Autor |
Zpráva |
SarutobiCzech
|
Prokluzuje nová spojka
Zdravím, mám takový problém na Felicii 1.3 MPI r.v. 2000 jsem nechával měnit spojku (lamela, přítlačný talíř, spojkové ložisko) sada byla od LUK, když jsem byl auto v servisu vyzvednout řekli mi, že spojka prokluzuje a že prej spojky LUK stojí zahovno, že mi tam daj Sachs, to co tam je teď skutečně klouže. Tak z toho mám hlavu v pejru, jestli je to LUK na feldy vážně tak nekvalitní nebo jen smůla na kus nebo nekvalitní mechanik.
|
3.10.14, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Re: Prokluzuje nová spojka
Odvez to do jiného servisu, popiš problém a chtěj, aby po rozebrání posoudili důvod klouzání-pokud je to skutečně novými díly a ty sis je kupoval sám /což mi tak nějak vyplynulo z tvého příspěvku/, tak vezmi účet za opravu z prvního servisu+prodejku na díly+vyjádření z druhého servisu o nekvalitě dílu a běž to reklamovat k prodejci s tím, že budeš chtít peníze za díly a peníze za opravu v prvním servise. Pokus ve druhém servise přijdou na to, že to bylo špatně zamontováno, vezmi vyjádření z druhého servisu do toho prvního a žádej vrácení peněz za opravu. Pokud by se cukali, nejlépe volat ČOI a berňák na kontrolu. Příště by si to rozmysleli. Každopádně návštěva servisu a demontáž převodovky tě nemine, když ti to klouže, jen se pokus z toho ty peníze dostat zpět. Doba je zlá, servisů je dost a tohle už prostě není normální.... Někdo udělal chybu, za což ty jako konečný uživatel přece nebudeš platit
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
3.10.14, 21:00 |
|
|
gokralik
|
Spojku LUK jsem dával do tří aut (Favorit, 2x Felicia), u čtvrtého (Forman) ji dával předchozí majitel a zatím všude maká jak má.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
3.10.14, 22:13 |
|
|
fatal
rejpal
|
Se mi to nějak nezdá, nová spojka s novým přítlačákem přece nemůže prokluzovat. I kdyby to byl šmejd. Jedině kdyby lamelu namočili do oleje...
|
3.10.14, 22:15 |
|
|
SarutobiCzech
|
Jo díly jsem kupoval já, bylo toho víc tak jsem si je koupil sám abych věděl co tam bude chtěl jsem prvovýrobu a né nějaké předražené čínské sráče jak mám vyzkoušeno z mnoha aut a servisů. Vše ostatní sedí a šlape, ale spojka si musela postavit hlavu. A co se týče značky je LUK vážně krám? Sem kukal na sadu Sachs a rozdíl mezi ním a Luk je 300 snad nemůže dělat takový kvalitativní rozdíl.
|
3.10.14, 22:28 |
|
|
fatal
rejpal
|
A je dobře seřízené lanko? Není moc přitažené? V jaké poloze je spojkový pedál?
|
4.10.14, 10:29 |
|
|
gokralik
|
SarutobiCzech píše: Jo díly jsem kupoval já, bylo toho víc tak jsem si je koupil sám abych věděl co tam bude chtěl jsem prvovýrobu a né nějaké předražené čínské sráče jak mám vyzkoušeno z mnoha aut a servisů. Vše ostatní sedí a šlape, ale spojka si musela postavit hlavu. A co se týče značky je LUK vážně krám? Sem kukal na sadu Sachs a rozdíl mezi ním a Luk je 300 snad nemůže dělat takový kvalitativní rozdíl. Díval ses, jestli je na dílech (krom ložiska) vyraženo "LUK"? Najdou se totiž spekulanti, co přebalují do krabiček čínské díly.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.10.14, 11:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ani čína nebude klouzat hned po montáži ...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.10.14, 12:07 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
To máš pravdu, neměla by. Otázka je, jestli mu v servisu zamontovali vše nové,co jim dodal..... Už jsem zažil případy, kdy v servise zadělali starší díl a tvrdili, že tam dali ten nový. Ten pak namontovali někomu jinému a napočítali si ho.... Proto mu doporučuji navštívit jiný servis, ať má jasno. Pokud jde o seřízení lanka spojky, tak snad by v tom prvním servise nebyly takový trubky, že by udělali takovou základní chybu....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
4.10.14, 12:17 |
|
|
CROWACK
|
Co to dělalo za kretény? Taky jsem v létě měnil, dal jsem LUK a funguje jak má (už má zase svině 10 000+km)... Ať ti dají písemně, že namontovaný díl je vadný, s tím jdi k prodejci dílu, reklamuj a požaduj úhradu ceny montáže. Předpokládám, že tě obě strany pošlou do hajzlu, tak na ně sešli ČOI, FÚ, a jako bonuz to můžeš napsat do černejch ovcí nebo občanskýho juda Jójó, já to říkám furt, ty polozmrdy, lemply a vyžírky v servisech nemá cenu živit, pokud člověk není polointeligentní poloopice, tak si to dovede všecko zkurvit doma sám, někdy to zkurví i kvalitněji než v sééér vííce...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.10.14, 12:24 |
|
|
SarutobiCzech
|
Tak já už si z vyléčení v servisech kupuji díly sám z předchozích špatných zkušeností. To co jde tak koupím originál to co nejde tak od renomovaných výrobců a cena je téměř vždy menší než chtěj v servisu a to co jde si doma překontroluji, jestli tam daly to co měly. Když jsem si nechával dělat generálku na 1.8T u oktávky tak jsem v tom servisu byl celou dobu práce a nevadilo jim to (jiný servis). Jelikož makaj i v sobotu tak jsem jim tam dnes hodil origo spojkový ložisko, lamelu a přítlačák Sachs na 1.6 což je lepší jak sada na 1.3. V pondělí uvidím, dostali co chtěli tak sem zvědav jestli to pojede uvidím v pondělí, servis by to neměl být špatný jezdí tam spousta známých co maj starší škodovky a zatím byli vždy spokojeni. S reklamací spojky snad nebude problém, zjistím:D Jinak jo na všech dílech byl bylo vyraženo LUK mimo ložiska tam to bylo natištěný spolu s datem výroby a ještě nějakým číslem a na lamele bylo ještě razítko LUK, tak to snad originál byl, nevěřím že by oficiální dealer náhradních dílů prodával kopie navíc tam nakupuji léta na všechny škodovky co máme v rodině a nikdy nebyl problém s kvalitou tohle je poprvé. Spojkový pedál byl zároveň s brzdovým a lanko je také nové originál starý už vrzalo:D
|
4.10.14, 17:43 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jsem zvědav co budou říkat až bude klouzat Sachs...
|
4.10.14, 18:15 |
|
|
SarutobiCzech
|
Tak jako dobře bych se pobavil kdyby se to stalo no. Zatím jsem to bral sportovně a věřil, že je to špatnou spojkou když jsem obvolal pár lidí na reference a řekli, že servis je OK. Spojka prokluzovala ve strmějších kopcích a na 5. Ale jako jestli mi oznámí, že prokluzuje i ten Sachs tak to už bych moc příjemnej asi nebyl no...
|
4.10.14, 18:37 |
|
|
CROWACK
|
spojkové sady na 1.3 a 1.6 se již nějakou dobu vyrábí úplně stejné...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.10.14, 21:51 |
|
|
Šemik
|
Tak co, nějaký konec příběhu?
LUK sady jsme dali teď na dvě feldy a zcela OK.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.10.14, 16:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|