Autor |
Zpráva |
Dundee
|
Kontrolka airbagu a přívěsu
Zdarec, mám dva takový dotázky:
1. Po tom, co se mi odporoučel altík, mi pořád svítí kontrolka airbagu (diag. píše něco o nesprávnym napětí). Vymazaná chyba se prakticky hned vrátí, jezdim s tim už skoro rok a na tu červenou jsem si už docela zvykl, ale budu muset na STK, tak aby nebyl problém s nefunkčnim bagem (mám jen jeden).
2. Máte někdo funkční kontrolku blinkrů připojenýho přívěsu? Je to jenom kontrolka jako taková nebo má i nějak upozornit třeba na prasklou žárovku? Koukal jsem do schémat a měl by vést kabel rovnou do pojistkovky na červenou svorkovnici BF, pozice 8, ale do auta jsem ještě nelezl, tam se chystám zítra na výměnu budíků (občas neukazuje rychloměr a nesvítěj mi nějaký žárovky).
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
14.6.14, 23:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Kontrolka airbagu a přívěsu
ta kontrolka blinkru prives vyzaduje jinej prerusovac blinkru, pro prives. Pak blika s blinkrem pri pripojenym privesu. Meni se v pojistkovce kus za kus. Kabelaz by to melo mit z fabriky.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.6.14, 23:11 |
|
|
Dundee
|
Tak to řešit nebudu, tahle kontrolka pro mě není až tak podstatná, žárovky kontroluju před jízdou. Kdyby měla více informativní hodnotu (prasklá žárovka- nebliká), pak by se nad tim dalo uvažovat. Takže dotaz č. 2 neaktuální a teď ty tipy, co může bejt s tim airbagem
|
14.6.14, 23:23 |
|
|
ventYl
|
prasklou 21W ziarovku by mal indikovat prerusovac zrychlenym tempom blikania. si to mozes vyskusat vybratim jednej ziarovky, ci sa frekvencia nezvysi
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
15.6.14, 07:38 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vak u feldy?? vyndej zarovku
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.6.14, 07:58 |
|
|
p.s.
|
odpoj beg z konektoru a do konektoru napoj 5W 12V žárovku tkzv. celosklo a pak chybu smaž vagem pocítám že bud je to v háji v tom volantovým kroužku nebo je prpblém se samotným begem
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
15.6.14, 08:30 |
|
|
jjjano3
|
Presne, tú kontrolku odpoj a je pokoj, aj ja ju mám odpojenú už niekolko rokov a nikto s tým nemal problém No na prístrojovke môžu byť studené spoje ak ti sem-tam niečo vypadne, ja som preletoval konektory, lebo v spojoch boli mikrotrhliny. No a u Feldy ak sa vypáli nejaká žiarovka, tak prerušovač by mal rovnako stále držať svoje tempo, lebo je elektronický a nieje bimealový ako napr. u Š105, tam potom bola zmena rýchlosti blikania, čo by sa u Feldy nemalo stať
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
15.6.14, 10:42 |
|
|
MartinK72
|
U Felicie je nahoře uprostřed přístrojovky tzv. "kontrolka přídavné zátěže". Při připojeném přívěsu musí blikat se směrovými světly.
|
15.6.14, 10:50 |
|
|
Dundee
|
Vyndat žárovku z kontrolky bagu můžu, ale envim, co mi řekne potom na STK (i když spíš si všimne stále svítící kontrolky, než úplně nesvítící)...
|
15.6.14, 10:57 |
|
|
jjjano3
|
mne nepovedali nič, aj keď je pravda že sa nenapichovali na diagnostiku ale tak čo kúpil by si ten krúžok (vraj je väčšinou chyba v ňom) za tolké peniaze ? http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... -2687.html
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
15.6.14, 11:00 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
co by rikal?? kontrolky nekontroluji
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.6.14, 11:07 |
|
|
Dundee
|
Před startem si může všimnout, že nesvítí, ale to sed á spíš okecat, než když svítí pořád.
Kroužek za trojku fakt kupovat nebudu, spíš se poohlídnu po nějakym jetym volantu. Co tam vlastně odchází, vydřou se styčný plochy?
|
15.6.14, 11:16 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
v krouzku je namotano asi 5m folioveho dratku, pretrhne se
|
15.6.14, 11:17 |
|
|
Dundee
|
Aha, tak to je neopravitelný. Říkal jsem si, že bych ho rozloupl a třeba vyčistil nebo tak něco, ale tohle se prostě opravit nedá.
|
15.6.14, 11:18 |
|
|
CROWACK
|
kontrolku abg vypájej a připoj třeba na kontrolku ABS, bude se to rozsvěcet a zhášet zaráz, technik na STK si ničeho nevšimne.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.6.14, 11:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|