Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 16:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Chladící kapalina 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Chladící kapalina
No kupovali jsme už několik 3L kanistrů K11 modré v kelly, máme to minimálně ve 2 autech vždycky ředímě 1:1, mám se tedy něčeho obávat a říct bráchovi aby s tím zašel na měření nebo to neřešit ?

29.10.13, 16:46
Pspvek Reklama

Já přece jenom zkusím tu kapalinu z Auto Kelly a uvidím. maximálně zamrznu a už více ji tam nebudu kupovat. V poslední době to je u nás jeden ze slušnějších obchodů, kde vám alespoň popravdě řeknou: je to originál, je to výroba EU, nebo třeba neočekávejte od toho zázraky, je to jen číňan. V jiných obchodech se už tak hrozně zkazili, že kolikrát vám prodají nějakou levnou čínu za velké prachy a tvrdí vám, že je to origo, nebo nějaká kvalitní značka. :evil:

29.10.13, 16:59
Mistr mechanik

nejlepši je to změřit,

třeba ve feldě tam když vypustíš tak ti zbude hodně, doleješ tři litry chladící a 1,5 litru destilky je plno

a máš tam nápln na 6 litrů

29.10.13, 17:07

No, někde mám doma ten měřák s balonkem, něco jako bývá na elektrolyt v akumulátoru. kdysy jsme to ale s tatíkem zkoušeli a není to moc přesné. Ale plus mínus 5°C se snad trefit dá.
Já nevím, ale na Auto Kelly jsem kdysy nadával, ale nyní tam jezdím nakupovat docela rád. netvrdím že všechno, ale některé věci ano. A už kolikrát mě mile překvapili, že jsem u nich koupil ND cenou srovnatelné s originály( jak víme, tak Kelly jsou docela drazí), ale na druhou stranu docela kvalitní. Blatníky na naši felinu jsem koupil ty nejlevnější šmejdy co tam měli, ale kvalitou super. Seděli krásně ohyby, spáry apod. Kvalita plechu nevím, felda už je pryč.
Na fáčko jsem tam nedávno koupil víčko rozdělovače, palec a byl jsem mile překvapen zpracováním. I když tu značku tady moc lidi nechválí. Starline to není. Potom různé spreje na kontakty, WDčka, Konkor, lešěnky, Brzdové kapaliny apod. Zatím jsem problémy neměl, bohudík.
A že by si dělali takovou ostudu a prodávali takový šmejd chl. kapalinu?

29.10.13, 18:26
Mistr mechanik

ESP má taky sem tam problém, ten nejlevnější blatník ti někdy přijde ve stavu že objel zeměkouli, ted jsem třeba vracel skf kladku byla horší jak ta stará ložisko KO jak to mohlo na slovensku projít výstupní kontrolou :roll: ale zas vrátí prachy no problém,
Nemrznoucí kapaliny do chladičů Starline K11, K12 a K12++ splnily zkoušku korozní ochrany podle požadavku normy
TL 774/2002 společnosti TÜV SÜD Auto CZ, s.r.o. – nezávislé a mezinárodně uznávané schvalovací a zkušební autority v automobilovém průmyslu.

30.10.13, 15:43

Miloši, uhodnul jsi, je to značka ale EPS, ne ESP, to je ale jedno. Prý je to v podstatě fa Facet. Zatím od nich mám to víčko a palec rozdělovače asi půl roku a nemůžu si stěžovat. Sice dražší, ale jak jsem psal, perfektní zpracování a životnost zatím nevím. Když si mám vybrat nějakou sračku VIKA a to EPS, tak i přes vyšší cenu vyberu to EPS. Nedávno jeden chlápek koupil u nás v Elmotu víčko rozdělovače, značku nevím, ale určitě číňan už od pohledu. Vzhledově hnusně vylisované, světle šedá barva. Když to tam nasadil, nastartoval a ozvalo se klapání. Vypnul motor, sundal víčko a úplně mu to otrhalo takové ty válečky, kolem kterých běží palec. I palec měl oškubaný ten plíšek. Já jsem se jen usmál, on to šel reklamovat.
Zatím co jsem předtím nakopil čínu značky VIKA, všechno šmejd největší. AQ se mi zdá kapánek lepší, i když je to asi to samé.
V Auto Kelly jsem poslední dobou nakoupil dost věcí, i ty levnější a zatím žádný větší zádrhel.

