek83
|
Ahoj, potřeboval bych radu, nebudu zakládat nové téma, dám to sem. Na fanošovi odešel centrál. Jednou takhle zamknu a už neodemknu. Když se pokusím o zamčení, v motorkách to jakoby cukne, když odemykám, neděje se vůbec nic. Vyměnil jsem řídící jednotku centrálu a nic. Měřil jsem napětí na vodičích- na žlutém je v klidovém stavu nějakých 6V, na černém nula. To jsou ty vodiče které ovládají přímo motory ne? Při zamykání je napětí na tom žlutém nula. Nemělo by být na obou vodičích +12V? Když se centrál ovládá "mínusem"??? Fakt nevim co s tím, za každou radu budu vděčný, díky.
|
17.10.13, 15:30 |
|
|
p.s.
|
centrál je ovládán mínusem ale mínus ovládá řj a ta ovládá pomocí 2 přepínatelných relátek samotné motory centrálu takže nejdřív zkontroluj kabely mezi dveřma jestli nenajdeš nákej přelámanej a zkontroluj konektory jestli nejsou zoxidovaný pak bych zkusil jinej motorek u řidiče bejvá nejvíc namáhán a odchází
|
17.10.13, 15:56 |
|
|
varok
|
Není dost informací. Jde o centrál jen na klíček, nebo i na DO? A jaký to je systém? Nejspíše odešlo některé přední servo ve dveřích. Jsou tam takové plíšky nahrazující přepínač a ty jsou už asi opálené a nemají kontakt. Vyměnit servo a bude klid. A ještě doplním, máte v tom kolego nějaký guláš. Jak psal p.s. tak to je jen systém na kterém pracuje řj centrálu. Do dveří řidiče a někdy i sousedových pět drátů. Tři z nich vedou právě od toho přepínače co jsem psal výše a dávají signál řj centrálu, jestli je zámek odemknutý nebo zamknutý. Další dva jsou napájení servomotorku. Tam se mění polarita, při odemknutí je na jednom plus a na druhém mínus. Při zamknutí se polarita obrátí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.10.13, 17:14 |
|
|
jarek83
|
No ale problém je že nefunguje centrál ani u řidiče ani u spolujezdce- kdyby se přerušily vodiče, tak pochybuju že to bude zároveň ve stejný okamžik na obou stranách. Posral se mi dálkový centrál, dlouho to fungovalo bez dálky. Koupil sem novou dálku- svorkovnice byla 10ti pólová jak ta původní. Tak jsem ji zapojil, ale piny byly uplně jinak jaky ty původní, tak jsem to musel přepinovat. Jestli tohle to mohlo poškotit? (zapojil jsem a nefungovalo to). Pak jsem normálně zamkl a od té doby to nefunguje... varok- klidně mi tykej, zmatek jestli v tom mám nevím. Napsal jsem co jsem věděl a zjistil...
|
17.10.13, 20:02 |
|
|
jarek83
|
Jo a jedná se o origo Brano. Jo a nevim teda, ale vodiče které jdou k motoru jsou právě ten žlutý a černý- nebo ne? Na ty byla napojena původní dálka. Prostě je mi divné, že na jednom- ten co zamyká bylo 6v- a motorky aspoň jakoby měli snahu zamknout Ten druhý co podle mě odemyká - na něm je napětí 0V a po vytažení kolíku nedělá vůbec nic
|
17.10.13, 20:15 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Já se v tyhle zas tak moc nevyznám, ale origo bramo určitě nemělo dálku, tudíž jednotka není originál a často je problém v tom(u kombinací bramo s jinou jednotkou), že jednotka dává moc krátký signál a tento krátky čas nestačí, aby se serva bramo přenastavili do druhé polohy, vidím problém v tomhle.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
17.10.13, 22:43 |
|
|
p.s.
|
takže si dopřipojil dálku a od tý doby to nechodí tak jí odpoj a skus jestli chodí samotnej centrál vidim to na špatné dopřipojení tý nový uni dálky já když dávám novou uni dálku tak si vždy za pomocí 12V žárovky napojený jednou stranou na kostru ověřim na který dráty mi to zamkne a odemkne a až pak když mám jistotu na ty dráty napojím výstupy s tý uni dálky
|
18.10.13, 08:15 |
|
|
gokralik
|
Odpoj tu dálku, pokud to bude blbnout i pak, tak se ti v jednom z předních motorků pohnojil ten přepínač. Jedny dveře dávají signál "odemčeno" druhé "zamčeno" a jednotka je z toho na větvi. Zkus odpojit jeden motorek tím konektorem ve dveřích a pak zkus zamknout - odemknout těmi druhými dveřmi. jestli to bude fungovat, je chyba v tom odpojeném servu. Pokud ne, zkus zapojit jen ten druhý motorek, pokud ani potom ne, bude problém v kabelech - přelámané, vyzkratované...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
18.10.13, 08:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|