Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Dotaz 
Autor Zpráva

Příspěvek Dotaz
Zdravím Vás všechny, chtěl bych poprosit o radu, před nedávnem jsem jel cca 230km s felicii 50kw rok 2000, benzín, po cestě jsem cítil že se vaří baterka, tak jsem zastavil v servisu a ten mi řekl nastartujte a já odpojím mínus z baterky, no a tak jak píšu tak to udělal, ale všichni z vás asi víte co se stalo, řachlo to zakouřilo se z autorádia, které je již hin, a celá felicie chcípla. Tak jsem koupil celou novou baterii, uhlíky a někdo by si řekl že problém vyřešen, ano byl tak měsíc, začly blikat světla, prskat v relé, a tak jsem jel domů, před domem jsem chtěl nastartovat ale naskočil mi jen červený otazník a ani to neškrtlo, vůbec nefunguje topení, a vyhřívání zadního okna. podle mě asi vyhodit altík a dát tam jiný. Proud to dává 13.2 a na přístrojovce malinko svítí dobíjení (to vše před tím než jsem už nenastartoval), roztlačit jde chytne, ale topení stejně nejde, pojistky v pořádku. asi jí hodím ze skály, ale nejvíc bych nabančil tomu jako servis mechanikovi který to celý spackal. dík za nápady

16.4.14, 18:46
Pspvek Reklama

Vývojář

Příspěvek Re: Dotaz
Dal bych to do servisu /jiného/ a mechanikovi potom předložil účet. Za blbost se holt platí.

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

16.4.14, 18:56
Ignorant pravidel

X rele v haji a toho mechanika bez kopnout do kouli

16.4.14, 18:57
Dřevák na focení, neumí ostřit

jestli prosvicuje dobíjení je to šlehlá dioda, než řešit její výměnu je lepší sehnat jinej altík

16.4.14, 19:40
Profil ICQ

jojo, dioda usměrňovače,a možná další cypovinky, vše tak na 70% způsobila zhovadilost toho netechnika. Kdybys ho ještě někdy potkal, pošli ho za revizákem ať mu dá invalidní důchod na hlavu, přínos společnosti bude obrovský...
Každopádně když dáš jinej altík, je třeba vše důkladně proměřit, zda funguje jak má, aby jsi měl jistotu, že vše poškozené bylo vyměněno a problémy se dál nebudou opakovat a řetězit...Pokud by bylo vypálené X relé doporučuju revizi celé pojistkovky, zejména silový přivod (tlustej kabel pod M6 matkou)

BTW možná by bylo dobré zde uvést adresu a název toho skvělého servisu, aby jsme se mu mohli dostatečnou oklikou vyhnout...

16.4.14, 20:27

Tak si to shrneme:
Za jízdy se ti podělal regulátor napětí a mistr automechanik, místo toho aby ti ho za 150kč vyměnil, odpojil za běhu motoru baterku (!) a tím těžce poškodil diody v můstku altíku, cívku x-relé a zničil autorádio. Po měsíci jedna z těch diod definitivně natáhla bačkory a x-relé ji následovalo.
Hmm, hodil bych ze skály toho automechanika...

17.4.14, 08:08

Zdravím, díky moc za info, myslel jsem si že je to v prčicích, mistr mechanik je z Planý u Mariánek, v zámecký ulici, název firmy jsem na netu nenašel, ale podle goggle mapy se mi u autodílny ukazuje Tekov Surpro S.r.o, účtenku mi žádnou nedal a vzal si za odpojení baterky za provozu 100kč, a to jsem vezl tátu bez nohy do Plzně na kontrolu, jely jsme z Aše, tak když jsem byl potom u nás v servisu dal mi tam ty uhlíky a po týdnu jsem je reklamoval, byly v nich zářezy jak blázen, myslíte že odešla i ta nová baterka co jsem koupil, nebo spíš je načnutá. Tak mám vyměnit altík, a x relé a mělo by to být ok? a jaký altík, našel jsem bosch za 2800kč, relé kolem 200kč, a mechanika bych nejradši zastřelil, volal jsem majiteli a ten mi řekl že s tím nic neudělá, a bylo to. Feldu mám rok 2000 mpi, 1.3 50kw. Jo a na závěr když mi ten inženýr odpojil za provozu baterku, tak né jen autorádio měsíc starý, ale veškeré žárovky, šly jen parkovačky, a tak jsem musel dojet až domů. A nesvítí mi ani jedna kontrolka na displeji ohledně světel, ani potkávací, parkovací, jen mlhovky se ukazují a blinkry. bude to chtít asi vyměnit veškeré žárovky, ale každopádně to chce autoelektrikáře, doufám že seženu lepšího než mistra z Planý. Ale díky Vám všem za rady.

17.4.14, 15:47
Vývojář

Pokud majitel servisu takhle reagoval, udělal bych mu na netu pořádnou reklamu a jako bonus kontrolu ze živnostňáku za to měsíc starý rádio. Altík si kup z vrakáče /z ekologických likvidací/, v rozumném stavu cca 400 kč. Plno firem posílá i na dobírku. Nemá cenu asi kupovat nový altík, už takhle je škody dost.

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

17.4.14, 16:52
rejpal

Každý elektrikář bude lepší než ten expert co odpojuje baterku za chodu. Žárovky budou v háji všechny, pokud ještě svítí tak brzo svítit přestanou, vyměň rovnou všechno. Také některá relé to nemusela rozdýchat, možná budeš muset vyměnit víc než to X relé. Pak nezapomeň udělat i diagnostiku, protože při takovém přepětí se divím že to přežila řídící jednotka a připojená čidla.

19.4.14, 10:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]