30.10.13, 17:42

No já nedávno nakoupil několik dílů VIKA Auto Quality (buď se spojili, nebo to je to stejný), a zdají se mi v pohodě. Vodní pumpa za 370 korun pěkně zpracovaná. Akorát na co jsem čuměl, tak kousek neseděly díry reakční vzpěy převodovky :D musel jsem je o O,5 mm zvětšit :D

30.10.13, 18:14
Mistr mechanik

ty debaty o vika aq a starline jsou debaty oničem,

kelly taky prodává viku aq to jsem zatím od nich neviděl,

poku by to chtěl někdo porovnávat tak to jsou jen blbé kecy nějakou úroven by to mělo kdybychom se bavili o číslech reklamačních listů a jak dopadly,

30.10.13, 21:10

Miloši, o značce Starline jsem já nepsal záměrně, nemám s tím zkušenosti. Psal jsem o jiném zboží z Auto Kelly.

31.10.13, 15:06
Dřevák na focení, neumí ostřit

slovacek.milos píše:
kelly taky prodává viku aq to jsem zatím od nich neviděl,

objednej si věc kde kod začíná XS ......... a na 90% dostaneš viku

poznámka: vika=AQ

31.10.13, 16:44
Profil ICQ

Teď trošku z jiného soudku. Proč se tedy prodávají ND pod značkou AQ, bílá krabice a myslím že velký modrý nápis AQ a potom zase jiná krabice s tmavě červeným lemováním a nápisem VIKA, když je to to samé?

Když tady někdo psal o kapalině Cinol, tak s tím nemám zkušenosti. Jednou jsem jen kupoval od této firmy olej.
Carline jsem u nás v Elmotu kdysy taky kupoval, ale nic moc kvalita.

31.10.13, 17:05

Já koupil bílo-tvamočervený krabice, s nápisem VIKA Auto Quality. :D (vika velkým, auto quality pod tim malým)

31.10.13, 18:39

Příspěvek 
Je přece úplně jedno, jak vypadá krabice. Důležité je, že vevnitř na tebe číhá nepoužitelný šmejd.

Mých pár posledních zkušeností s nákupem Viky. A že se tomu vyhýbám jako čert kříži.

Náhon tachometru: 2,5 roku - 25 tkm - zatím OK, žádné projevy nefunkčnosti. Ale od originálu se liší tím, že lanko se v bowdenu neprotáčí lehce, doufám, že toto nemá destrukční vliv na převodovku či tachometr.

Silentblok vodního čerpadla: 0,5 roku - 6 tkm - KO, už po dvou tísících začal motor při prudším rozjezdu mlátit do kastle, následovalo zhoršování. Poslední měsíc motor tloukl do kastle při jakémkoliv rozjezdu i při přeřazení za jízdy.

Zadní bubny - 0,5 roku - 5 tkm - KO naprosté zklamání, divím se, že jsem s něma jezdil tak dlouho. Bubny od počátku totálně kopaly, i při jemném brzdění se zadní část vozu roztřásla šíleným způsobem. Řekl bych, že to bylo dost nebezepečné. Bubny zatím leží v garáži a přemýšlím o jejich stočení. Vyhazovat se mi je nechce, když už mě stály 800...

Takže za mě ze 2/3 velké a nekompromisní NE! Na moje auto už díly této "značky" nikdy nepůjdou. Mnohem kvalitnější a s delší životností jsou použité díly z vrakoviště.

1.11.13, 08:06

Tak to jsme Jendo minimálně dva, co mají tyhle super zkušenosti se značkou VIKA. Já taky kdysy kupoval tyhle šmejdy, protože peněz není nazbyt. Když si potom ale člověk uvědomí, že když zaplatí za origo nebo alespoň nějaký značkový díl třeba i dvojnásobek, tak stejně ušetřil. Ano, je to tak, protože když koupím ten kvalitnější díl a vydržel by i jen 3 roky, tak ty šmejdy od žlutých vydrží max. rok a to ještě musí být dobrý kus. :evil:
Před nedávnem jsem taky koupil plyn lanko VIKA a bylo o asi 15mm kratší. Bovden byl stejně dlouhý, ale lanko kratší.

1.11.13, 20:55
Dřevák na focení, neumí ostřit

já koupil brzdový válečky, čínani si zastávaji názor za 4mm závitu udrží utažení ovzdušňováku

1.11.13, 22:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další