Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 19:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 studeny start II 
Autor Zpráva
Příspěvek studeny start II
Ahoj vsem,

vim, ze se to tady uz resilo ale stejne zkusim jestli by nebyla rada. Jsem uz zoufaly. Mam feldu 1.6 a studena spatne startuje nekdy se joko sekne starter jako kdyby se ztratila elektrika. Ani na Joarve na nic neprisli. Vymenil jsem uz snad vse : starter, spinaci skrinku, mam fungl baterku 55 Ah, vsechno je premereny sktici klapka a prdstih serizeny, cidla provereny a zkousel jsem i primo kabel z bateky a porad se ji nechce. Kdyz je to teply a odstaty tak to chytne na prvni otoceni. Fakt nevim. Budu vdecny za jakoukoliv radu. Dekuji Ivo

mailto:i.nedvidek@ersrail.cz

1.2.06, 18:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zkusil bych ještě překontrolovat ukostření od baterky, zkus třeba propojit minus pol od baterky přimo s motorem a pak to zkusit. natočit. Použij další kabel o průřezu jak jde z baterky.

2.2.06, 06:31
Příspěvek 
Nepíšeš, jestli studený i vlétě nebo jen při těhle zimách co jsou. Jestli tam máš nějakej olej co tam nepatří ( už jsem slyšel o převodovým oleji v motoru ), tak ten to zalepí.

2.2.06, 10:11
Příspěvek 
Ahoj,

po pořádku, dělá to i v na podzim , když ale ne tak výrazně. To ukostření jsem zkoušel a moc to nepomohlo, vzal jsem to od upevnovacích šroubů startéru rovnou na minus. Taky jsem zkoušel plus připojit ke startéru a výsledky minimální. Olej jsem měnil sám, tak ten je v pohodě. Musím říct, že už je zase v servisu a bádají dál na Jarově. Už mi to včera vrátili že je to v pohodě a nic. dneska jsem jim to vrátil ať se kokají snažit víc. Všechno je zatím k ničemu.

díky a ještě jednou zkusím tu kostru

2.2.06, 15:39
Příspěvek Re: studeny start II
Ivo píše:
Ahoj vsem,

vim, ze se to tady uz resilo ale stejne zkusim jestli by nebyla rada. Jsem uz zoufaly. Mam feldu 1.6 a studena spatne startuje nekdy se joko sekne starter jako kdyby se ztratila elektrika. Ani na Joarve na nic neprisli. Vymenil jsem uz snad vse : starter, spinaci skrinku, mam fungl baterku 55 Ah, vsechno je premereny sktici klapka a prdstih serizeny, cidla provereny a zkousel jsem i primo kabel z bateky a porad se ji nechce. Kdyz je to teply a odstaty tak to chytne na prvni otoceni. Fakt nevim. Budu vdecny za jakoukoliv radu. Dekuji Ivo

2.2.06, 16:06
Příspěvek 
Tak tomu se říká pešek. To budou ještě hledat půl roku a pak to buď přestane dělat samo, nebo to bude nějaká kravina, která s tím skoro nesouvisí. Třeba jako když ti z ničeho nic přestanou svítit světla a běžet motor a on je vypadlý konektor od kablíku ke startéru :-) Pevné nervy

2.2.06, 16:49

Příspěvek Re: studeny start II
Ivo píše:
Ahoj vsem,

ahoj,
ja bych se trosku zameril na ten olej. Pises ze je novy ale zalezi jaky...kdyz ti to dela v zime pri studenem motru..tak je ten tak je ten olej dost husty-nemyslim jen olej co je ve vane, ale zbytek oleje na loziskach. Ty prvni dva cisla u oznaceni oleje udavaji jeho cerpatelnost za nizkych teplot. Olej 20W/x by mel byt do -15, 15W/x do -20, 10W/x do -25, 5W do -30 a 0W/x je -40 a vic, tak jestli to neni tim ze ten olej tak zhoustnul a motor pak klade starteru dost velky odpor. je to spis takovy napad tak me nekamenujte kdyz to nebude ono. Ja jezdim na 15W a v tech (u nas bylo i -26) mela 1mesic stara baterka taky problem s tim motorem otocit.

2.2.06, 18:06
Příspěvek 
Anonymous píše:
Ahoj,

po pořádku, dělá to i v na podzim , když ale ne tak výrazně. To ukostření jsem zkoušel a moc to nepomohlo, vzal jsem to od upevnovacích šroubů startéru rovnou na minus. Taky jsem zkoušel plus připojit ke startéru a výsledky minimální. Olej jsem měnil sám, tak ten je v pohodě. Musím říct, že už je zase v servisu a bádají dál na Jarově. Už mi to včera vrátili že je to v pohodě a nic. dneska jsem jim to vrátil ať se kokají snažit víc. Všechno je zatím k ničemu.

díky a ještě jednou zkusím tu kostru

O tom Jarove sem tez neslysel moc dobreho. Znamy tam nebyl spokojeny a zacal jezdit do auto TuKas vedlo toho obchodaku-nevim jak se jmenuje nejsem z Prahy, ale vedle je auto ESA, jestli ti to pomuze...

3.2.06, 09:03
Moderátor

Příspěvek 
Připadá mí to, jakoby přicházel zážeh příliš brzy, tedy jeden válec chytil a tlak před HÚ nedovolil otočení motoru. Zkusil bych dát jiný rozdělovač.
Nebo jiná věc - zkusil bych dát zcela jiný aku. Je možné, že při takto nízkých teplotách zlobí propojení článků mezi segbou a v případě velkých proudů se zvýší vnitřní odpor aku.
Další věc - vyměnit spouštěč (německy startér...:-)).

Ale vždy jedno po druhém, začal bych akumulátorem.

3.2.06, 09:19
Příspěvek 
Ahoj,

díky všem za rady, zatím nic nezabírá a přivezl jsem auto z Jarova ve větším brdelu než jsem jim ho dal. Jak zkoučí asi různý nastavení tak pokaždý když to vezu pryč tak otáčky lítaj jako blázen. V neděli jim ho tam dám naposledy, aby to měli v pondělí ráno studený a mohli na to hupnout. Zoufallství střídá úžas nad chováním techniků na Jarově. Tváří se jako že blbec jsem já a asi by byli rádi kdybych si to odtáhl jinam.

Jetli na to někdo přijde tak vám dám vědět jco to bylo.
děkuju všem za nápady a možnosti.

3.2.06, 20:58
Moderátor

Příspěvek 
Zkus www.autodiagnostika.cz, jsou tam machři ohledně diagnostiky, doskákej s tím do Boleslavi a poznáš, jak má vypadat práce mechaniků... Ale nejdříve se objednej.

3.2.06, 22:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]