Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Prokluzuje nová spojka 
Autor Zpráva

Příspěvek Prokluzuje nová spojka
Zdravím,
mám takový problém na Felicii 1.3 MPI r.v. 2000 jsem nechával měnit spojku (lamela, přítlačný talíř, spojkové ložisko) sada byla od LUK, když jsem byl auto v servisu vyzvednout řekli mi, že spojka prokluzuje a že prej spojky LUK stojí zahovno, že mi tam daj Sachs, to co tam je teď skutečně klouže. Tak z toho mám hlavu v pejru, jestli je to LUK na feldy vážně tak nekvalitní nebo jen smůla na kus nebo nekvalitní mechanik.

3.10.14, 20:33
Pspvek Reklama

Vývojář

Příspěvek Re: Prokluzuje nová spojka
Odvez to do jiného servisu, popiš problém a chtěj, aby po rozebrání posoudili důvod klouzání-pokud je to skutečně novými díly a ty sis je kupoval sám /což mi tak nějak vyplynulo z tvého příspěvku/, tak vezmi účet za opravu z prvního servisu+prodejku na díly+vyjádření z druhého servisu o nekvalitě dílu a běž to reklamovat k prodejci s tím, že budeš chtít peníze za díly a peníze za opravu v prvním servise. Pokus ve druhém servise přijdou na to, že to bylo špatně zamontováno, vezmi vyjádření z druhého servisu do toho prvního a žádej vrácení peněz za opravu. Pokud by se cukali, nejlépe volat ČOI a berňák na kontrolu. Příště by si to rozmysleli. Každopádně návštěva servisu a demontáž převodovky tě nemine, když ti to klouže, jen se pokus z toho ty peníze dostat zpět. Doba je zlá, servisů je dost a tohle už prostě není normální.... Někdo udělal chybu, za což ty jako konečný uživatel přece nebudeš platit :!:

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

3.10.14, 21:00

Příspěvek 
Spojku LUK jsem dával do tří aut (Favorit, 2x Felicia), u čtvrtého (Forman) ji dával předchozí majitel a zatím všude maká jak má.

3.10.14, 22:13
rejpal

Se mi to nějak nezdá, nová spojka s novým přítlačákem přece nemůže prokluzovat. I kdyby to byl šmejd. Jedině kdyby lamelu namočili do oleje...

3.10.14, 22:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Jo díly jsem kupoval já, bylo toho víc tak jsem si je koupil sám abych věděl co tam bude chtěl jsem prvovýrobu a né nějaké předražené čínské sráče jak mám vyzkoušeno z mnoha aut a servisů. Vše ostatní sedí a šlape, ale spojka si musela postavit hlavu. A co se týče značky je LUK vážně krám? Sem kukal na sadu Sachs a rozdíl mezi ním a Luk je 300 snad nemůže dělat takový kvalitativní rozdíl.

3.10.14, 22:28
rejpal

A je dobře seřízené lanko? Není moc přitažené? V jaké poloze je spojkový pedál?

4.10.14, 10:29

Příspěvek 
SarutobiCzech píše:
Jo díly jsem kupoval já, bylo toho víc tak jsem si je koupil sám abych věděl co tam bude chtěl jsem prvovýrobu a né nějaké předražené čínské sráče jak mám vyzkoušeno z mnoha aut a servisů. Vše ostatní sedí a šlape, ale spojka si musela postavit hlavu. A co se týče značky je LUK vážně krám? Sem kukal na sadu Sachs a rozdíl mezi ním a Luk je 300 snad nemůže dělat takový kvalitativní rozdíl.

Díval ses, jestli je na dílech (krom ložiska) vyraženo "LUK"? Najdou se totiž spekulanti, co přebalují do krabiček čínské díly.

4.10.14, 11:56
Dřevák na focení, neumí ostřit

ani čína nebude klouzat hned po montáži ...

4.10.14, 12:07
Profil ICQ
Vývojář

To máš pravdu, neměla by. Otázka je, jestli mu v servisu zamontovali vše nové,co jim dodal..... Už jsem zažil případy, kdy v servise zadělali starší díl a tvrdili, že tam dali ten nový. Ten pak namontovali někomu jinému a napočítali si ho.... Proto mu doporučuji navštívit jiný servis, ať má jasno. Pokud jde o seřízení lanka spojky, tak snad by v tom prvním servise nebyly takový trubky, že by udělali takovou základní chybu....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

4.10.14, 12:17

Co to dělalo za kretény? Taky jsem v létě měnil, dal jsem LUK a funguje jak má (už má zase svině 10 000+km)... Ať ti dají písemně, že namontovaný díl je vadný, s tím jdi k prodejci dílu, reklamuj a požaduj úhradu ceny montáže. Předpokládám, že tě obě strany pošlou do hajzlu, tak na ně sešli ČOI, FÚ, a jako bonuz to můžeš napsat do černejch ovcí nebo občanskýho juda :)

Jójó, já to říkám furt, ty polozmrdy, lemply a vyžírky v servisech nemá cenu živit, pokud člověk není polointeligentní poloopice, tak si to dovede všecko zkurvit doma sám, někdy to zkurví i kvalitněji než v sééér vííce...

4.10.14, 12:24

Tak já už si z vyléčení v servisech kupuji díly sám z předchozích špatných zkušeností. To co jde tak koupím originál to co nejde tak od renomovaných výrobců a cena je téměř vždy menší než chtěj v servisu a to co jde si doma překontroluji, jestli tam daly to co měly. Když jsem si nechával dělat generálku na 1.8T u oktávky tak jsem v tom servisu byl celou dobu práce a nevadilo jim to (jiný servis). Jelikož makaj i v sobotu tak jsem jim tam dnes hodil origo spojkový ložisko, lamelu a přítlačák Sachs na 1.6 což je lepší jak sada na 1.3. V pondělí uvidím, dostali co chtěli tak sem zvědav jestli to pojede uvidím v pondělí, servis by to neměl být špatný jezdí tam spousta známých co maj starší škodovky a zatím byli vždy spokojeni. S reklamací spojky snad nebude problém, zjistím:D Jinak jo na všech dílech byl bylo vyraženo LUK mimo ložiska tam to bylo natištěný spolu s datem výroby a ještě nějakým číslem a na lamele bylo ještě razítko LUK, tak to snad originál byl, nevěřím že by oficiální dealer náhradních dílů prodával kopie navíc tam nakupuji léta na všechny škodovky co máme v rodině a nikdy nebyl problém s kvalitou tohle je poprvé. Spojkový pedál byl zároveň s brzdovým a lanko je také nové originál starý už vrzalo:D

4.10.14, 17:43
rejpal

Jsem zvědav co budou říkat až bude klouzat Sachs...

4.10.14, 18:15

Tak jako dobře bych se pobavil kdyby se to stalo no. Zatím jsem to bral sportovně a věřil, že je to špatnou spojkou když jsem obvolal pár lidí na reference a řekli, že servis je OK. Spojka prokluzovala ve strmějších kopcích a na 5. Ale jako jestli mi oznámí, že prokluzuje i ten Sachs tak to už bych moc příjemnej asi nebyl no...

4.10.14, 18:37

spojkové sady na 1.3 a 1.6 se již nějakou dobu vyrábí úplně stejné...

5.10.14, 21:51

Tak co, nějaký konec příběhu?

LUK sady jsme dali teď na dvě feldy a zcela OK.

7.10.14, 16:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další