Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Antena se zesilovacem 
Autor Zpráva
Příspěvek Antena se zesilovacem
Poridil jsem jsem si jetou Feldu ktera nemela pripravu pro muziku. Koupil jsem si antenu se zesikem ktery ma napajeni vlastnim dratem. Radio mam s ISO konektorem. Vse jsem namontoval,ale ve chvili kdy pripojim kabilek zesiku na PIN 5 radia,tak se mi ztrati signal a jsem bez muziky uple. Muze byt ten zesik v antane vadny nebo snad i radio? Nebo by pomohl ten zesilovac ktery se pridava na koaxial? Diky.

20.5.06, 20:29
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Je dost možný, že to rádio umlčí tuner, protože má po zapnutí zesilovače moc silný signál, co je to za rádio a jak se to vlastně chová?

20.5.06, 20:42
Profil ICQ
Příspěvek 
Je to Sencor z roku 2000,takze nic moc....... A co to dela? Po zapojeni zesiku to nic nenaladi a jen to sumi.

20.5.06, 20:55
Příspěvek 
Ale chystam si poridit neco novejsiho.

20.5.06, 20:57

Příspěvek 
Hele, já nevim, jestli to rádio normálně hraje, tak v něm to není. Anténou to taky nemusí bejt, ale je možný, že si vstupní obvody toho rádia nerozumí se silným signálem, co jde z toho zesilovače. Zbývá ti metodou pokus/omyl zkoušet kombinace různých rádií a antén...
Já měl zesilovač jako plechovou krabičku mezi anténní kabel a rádio, mělo to nastavitelnou úroveň zesílení, čím bylo větší, tím se rádio chovalo podivněji (třeba funkce seek se zastavovala i na neposlouchetelně slabých stanicích), jiné rádio se při velkém zesílení úplně vypínalo (asi nějaká ochrana), takže jsem zesilovač vyhodil a je klid. Proto je můj názor na anténní zesilovače takovej, že kvalitní rádio ho nepotřebuje. Se zesilovačem v anténě bohužel zkušenosti nemám, nevíš kolik má mít zesílení, ten můj zesilovač měl 5-20dB?

20.5.06, 23:01
Profil ICQ

Příspěvek Re: Antena se zesilovacem
Anonymous píše:
Poridil jsem jsem si jetou Feldu ktera nemela pripravu pro muziku. Koupil jsem si antenu se zesikem ktery ma napajeni vlastnim dratem. Radio mam s ISO konektorem. Vse jsem namontoval,ale ve chvili kdy pripojim kabilek zesiku na PIN 5 radia,tak se mi ztrati signal a jsem bez muziky uple. Muze byt ten zesik v antane vadny nebo snad i radio? Nebo by pomohl ten zesilovac ktery se pridava na koaxial? Diky.

ten dratek od zesiku zkus zapojit na +12V (pin4) nebo jinam, pac to jen z remote (pin5) nepobezi.. ten je jenom "spousteci" a ne napajeci!!! nestaci mu to.. aby makal musi odnekud brat +12 a kostru, tzn. ze musis mit stineni anteny spojeny s kostrou (kastli) anebo dobre ukostreny radio a pak to bude brat zem z radia, nevim jakym zpusobem tam mas zadelanou antenu..

21.5.06, 00:22
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
sem se seknul ne na pin4 ale na pin7, tam je +12 pri sepnutym klicku.. na pin4 je +12 trvale.. takze na pin7 to dej

21.5.06, 00:32

ArF píše:
ten dratek od zesiku zkus zapojit na +12V (pin4) nebo jinam, pac to jen z remote (pin5) nepobezi.. ten je jenom "spousteci" a ne napajeci!!! nestaci mu to.. aby makal musi odnekud brat +12 a kostru, tzn. ze musis mit stineni anteny spojeny s kostrou (kastli) anebo dobre ukostreny radio a pak to bude brat zem z radia, nevim jakym zpusobem tam mas zadelanou antenu..

Tak zaprvé, napětí na pinu 5 je určeno pro napájení anténních zesilovačů, popřípadě pro spínání přídavných NF zesilovačů a obvykle mívá zatížitelnost do 100mA, takže toho bych se nebál.
Zadruhé, zem se vezme z kastle už pouhým přišroubováním antény do díry, když ne, stejně se tam dostane po koaxu z rádia, takže tohle taky problém nebude...

21.5.06, 10:42
Profil ICQ
Příspěvek 
A jak to vlastne je s tim nejakym zesilovacem v radiu? Pisete,ze si nerozumi se silnejsim signalem z anteniho zesilovace. Nejsem profi elektrikar a tak mi to hlava moc nebere. Dnesni radia tedy nepotrebuji anteni zesilovace?

21.5.06, 12:13

Příspěvek 
Podle mě ne, nicméně například ve škodovkách se používá anténa se zesilovačem, který je napájen přímo po koaxu (obdoba tvojí antény, ale nemá zvlášť vyvedené napájení) a tam to funguje... ale je fakt, že to rádio s tím počítá...
Jinak v každém rádiu je na anténním vstupu nějaký VF zesilovač, otázkou je jak kvalitní (citlivost, selektivita...). Můj názor je ten, že kvalitní rádio + obyčejná anténa může mít stejný, někdy i lepší příjem, než horší rádio + zesilovač + anténa.

21.5.06, 14:40
Profil ICQ
Příspěvek 
A ja si vzdy myslel,ze ze anteni zesik muze prijem jen zlepsit...................

21.5.06, 14:57

Příspěvek 
Neříkám že ne, ale v kombinaci s rádiem, u kterého s tím nikdo moc nepočítal může být výsledek opačný...

21.5.06, 16:14
Profil ICQ
Příspěvek 
A jak je to u novejsich radii? Jde nejak poznat jestl si bude rozumet s antenim zesikem?

21.5.06, 17:41

Příspěvek 
Zkus to bez něj a uvidíš, že to bude fungovat...
Zkus to s ním a porovnej to, když to bude hrát líp, nech ho tam...
Nebo si napiš do diskuze na www.autohifi.cz nebo www.autohificlub.cz

21.5.06, 19:39
Profil ICQ

Nepér píše:
ArF píše:

Tak zaprvé, napětí na pinu 5 je určeno pro napájení anténních zesilovačů, popřípadě pro spínání přídavných NF zesilovačů a obvykle mívá zatížitelnost do 100mA, takže toho bych se nebál.
Zadruhé, zem se vezme z kastle už pouhým přišroubováním antény do díry, když ne, stejně se tam dostane po koaxu z rádia, takže tohle taky problém nebude...

Tak zaprvé jsou zesiky, které neběží z remote protoze jim to nestaci.
Zadruhe jsou anteny ktery se pridelavaj s gumovou podlozkou s pruchodkou a nedotykaj se kastle.
Zatreti o zemi z radia jsem psal, takze nejdriv cti.
Zactvrte jsem psal, at to zkusi, NE, ze to jeho problem vyresi.

21.5.06, 22:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další