Rád bych vám představil můj nový přírůstek do rodiny.
Vystřídal jsem v životě už pár škodovek a poslední dobou jsem měl samé moderní auta. Jednoho dne jsem si prostě řekl že chci mít škodovku a tak jsem pátral, objížděl inzeráty až jsem narazil na tuhle. Nebudu vám lhát, raději bych vlastnil užovku, ale osud to tak chtěl a tak mám Mko a nestěžuju si.
Jedná se o Škodu 120L z roku 1985. Po prvním majiteli, najeto origo 58tis.km (doloženo servisní knihou, doklady z stk a stavem). Dostal jsem k ní i předávací protokol a fakturu z nákupu.
Je opravdu krásná a mám zní velkou radost. Samozřejmě není dokonalá, ale jako základ veterána je myslím ideální. Budu ji tak i provozovat tzn. přes zimu bude odpočívat v garáži a přes sezonu se s ní bude jezdit na výlety a srazy. Prostě auto pro radost a z nostalgie.
V nejbližších dnech ji přihlásím (bohužel mi nezůstanou původní SPZ), důkladně ji prohlédnu, umyju a zkotroluju provozní kapaliny. Následně ji odstavím a budu se jí věnovat až na jaře.
Nedostatky:
Počínající koroze na zadním lemu, jedná se spíše jen o odlouplý lak
Přední blatník lehce poškozen před mnoha lety
Sem tam důlek nebo škrábanec
Horší výfuk
Svítí kontrolka oleje na volnoběh
Teče jeden tlumič
To jsou zatím zjištěné závady. Později budu pracovat na jejich odstranění.
Musím také odstranit dobové kutilské nápady majitele. Jde především o stříbrné pokličky, pruh na přední masce, klikách, nálepky na zadním křídle a koncovka na výfuku.
Chci aby auto zůstalo tak jak je, čili tak jak sjelo z výrobní linky.
Pár fotek těsně po koupi: