Malá asi nepodstatná chybička, ale pomoc prosím.
Autor |
Zpráva |
this_manys^
|
Malá asi nepodstatná chybička, ale pomoc prosím.
Zdar.. potřebuji menší pomoc od lepších lidí. Stalo se mi tohle. Nenastartoval jsem tak jsem poprosil aby mě kamarád nahodil přes kabely. Povedlo se Felda 1.3 MPI r. 2000 chytla. Ale... problém je takový že mi pořád svítí baterka. Jelikož jsem automechanikem tak jsem si vyměnil uhlíky na alternátoru, ale baterka pořád svítí. Poté jsem si proměřil vše co šlo a došlo k tomu že jsem i proměřoval diody. Všechno OK! . Ale jde o to že baterka pořád na palubovce svítí a nechce zhasnout. Alternátor jsem proměřil před výměnou uhlíku mi tam šlo necelých 15V bez zatížení a při zatížení mi tam šlo dokonce 22V. Poté jsem začal jednat. Výměna uhlíku, výměna Relátka komplet, ale baterka svítí pořád a to mi tam jde už stálých 12-13V. Tak se ptám vás co bych měl udělat. Díky
|
17.3.14, 19:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CrazyMan
|
Re: Malá asi nepodstatná chybička, ale pomoc prosím.
kabel na kontrolku je zapojen??? ale asi jo patrně nejsi blbec... zkusil bych vyměnit komplet altík třeba máš v prdeli něco specifického (nevím co na altíku vyměním jen ložiska a když se posere fest tak to měním komplet )
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
17.3.14, 20:17 |
|
|
this_manys^
|
Celý nový altík stojí 3000,- do toho se mi moc nechce, tak se pokouším najít závadu:) ale díky.
|
17.3.14, 20:40 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
asi si to nejak odkouril, vymen regulator a melo by to fungovat tim ze baterie sviti znamena ze altik prebiji !!
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
17.3.14, 20:45 |
|
|
CROWACK
|
Jak pořád svítí? Jen za běhu motoru nebo i když vypneš zapalování? Svítí plným světlem nebo jen tak žhne? Mění se to s otáčkama? Jinak měř napětí na autobaterii na volnoběh + zvýšené otáčky a nahlas. Jinak se dá funkční 70A magneton sehnat i na vrakáču za docela slušný prachy (nesmíš tam ale přijít v košili a tahat z peněženky litr ) Jinak píšeš, že jsi automechanik, tohle ti nic neříká? http://www.ucebnice.com/automobily-6-el ... -vozidel-2
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
17.3.14, 21:12 |
|
|
CrazyMan
|
this_manys^ píše: Celý nový altík stojí 3000,- do toho se mi moc nechce, tak se pokouším najít závadu:) ale díky. nový se na felicii snad ani nevyplatí
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
17.3.14, 22:25 |
|
|
MartinK72
|
Jsi si jistý, že jsi důkladně proměřil všech devět diod a že jsou spolehlivě připojené k můstku? A že je v pořádku regulátor (i ten náhradní)? Taky je mi divné, že jsi zareagoval na svítící kontrolku výměnou uhlíků. To by spíše sedělo na bezradného kutila, ne na automechanika kterému snad musí být jasné, že tím to být nemůže. Zkoušel si altík napřímo nabudit (spojit na pár vteřin svorku D+ se svorkou B+)? Ztráta remanentního magnetismu je sice málo pravděpodobná, ale ne vyloučená.
|
18.3.14, 10:23 |
|
|
this_manys^
|
Zkoušel jsem skoro všechno co se dalo, diody jsem proměřil všechny ... a kontrolka svítí pořád. Když přidám plyn tak se zesiluje a když pustím neutral tak zhasíná... Stím že jsem vyměnil uhlíky souviselo to že byl v haji jeden uhlík.. ale pořád nevím..
|
18.3.14, 11:31 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud svítí kontrolka nabíjení i při běžícím motoru, znamená to, že altík se nebudí skrz legulátor, ale skrz žárovku. To znamená obvykle špatný regler. Takže: Regulátor jsi měnil? Připojil jsi jej správně, tedy kablik s fastonem do příslušného místa v altíku? Kablík od kontrolky je také zapojen na altíku správně? Napětí jsi měřil na kterém místě? Svítí kontrolka stejně silně jako ostatní červené kontrolky, nebo slaběji?
|
18.3.14, 12:17 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
MartinK72 píše: Taky je mi divné, že jsi zareagoval na svítící kontrolku výměnou uhlíků. To by spíše sedělo na bezradného kutila, ne na automechanika kterému snad musí být jasné, že tím to být nemůže.
Cože?minulý týden jsem řešil, přijel soused že mu svítí kontrolka dobíjení, měřením jsem zjistil že nedobíjí, vytáhl jsem regulátor a úplně sjeté uhlíky podle mého očekávání, nasadil jsem nový regulátor s novými uhlíky a auto dobíjelo, oprava na 10 minut.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
18.3.14, 13:57 |
|
|
MartinK72
|
@Veteranista:
Pokud jsou krátké uhlíky tak, že nedosáhnou na kroužky, proud do buzení neprochází. Kontrolka dobíjení se tedy vůbec nerozsvítí, natož aby nezhasínala. Pokud po nastartování zhasne, ale ve vyšších otáčkách se rozsvěcuje, uhlíky odskakují. To je zřejmě případ o kterém píšeš ty. Pokud kroužky toho altíku odskakovaly, projeví se to za čas znovu.
|
18.3.14, 14:38 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
měl sem to samý a byla to šlehlá dioda
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
18.3.14, 14:47 |
|
|
MartinK72
|
To je právě ta sranda - všechno tomu nasvědčuje. 1. Projevilo se to po startování z jiného vozu. 2. Vyměněny uhlíky i regler, závada však trvá. 3. Kolísání napětí, svícení kontrolky podle otáček.
Jasná vadná (vodivá obousměrně - proražená) dioda.
|
18.3.14, 14:56 |
|
|
CROWACK
|
taky bych to viděl na diodu.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.3.14, 17:17 |
|
|
this_manys^
|
Dobře chlapy... Díky moc za moc sehnal jsem si novej altík za 300,- vytaženej z jiné feldy 1.3 mpi tak si přestadím můstek .. díky! za pomoc.. a ještě se vás zeptám hned na tohle.. Když nastartuji, rozklepe se mi auto jako svině. Vím mám v háji silenblok na převodovce, ale to nebude pravý důvod. Vstřiky jednou , svíčky jsou nové.. Tak nevím čim by to mohlo být. Palivová lišta je taky v pohodě tak nevim
|
18.3.14, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|